Köpråd: S40N/V50

Är i tankarna på att köpa en Volvo S40N eller V50. Spelar i princip ingen roll om det är sedan eller kombi. Undrar mest vilken typ av motor man ska välja, något utrustningspaket som är roligt att ha m.m. Vill höra er erfarenhet. Vill dock inte ha kommentarer som att det är skitbilar eller att dom går sönder lätt, för det gör alla bilar.Svar på inlägget: Köpråd: S40N/V50T5 är en fin motor om du vill ha lite utrymme att gasa. 2.4 är en helt okej motor om du inte vill ha en turbospis. 1.8F är en motor i alla fall jag skulle tröttna på väldigt fort, på tok för lite effekt för min smak. Diesel finns det ju också en uppsjö beroende på årsmodell. Tidigare dieslarna är ju dock lite halvdyra att skatta. Återigen, 1.6D samt D2 (beroende på årsmodell) är lite halvslöa och duger knappt till omkörningar på motorvägen. Är bra investerade pengar att kliva upp på 2.0D alternativt D3 (återigen beroende på årsmodell) om du är ute efter en diesel. När det kommer till utrustning så bör du åtminstone satsa på en bil som har Momentum-paketet. I det ingår det mesta man behöver. Summum är det det största paketet och brukar inkludera bland annat skinnsäten. Akta dig för Kinetic om du vill ha lite lull-lull, Kinetic är nämligen så som bilen är utrustad i grund (typ en ratt och fyra hjul). I övrigt kan det vara värt att kolla upp stereon om du är ljudintresserad också. Eftersom att det inte finns någon utbytbar huvudenhet så är det lite halvmeckigt att göra något åt ljudet. Standardstereon är bra för att vara standard, men vill man ha lite mer bör man satsa på en bil med någon av de två större alternativen. Vilka årsmodeller tittat du på? R-Design finns till V50 och är lite "roligare" paket.


Tack för ditt svar! Har tittat mest på T5or. Blir nog en mellan årsmodellerna 05-07. Okey så Kinetic ska man undvika. Finns en del momentum bilar där ute så blir en sådan. Stereon är faktiskt viktig för mig Folk skriver olika, Premium sound och High Performance, är det samma i dessa modeller?


Ska ärligt erkänna att jag har sjukt dålig koll på ljudet, men High Performance och Premium Sound är inte detsamma. Grunden kallas för Base Performance, helt okej ljud men absolut inget att hurra över. Sedan kommer High Performance, vilket mig veterligen är ungefär densamma som Base Performance, men med lite andra högtalare och slutsteg. Högst upp på trappen finns Premium Sound, som spelar i en helt annan liga. Premium Sound inkluderar (i alla fall på S80II/V70II som jag har någorlunda koll på) ett baselement i reservhjulsbaljan. Premium Sound är i dagsläget ett system från Harman Kardon, men vet inte hur länge det varit så.


Blev en Volvo V50 -08 SummumKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka