Bekväm bil 40-50k, köpråd

Hej! Efter två småbilar har jag börjat sakna ett liv i komfort. Alltså är jag nu ute efter något lite större, med fokus på bekvämlighet. Sen måste bilen såklart vara driftsäker, snygg, har hyfsat rimliga driftskostnader osv. Angående kaross så tänker jag mig sedan eller kombi. Vill ha en praktisk och bekväm bil som lätt sväljer 5 pers och lite packning. Har dessutom fått för mig att kombis oftare är väl skötta. Kravlista:Budget 40-50 tusen kronor i runda slängar. Nyare än -00 Automat. Skinnklädsel. Dra under litern. Bensin! Komfortabel, dvs skön fjädring, tyst(!) kupé och sköna säten. Dragkrok Farthållare Har hittills snöat in mig på BMW 5-serie alltså E39. Tänker mig en 525i med automatlåda, helst kombi. Inte så snygg men stor och bekväm, går att meka med själv lite och så vidare. Vad har ni för tankar? Vågar man kolla på Mercedes eller är de alldeles för rostbenägna i de årgångarna jag kan få för mina pengar?Svar på inlägget: Bekväm bil 40-50k, köprådLexus GS 300.


Jag brukar tipsa om min egen bil, Accord 2.4 executive. Inte den tystaste bilen på marknaden men en fantastisk bil vad gäller kvalitet, åkkomfort, vägegenskaper och driftsäkerhet. Fullutrustad vågar jag kalla den också. Har kört min drygt 10.000 mil och har inga som helst planer på att byta då den vägrar krångla. 50mil utan bensträckare är en baggis.


http://www.blocket.se/vasterbotten/Ford . 16&w=3


Lexus IS200


Dom är grymt törstiga för den lilla effekten. Skön o snygg bil men motorn e lika spännande som ett urtuggat toy. Vid landsväg i runt 100 suger han i sig strax över litern om man kör manuell som min var. Automat borde vara törstigare.


En välskött Audi A6 1.8t skulle jag nog satsa på.


Bra idé! Tyvärr fanns det bara en enda i hela västsverige och den var reservdelsskick på... Får hålla utkik!


Är mycket väl medveten om förbruknning och allt sånt då jag också ägt en. köra under litern är inga problem på längre turer,brukade ligga runt 0.8 och då hade jag även kompressor under huven. annars så låg den gärna runt litern vilket ändå får anses som ok för en 1500kg tung sedan..tror dock automaten går snålare på landsvägen då den varvar mindre motorn är väl inte den roligaste men med den lägre utväxlingen så tycker jag ändå den morra på rätt bra för effekten


Wicca Då tycker jag du borde testa en iaf, gillar du BMW 3 serien så kommer du nog gilla IS200 också. Skulle säga att den är åt det sportigare hållet men absolut komfortabel och en väldigt skön bil att åka i En väldigt trevlig bil på alla sätt EDIT: Finns ju som kombi också


Jag skulle tvärtom säg att de är vanligast med automat om du söker efter 2.4 executivemodellen. Jag har en manuell sexväxlad vilket är ovanligare med det största utrustningspaketet inkl skinnklädsel/stora ljudpaketet/navigator osv. Jag visste inte det när jag köpte min utan det var bara ett lyckokast då jag vill ha manuell. Kombin är kanske lite udda formgiven men den är stor! Kombin har ju längre hjulbas än sedanen så det är egentligen en helt annan bil. Kombin är dock bullrigare!


Mja, är mer sugen på 5-serie än 3-serie. Sportighet är totalt bortprioriterat just nu. Jag vill bara ha komfort! Ska köpa en Honda S2000 eller liknande nästa vår så då får den stå för sportigheten.


Ah ok. Jag tänker främst på exe-modellerna. Det är ju ingen överdrivet vanlig bil i Svedala överhuvudtaget så man får hålla korpgluggarna öppna och ha lite tur.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka