Köpråd till 18åring

Jag är nyligen 18 fyllda och letar febrilt efter en förstabil! Jag söker en bil för max 60,000:- Skriver en lista vad som prioriteras (ingen särskild ordning): *Miltalen (vill ju inte att allt ska rasa på en gång) *Hur den har körts (dvs så få ägare som möjligt) *AC (varmt på sommaren) *Bra skick (har tummen ungefär mitt i handen...) *En fröjd att köra och titta på (vill ju synas på sena kvällsturer ;) *Bra stereoljud (det där med tummen mitt i handen igen..) *Inte så långt från Östergötland (inget större krav dock, polaren åker gärna långt ;) *Seriösa försäljare (har pratat med för många oseriösa, orkar verkligen inte fler) En rätt jobbig lista kanske? Kanske finns någon själ där ute som vill hjälpa en vilsen ungdom! De bilar jag själv kollat på är: SAAB 900/9-3 Mazda MX6 Golf 3-4 Honda Civic Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd till 18åring



du kan få köpa min om du vill=)


eller min


Seat Ibiza cupra? Snygga som fan är de.


En Celica så klart ! Du får en Gen5(90-93) GT4 för det priset ! 200+hk, driftsäker, ungdomlig och hur kul som helst !


hm, precis fyllda 18 och ska ha en första bil för 60,000? Är inte d lite mycket cash att lägga på en första bil om man kanske inte direkt har varit ute på vägarna? Jag köpte en Nissan 180zx Turbo som första bil, och hade grymt kul med den oxå, den behöver inte va dyr för att va kul, eller?


Samtidigt behöver man kanske inte bete sig som ett svin på vägen bara för att man nyss fått körkort, ibland ger de kanske bättre effekt me en lite dyrare bil för då är man kanske mer rädd om den...


mazdan..


för 60k kan du få en mycket finare/roligare bil än dom där du nämde själv...alla driver ju i fel ände För 60k kan du ju köpa en s2,s4,m5,200sx s13,Omega MV6,Supra Mk3,Celica GT4,Fiero GT, och en massa andra bmw och merzor mm....finns hur mycket kul som helst


köp en billig bil först.. å lek.. spara dom andra pengarna.. ångrar själv att jag köpte en lite väl fin första bil... hade hellre haft en gammal bil som man hade kunnat leka me ordentligt..






Han sa att han hade tummen mitt i handen och inte ville att bilen skulle gå sönder. Det kostar ju inte dåligt med pengar att laga en Gt four till exempel. Är ju ett multum med pengar om Fyrhjulsdriften lägger av. Nej satsa på en Volvo S40 tycker jag.


haha du får min 740 för 20k


En Celica vore ju inte helt fel!! Gillar verkligen din MrCelica, mycket läcker! Jag tror nästan det blir en japanbil av något slag! Jag tycker att desto mer pengar man lägger på en bil, desto lugnar kör man! Jag har redan kört av mig det värsta på isen och små rallysträckor ;).


köp en billigare bil, det enda tippset jag kan ge dig! jag är 19 nu och köpte för ett år sen a3:an för 88k. det ångrar jag, skulle köpt en billigare bil och lekt mer med den.


Köp både och? Väldigt bra att bara ha en skitbil som man kan sladda runt med när lusten faller på Detdär om att man tar det lugnare med en dyrare bil tror jag inte riktigt stämmer. I början kanske, men sedan vänjer du dig och trycker allt hårdare med högerfoten


När jag får körkort sen kommer jag köpa en 240 ticare eller nåt att ha som vinterbil! Köpt nåt för 40k så kan du köpa dig en ticare eller nåt och bygga nåt fränt av!


han har tummen mitt i handen Köp en scysst bil för 30-40.00 och lämna sen in den till en bilsterio firma å be dom bygga ljud för resten av pengarna.om du inte har nån kompis som kan hjälpa dig med att instalera lite ljud i bilen.


Bara för att man precis har fått körkort betyder inte att man kanske är ett svin på vägen, d har jag inte sagt heller, men är man kanske inte van och vill "leka" av sig lite så spelar d nog ingen direkt roll hur dyr bil man har, men att köpa en dyrare bil i början och då som du säger va mer rädd om den tror jag släpper efter ett tag när man känner sig mer säker, men att va i den åldern å köpa en första bil för 60,000? Om d nu inte är pappa som betalar, vissa har d ju så bra oxå...


Pappa betalar inte. Jobbar och sliter ihop egna pengar! Har ännu inte riktigt kommit underfunn med vad jag ska ha . Vad hade folket för förstabilar?


Varför inte köpa en som jag har så blir vi ju 2 i viken.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka