Köpråd: V50 -10 eller Avensis -12

Hej på er! Farsan erbjuder oss att köpa hans 1.8 bensinare Avensis från 2012 som har gått 5 000 mil för 125k. Svärfar kontrar med sin V50 drvie från 2010. 15 000 på mätaren för 85k. Utrustningen på bilarna är likvärdig. Pengarna har ingen egentlig betydelse då ett par procents ränta på 40k inte blir många kronor, utan vi vill ha mest bil för pengarna helt enkelt. Kör runt 1500 per år. Har jämfört på blocket och jag lutar helt klart åt Toyotan men jag kan ha fel. Vad säger ni? Tacksam för hjälp! /DavidSvar på inlägget: Köpråd: V50 -10 eller Avensis -12Beror på hur mycket du använder bilen per dag, 1.6 dieseln gillar inte korta sträckor en längre tid utan att sotas ur.


Är det inte DrivE-motorn man skulle akta sig för, den kunde ha viss tendens att krångla har jag för mig? Kom på att det va nog Bi-fuel/ Flex-fuel motorn det gällde. Never mind.


1.6 dieseln har inte världens bästa tryckgivare till partikelfiltret, när EGRen strular kan den ge alla möjliga felkoder och gå riktigt dåligt eller inte alls. 1.8 Flexifuel vill bara ha ett bränsle hela sitt liv, annars får spridarna en tendens att strula. Dåligt batteri skapar el-fel med gasspjäll och lambdasonder.


Hade för mig att det var nåt sånt, men då gällde det inte hens bil. Med det jag tänkte på.


Ja, det kommer nog bli en hel del resor mellan 5 och 10 km till förskola och jobb osv...


Bra pris på bägge bilarna. Jag som den Toylådenörd jag är hade tveklöst då summan inte är avgörande köpt Avensisen. Varför förutom det för mig uppenbara argumentet att det är en Toyota, det är en nyare bil som rullat mindre samt är ett nummer större än Volvon som egentligen storleksmässigt spelar i samma liga som en Auris eller just Focus.


V50 är ganska trång också, satt 5 pers i en förut, då blev det lite trångt därbak. A-stolparna skymmer mycket också, men det är en vanesak. Men så va vi också 3 långa bak, barn har nog inga problem.


Klart, vi är ju tre i dag men det kan ju bli fler om man säger så. Blir nog att satsa på den lite större Toyotan.


Har haft min V50 i lite över 2 år. Sjukt nöjd, det är en jävligt trevlig bil som också är trevlig att titta på. Liten motor är ett minus, men i övrigt toppen på alla sätt och vis. Den duger gott för vår familj på 2 vuxna och 1 barn (1 1/2 år) men det är nätt och jämnt. Man får välja barnvagn efter bil (till skillnad mot ex V70 där du kan slänga in vadsomhelst i skuffen utan att det märks), baksätet har väldigt sparsamt med utrymme etc. Jag har ingen erfarenhet av Avensisen privat men:Snyggast: V50 Störst: Avensis Ägandekostnaderna diffar nog inte speciellt mycket på årsbasis och ska du ha bilen ett längre tag för att frakta familjen i, stort som smått, ta Avensis. Jag spanar själv på ett större åk men har haft härliga år i Volvon!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka