Köpråd Saab 9-3 Sportsedan.

Vill ha en nyare bil och kikat lite på en sånhär. Kom sportsedan 03? Några kända fel man bör kolla efter? Vilken motor är att rekomendera? Kommer antagligen inte ha råd med Aeron. Finns de samma trim som till som äldre 9-3? Hur känns dom kvalitetmässigt? Tar gärna emot andra förslag på en pålitlig och rolig bil i prisklassen 70-140k klassen. Är inte ute efter nån stoor bil!



Svar på inlägget: Köpråd Saab 9-3 Sportsedan.



Den nya 9-3 har helt nya motorer. Inte de motorer som satt i OG9-3, NG900, 9000 o 9-5. Sportsedan kom 03. Köp hellre en ny. Då e du säker på att du får allt du önskar att ha i bilen.


Japp, 9-3 SportSedan kom 2003. Du ska INTE köpa en 9-3 SS ifrån 03. Det fanns tonvis med fel på den första årsmodellen. Största problemet var nog el-systemet som spökade rejält på 03'orna... tro mig, har jobbat med det 04 är en helt klart bättre årsmodell dock saknar den lite leksaker som satt som standard på 03 bland annat spolare för framlyktorna som fälls upp "som på 9-5" och avgas temp givare... finns lite andra små grejer... dock får du nog ingen SS Aero för 140'000:- du får nog lägga till 50-70'000 minst för att få en som rullat en del... Sedan finns det 2 varianter av SS Aero'n, en "billigare" variant och en dyrare. Den billigare saknar dom stora bromsarna och har oftast samma inredning som Vector varianten.


Nu är du allt ute och cyklar...


Ja Var det inte så att Saab bara sparade in på modellerna efter 05-??? dvs med mindre bromsar. Vet inte om den nya aeron fått tillbaka sina stora bromsar.


Vet inte om det har med saken att göra men har man ny Aero så kan man inte ha mindre än 17" normalfall har jag fått erfara men står inget eller har inte hört något om vector eller linear-modellerna så Aeron har idag större bromsar än de andra men om det är "De stora bromsarna" kan jag inte svara på


Ja det är de "stora" bromsarna du har de finns på ss Aero m03 samt m06 och framåt.


Hade innan en 04 vector 175 hk, små bromsok, inte ens ventilerade skivor bak. Hade 15" vinterdäck. Väljer man den tidigare Aero motorn (210 hk) i sin vector idag som jag gjort så får man större bromsar än 175, 150 hk vector och den under. Kan längre inte ha 15" utan måste minst ha 16" Dvs jag har Aero bromsarna som fanns under den tiden Saab skulle spara in. Ventilerade skivor bak. Krävs det minst 17" har man ännu större bromsar. Dvs då måste det vara dom "riktiga" Aero bromsarna. Tycker dock mina räcker till gott och väl


Jag har nyligen köpt en SS Aero -03. Fick rådet från folk inne på Saab att välja en -03:a med U i registreringsnumret för de allra första -03:orna hade elproblem. Dvs de bilar vars regnummer började med T. Det sades också att mycket var mjukvarufel och därmed hunnit bli uppgraderade efterhand som de var inne på verkstad så risken att få problemen med en 3 år gammal bil var ganska liten. Rent spontant tycker jag den 6-petade lådan är helt underbar. Inte alls så sladdrig i lägena som den 5-växlade och dessutom ganska högt växlad. Något som sänker varvet och sparar bensin. De stora bromsarna sitter också på -03 Aeron och är helt underbara. Sjukt bra bett jämfört med Saab allmänt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka