Köpråd: BMW M5 e34

Tjena. Har blivit lite intresserad av en BMW M5 e34, 3.6 liters motorn. Så nu skulle jag vilja höra lite vad man behöver titta efter när man ser på en sån? Är de liksom M3orna, en bil som ofta har kört på varvstoppet? Alla svar, som bidrar till min kunskap, tackas på förhand



Svar på inlägget: Köpråd: BMW M5 e34



ja du måste tänka på hur mycke den e körd och vem som har ägt den! gammal gubbe eller ung fartdåre? brukar va en sån bil som folk inte brukar va så blyga att gasa med! men riktigt grymma bilar annars, sku själv villa ha en och kommer väl säkert att i nått skede skaffa en! tycker e34:orna e dom snyggaste bmwna! men reservdelarna är inte billiga till den!hur mycke e den körd den som du har fundera på?


Ett gott tips är att kolla upp ägarna.. alltså försök luska ut vad det är för typer som har ägt bilen innan.. det kan vara guld värt!! Och detta säger jag med tanke på att det just sitter en 3,6 liters motor i den! Det säger sig självt att om någon 18-åring haft den, så har han garanterat gasat nått sanslöst med den. Finns det många hästkrafter vill antagligen många försöka använda varenda en av dem, så att säga. Både på gott och ont! Har själv haft e34, dock ingen m5 och det jag kan säga är väl att det är en bra och rejäl bil, men.. den är stor och fantastiskt tung = det sliter både här och där på en sådan bil. Även om nu hästkrafterna inte påverkar mer i förhållande till vikten än att du lär få en dyr bensinnota. Kanske att det är fler unga som har m3 och fler äldre som har m5.. jag vet inte, men i så fall är det ju "bättre" för m5:an. Klart är ju iaf att det kan vara svårt att säga nej till en välvårdad m5 e34 till rätt pris! Fina att se på är de ju oftast. Lycka till!


Du är inte enda som tycker så Men tack för tipset Det är väl ganska välkänt, att alla reservdelar till alla bmw är dyra?


jo de e ganska välkänt att bmwna har dyra reservdelar! men de e ju inte nån skillnad sköter man dom rätt så brukar dom ju inte få nå stora fel som t.ex motorhaveri och sen att den e stor och tung, va fan gör de int märks de ändå när man kör.folk brukar säga att 240:ior e stora klumpiga bilar men lätt går de att köra med såna oxå! men far och provkör den verkar den vara i skick och inte har någo extra oljud nånstans ifrån så tycker jag du ska köp den!


Hehe, så sant! Vikt uppvägs med mycket hk Mm, ska prova


Riktigt mysiga bilar men som sagt, kolla upp ägaren/ägarna samt hur långt den gått.. Kolla gärna lite på om den glappar i styrning och liknande, kan vara en bieffekt av mycket gasande och snabba svängar.


kolla även upp hur den har skötts, rost är dessvärre ett vanligt fel på BMW av dyrare modell (detta är inte specifikt för bayerska bilar utan på i stort sett alla dyrare mercedes, audi etc), absolut inte därför att det skulle vara en dålig bil eller så utan pga att de som köper bilar i den prisklassen ofta har gott om pengar, ("det är inte svårt att skita då röven är full") de kanske inte har tänkt sig att ha bilen mer än kanske garantitiden ut och därför inte vårdar dem ordentligt. tex bristfällig tvätt (dålig underspolning, dålig spolning i hjulhus, ej fixade stenskott etc) allt sånt ger rosten fler ställen att angripa och det kan börja tidigt!


Jag har ägt en M5 3.6 -90 och en M3 3.8 -95 och kan säga som så, Har bilen bara sköts ordentligt med servicar och körts varm innan man börjat gasa på ordentligt, så håller bägge motorerna mkt bra! Körde strax över 13,300 mil på 2,5år!! Inget som rasade trots daglig hård körning!


Framvagn och bromsar (måste provköras)






Ifall bromsarna börjar vara sluta? Framvagnen, vad kan den fela?


styrstagsändor,kuleder,hjullager är det månne sånt han menar, men isåfall e de ju vanliga slitdelar som ändå ska bytas nån gång! eller menar han hjulinställningarna? vad kan framvagnen annars ha för fel om det int förstås e i styringen någo, men knappast! när ska du fa o provköra m5:an??


Okej, det vanliga bara alltså Jag tänkte om det fanns något speciellt som kunde vara sönder M5an som jag tittar på står i Tyskland Ska ha en bekant att åka och se på den snart


ja jag misstänker att han mena di vanliga sakerna int kan de väl va så myki annat som kan få nå fel där! jasså den e i tyskland! är det nån firma som säljer den? men var försiktigt med de va de står att den e körd brukar ibland fifflas med mätarna. men ja känner en som va efter en volvo 960 till tyskland och int had han nå problem och bilen ha funka fint för han! så no ska de väl gå bra för dej å! tror nog man får en bättre m5:a för pengarna i tyskland en va man får i finland va e de för årsmodell och va e de för pris på den då?


Juuh, en bilfirma som har haft den stående ett tag, så det är en 90ans årsm, har rullat 170.000 (om man nu får tro det .), dock bara 1 ägare, så det borde nog stämma Ny koppling för 11000 km sen, och serivce gjord regelbundet. Priset var 7500 euro vid export till annat land. Samma pris som jag betalade för Calibran Dock så kommer ju skatt till... den ligger på ca 5000 euro enligt tullens hemsida edit: stavfel


tar du in den själv så är det lite risk att mätaren är fifflad med...skruvningen sker oftast i sverige av den som tar in den.....tuta å kör


är olagligt att skruva mätare i tyskland, de tyskimportbilar som kommer till sverige skruvas ofta här för att sedan säljas av den person eller det företag som tog hit den...


Lycka till. M5 är fina bilar, skulle ha en själv om man haft råd. e46 är iaf den snyggaste av dem


Man tackar Men är inte e46 3-serien?


verkar ju riktigt bra de där! tycker nog du ska köp den! 12500? allt som allt då, ja om den e i skick (och de verkar de ju som den e) så är den nog värd pengarna!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka