Köpråd: Audi, Mercedes, BMW?

Tja! Funderar på att byta bil! Åker idag en Audi S3a, det är en väldigt trevlig bil må jag säga men om jag jämför den med min A3a jag hade innan så tycker jag personligen att S3an upplevs sladdrigare vid kurvtagning i högre hastighet, dessutom är det precis som på förra bilen, mycket skramlar inne i kupén från luftgaller, högtalare i a-stolparna, dörrhandtagen. Är det så på Audis 3 serie? Och A3an var ifrån -08 och S3an en -12 så det är inga gamla vrak som det inte är så konstigt att dom skramlar lite hör och där. I övrigt upplever jag Audi som ett bra märke, alltid fått en väldigt bra känsla av servicerådgivaren att dom vill behålla en som kund. Men dom är rätt törstiga på sås oavsett om det är diesel eller bensin. Jag börjar växa ifrån att ha "sportbilar" krämar sällan på längre men det är bekvämt med lite krut under huven vid omkörningar. Vi är i behov av en större bil. Men då.. Vilken modell? Har börjat snegla väldigt mycket mer åt mersa och BMW då jag tyvärr tycker att Audis senare årsmodeller inte är lika snygga/ råa som de mellan 06-12. Kan ingenting om varken BMW eller mersa. Kombi eller sedan, tja det spelar ingen större roll egentligen men större än mersas A-klass och större än BMWs 3-serie. Förbrukning får väl inte vara högre än 1L/ milen. Komfort? Buller? Ni som kan något om mersa och BMW från -11 dela med er av era upplevelser vad gäller dessa tre tyska bilar.Svar på inlägget: Köpråd: Audi, Mercedes, BMW?Spännande, min 98:a skramlar inte det minsta Saken är dock, att en en A3 från 08 och och en S3 från 12 är samma generation ( nästa generations S3:a kom ju 2013), så att de eventuellt delar samma "skrammel" är kanske inte så konstigt. Spontant funderar jag dock på vad du menar med att de är törstiga? A3:orna eller Audi generellt? En -12 Q7 TDI och ex.vis en -12 A6 får du knappt över litern oavsett motoralternativ (möjligen inne i stan, och då kanske S6:an borträknad blandad körning) och "vad" (stad,landsväg) du kör (beror givetvis på -hur- du kör, men normalt) Men, den absolut viktigaste frågan är ju trots allt; vad får det lov att kosta? - - Edit - - Men ja, A3:orna, bortsett från A2:an som floppade, var ju Audis minsta bil fram till 2010, så att det finns vissa...i brist på bättre uttryck, kvalitetssänkningar på den i förhållande till ex.vis A6 är inte konstigt.


Som tidigare talare nämnde så är just A3 Audis snålvariant. Mercedes är otroligt mycket lyx oxh komfort men så ruskigt jävla dyra. BMW 5-serie är då ett bättre alternativ men jag vidhåller vid att Audi erbjuder mycket mer bil för pengarna, även om du köper en fullutrustad så kommer du billigare undan än BMW och Merc. Sen så har jag förstått att Mercedes och BMW har dyrare service överlag än Audi har dock inga sifferbevis på detta


Nä asså jag säger ju inte att alla "gamla" bilarskramlar men hade det varit en ja kanske 98 så hade man kunnat säga "grabben vad väntar du dig bilen är 16 år gammal." Att dom är i samma generation vet jag Därför jag skrev "är det så på Audis 3 serie?" Kan ju inte yttra mig om de andra modellerna Jag kör på bensin och har kört turbo hela tiden med tung högerfot så jag kanske inte ska yttra mig där heller.. Det får väl kosta max runt 300 papp. Men som jag skrev jag är inte så sugen på de nya Audi bilarna, tycker inte dom ser lika råa ut som dom gjort fram till -13.


Men då om vi säger såhär, en A4. Hur stor är den? Är den så mycket större än en typ Volvo V50? A5an då? Får du in en barnvagn i en A5 SB? Om inte så går vi upp på en A6a som jag fått för mig är törstiga jävlar, är dom inte det alltså? Verkar vara svårt att få tag på en bensinare (jag kör för lite för att tjäna på diesel i dagsläget och Audis dieselmotorer är väl inte skattebefriade?) Sen en annan sak som berör alla bilmärken. VARFÖR FINNS DET SÅ FÅ MANUELLA NYTILLVERKADE BILAR?! Ni ska veta att jag INTE säger att audi är dåligt. Jag tycker det är underbara bilar med bra motorer om man sköter om dem (som med vilken bil som helst) som erbjuder mycket bil för pengarna! Är sugen på en A5a men vet inte hur skatten är på dem och som sagt utrymmet


mercedes och bmw har dyrare service än audi? tvärtom kanske? audi har väl lika dyr eller tom dyrare än merca och bmw. vad kostar en grundservice hos bmw med bara olja-filter och nån luft filter eller nått? 2500-3000? kallar du det för dyrt? sen så blir det såklart dyrare med inspektion 1 och 2 men det har audi också. speciellt dom modellerna med kamrem. vad menar du med mycket mer bil för pengarna?


Då är det samma pengar för grundservice om det är 2500-3000. Panda vad åker du för något?


Som jag sa har jag inga siffror på det och var väldigt tydlig med att jag inte var säker, så påhoppen kan du bespara dig. Mycket bil för pengarna menar jag att köper du liknande utrustning i alla de 3 bilarna så kommer säkerligen Audi vara ett billigare alternativ än bmw och Merc A4 är äl i den mindre kombiklassen men A6 är väldigt rymlig tror inte att a6an drar mer än någon annan bil med motsvarande motor i samma viktklass. A5an får du absolut in barnvagnen i såvida den inte är tvillingmodell modell stor. Och det är väldigt svårt att räkna ut vilken modell man ska rekommendera när du först säger att A4 är kombi men liten samtidigt som du tittar på A5 som inte alls äör en kombi. jag skulle rangordna bilmärkena efter förljande om man räknar med en vettig modell med vettig utrustning:1:Audi 2 BMW 3 Mercedes (dock så är jag väldigt anti-mercedes så ta det med en nypa salt ;P)


Mido, A4 är en liten kombi. A5an är ingen kombi men den är väldigt djup i lastutrymmet vilket A4an inte är. Jag tycker A4 är en fin bil men det känns som att bilen inte blir så mycket större än S3an Ska åka till dessa återförsäljare imorgon och titta och fråga lite mera om just förbrukning och sånt Men körglädje? Vilket "paket" ska bilen ha för att ha en trevlig fjädring som inte gungar i en timme och man känner att bilen ligger bra och inte kränger i kurvorna? Som sagt A3an va en 2 nolla t s-Line och S3 vet alla vad det är så ni vet vilka chassin jag har att relatera till.


Jag är snudd på hatisk till audi då det i mitt tycke är en dekaltrimmad Skoda (grovt uttryckt såklart) och verkstäderna här i stan tar sjuka överpriser. Bmw och Mercedes ger ju en viss typ av körglädje då du kan få bakhjulsdrift. Mercedes är ju grymt bekväma bilar, men personligen gillar jag inte designen på en del av dem. Jag röstar på bmw 5-serie. 525 diesel kanske? En bekväm, tyst bil som ändå rör på sig något sånär och har en rimlig förbrukning. Att tänka på om du ska köpa nytt är att Bmws tillval brukar kosta en del, och det finns sjukt mycket att välja på. Nu ville du ju inte ha en 3-serie, men en sån touring (kombi) rymmer ändå en hel del och känns fortfarande lite sportig på vägen. 5-serie/audi A6 och liknande får mig att tänka slagskepp.Så det är ett svårt val. Jag har själv hund så jag kan inte ha en "liten" bil, så hade jag stått i valet personligen så hade jag köpt en fräsch 335 touring. En 3-serie touring är ändå bra mycket större än en a/s3. Det bästa tipset jag kan ge är att du åker till olika återförsäljare en dag och prövar ett par stycken, för det viktigaste är att DU blir nöjd med DIN BIL. Någon surrade om servicekostnader. En A3/golf kostade när jag hade en, ca 3000 för ett oljebyte + deras "kontroll" (checklista). Min 3-serie servade jag i februari på auktoriserad verkstad för 4200. Då var det oljeservice, kupefilter, bromsvätskan och kontrollerna. Jag var sjukt nöjd med servicen och bemötandet på Bmw/Bavaria, medan jag aldrig mer vill ha en VAG-bil pga deras verkstäder som fuskat och tappat verktyg på bilen och glömt verktyg under huven mer än en gång trots olika anläggningar.


A3:an är, enligt mig; En A4 med avklippt röv. More or less iaf. Så nej, den är inte så mycket större. Tycker iofs att ett sportchassi räcker för att få en "stabil" standardbil. Dock förvånad över din erfarenhet av S3:an, den -borde- (ingen erfarenhet) ligga bra mycketmer stabilt på vägen. Kan jag spontant tycka. - - -


Haha, vad gäller bmw och mini så kan jag hålla med faktiskt. Smart kan man knappt kalla bil, den borde nästan gå som EU moped.. Skillnaden jag kan se VAG kontra bmw är att i de flesta VAG-bilar är det exakt samma saker under skalet, samma delnummer till och med. Jag hade vissa delar i min seat ibiza som var exakt identiska med delar i polarens S4..Som kostade ett antal hundra tusen mer. Han han köpte delarna på seat då de var billigare för exakt samma sak. På bmw och mini så ägs ju mini som bekant av Bmw, men du har ju t.ex. Inte en motor från 530 i en mini coupe. Eller bromsskivor från en m3 på en mini clubman, även om det kanske är teoretiskt möjligt. Det känns bara som att det inte spelar någon större roll om du köper en seat, Skoda, VW eller audi. I stort samma saker förutom pris, kundbemötande och design. Och som sagt min dåliga erfarenhet av verkstäderna samt dsg-7 gör att jag inte ens tittar åt deras håll längre.


Deception, jag skrev fel. Jag vill ha något större än BMWs 1-klass Lite slagskepp är jag ute efter. Ser rätt maffigt ut med feta BMW 5 serier, A6, även om jag aldrig skulle köpa en Volvo av principer så kan en svart Volvo S80 med mörka rutor se rätt tuff ut med. Har fastnat lite för "slagskepp" som du beskriver! Men ska åka iväg imorn och prova lite och prata med säljare! Och it-Mutt, ja jag håller med jag tycker det är jättekonstigt att jag upplever så. Men det är konstigt nog så jag upplever bilen. Och din beskrivning av A4 är perfekt!


Det som märks mest är ljudisoleringen mot vägbuller dör audi är bäst av vag bilarna.


I stort är det som du säger ja. Sen är det lite som påpekades av Mack855, isolering av/mot vägljud är bättre på Audi (enligt mig iaf). Men absolut, mycket är "samma bråte", inte allt, men väldigt mycket. Nåja, nog OT:ande från min sida iaf


e36 328^^ Rostig och skitig;) inte ens värd 10.000 nu. sj?


När det nu diskuteras uppsminkningar av olika art kanske en uppsminkad riskokare från Toyota kan vara något, om du inte promt måste åka tyskt förstås? Där finns det premiumkänsla och en stor avsaknad av knirr och knarr samt hög tillförlitlighet. Något sådant här förslagsvis. http://www.blocket.se/sodermanland/LEXU . 12&w=1 http://www.blocket.se/sodermanland/Lexu . 12&w=1


Haha! Men dom är tuffa, tänkte bara om du hade erfarenheter av någon ny BMW/ mersa S3 8P -12 om du missade det i första inlägget


Jag är kär i tyska bilar! Men Lexus trodde jag var svindyra men det verkar inte så nu


hehe har prövat många nyare bmw och mercor men tyvärr inga direkt roliga motorer. endast fått pröva 520D 320d och mercedes ngt200? e200? inga raketer alltså^^ men dom har oftast mycket utrustning och går riktigt bra på vägarna. körde precis förra veckan en mercedes från 2009-2010 diesel med 270 häst? rätta mig. blev överaskad att den var fram hjulsdriven^^^^Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka