Polo -98/99 köpråd?

Vad ber jag tänka på vad det gäller en VW Polo som har rullat i Stockholm?



Svar på inlägget: Polo -98/99 köpråd?



e d nå spec med en bil för att den rullat i sthlm?!


Hmm...jadu om det är ngt särskilt för den har rullat i stockholm vet jag inte..men var noga med att kolla efter rost...de har väldigt lätt för att rosa i hjulhus och skärmkanter..annars är polo ett bra köp


Tänkte att de saltar rätt mycket söderut om man gämför med Norrland och vissa bilar har ju bättre rostskydd på vissa ställen gämfört med andra


kan säga såhär! köp inte bilen i sthlm, om man jämför typ på blocket så ligger sthlms bilarna alltid några tusenlappar högre än i övriga landet, vänta lite, det gjorde jag innan ja köpte, var nästan i hamn me en 96-am jättefräsch å lite stylad, skulle få den för 55tusen, men så väntade ja 1 vecka, så fick jag den jag har nu för liknande pris, bara att de är en fräschare, en -00a, snyggare utsida, interiör och bättre rostskyddad. lycka till!! ps, polo e ett bra köp! mkt bil för pengarna!


Så du menar att bilar på vissa ställe i landet har bättre rostskydd än på andra ställen?? Hmm de har jag faktiskt aldrig hört talas om..sen så är det väl inte sååå viktigt om det är mkt saltat på vägarna lr inte hehe de är nog de minsta jag tänker på när jag ska köpa bil om det har varit mkt salt lr inte...är man rädd om sin bil så spolar man av den innan man sätter in den..


"vissa ställen gämfört med andra" tänkte mer på tak/skärmar ect såklart Lilla gumman Polo har inga kända fel såsom att växellådan behöver bytas på många eller drivknutar ect?


Oj oj du ska se skillnaderna på en bil söderut och en bil här uppe. Det saltas mycket mer på nästintill alla vägar neråt. Här uppe är det bara dom större vägarna som saltas i stort sett. Det är i 95% av fallen en enorm skillnad på rost på bilarn söderut och norrlandsbilar. Ingen skillnad på rostskydden men betydligt mer körning på saltade vägar neråt. Och det saltas enormt där.


Har fått för mej att växellådorna är rätt dåliga, tror jag såg något om det på nordicpolo.com och att dom rostar lite i hjulhusen och även nederkant på dörrarna och så borde bakluckan börja rosta för jag har aldrig haft någon bil som skitar ner bakluckan så mycket som polon men som tur är så verkar all rost som kommer på bilen synas på utsidan. kan bara tilläga att standard utrustningen inte är flaschigare än det är på en amazon från 60 talet, tror tilloch med att servo va tillval 97


Mycket vanligt med massa småfel på Polo... Vet flera som köpt fabriksnya Polo och fått klippkort till verkstaden !






Som sagt ovan, Växellådorna kan nog kanske vara lite halvkassa. Brorsan har en 98 som bara hade gått 6000mil när hans låda rasade. Så känn efter extra mycket på lådan om du kan. Annars en rolig liten bil som kan se tuff ut med rätta fälgar och sänkning. Gärna svart med color concept inredningen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka