Volvo S40. Vill ha en bra diskution!

Vet att denna ligger lite fel, men som sagt innan så går det inte att skriva ny tråd i köpråd så den får hamna här. Vill köra igång en liten diskution om man ska ha en t4a eller en 2,0t, för och nackdelar. Är en vanlig kille som dom flästa i detta land med ett jobb och en normal lön samt eget boende, så pengar spelar ju en del roll, men sen kan man ju skippa en öl i baren om man får dra den där saab 95 aeron med "Saab Turbo Club of Sweden" i framfrutan efter jobbet Försäkringen på en 2,0T är ca 200 kr billigare i månaden än en t4a Sen vet jag inte vad en 2,0t drar för bensin, men troligen 95, medan en t4a ligger på 98a. Sen drar en 2,0t 0,7 l/mil medan en t4a drar 1,05 liter. Även skatten skiljer sig med några 100lappar. Så då är frågan, om jag drar upp en 2,0t FasII till steg 2 på ca. 220 hästar Behöver jag då gå över till 98 bensin? Kommer den upp i ca. 1 liter milen med då? För är det så, så finns det ju ingen mening med att ta en 2,0t pga av att trimmet ligger på den 12 000 kr. Så det tjänar man ju in om man köper en t4a. Sen om jag skulle i framtiden dra upp en t4a till 250 hästar, ökar bensinförbrukningen väldigt mycke då? Sen är det ett måste att jag ska dra i alla fall vissa 95 aero Vore tacksam för svar...Svar på inlägget: Volvo S40. Vill ha en bra diskution!Om du satsar på att trimma så köp t4an . ofta när bilen chippas trimmas så går man upp i oktan , dvs att de är bra om du andvänder 98 då . om du ska ha 250hk i t4an så behöver den inte dra alls mkt mer bensin de beror helt på din högerfot . gasar man så kostar de ,ganska givet . sen tror jag man ångrar att man köpte en 2,0t när man kunde köpt t4 . men de avgör ju givetvis ekonomin


ÄR inte 2.0t motorn 0.2 liter större ? Då borde den ju i princip tåla höjd effekt lite bättre samt ge bättre vrid. Finns ju chip som ger 2.0t lika hög effekt som t4 så det finns ju ingen anledning att välja t4 bara för sakens skull... Beggade 2.0t är nog säkert snällare körda rent generellt...


jo men sen vill han ju ha 250hk . då blir allt lättare om han tar t4


han verkar vara bestämd om att dra 95 aeros hehe


Hehe det kan du ge dig på! Kom precis hem från göteborg nu, så kommer en T4a och kör om lite fint. så jag sa till gubben som körde att han skulle lägga plattan i bott å dra om den, för jag ville veta hur bra t4an gick. Vi ligger i 160 km/h, då kommer t4an långt bakom oss i en jävla fast och bara fortsätter acc... helt otrolig verkar den vara. Måste provköra en. Känner jag mig inte nöjd med det så blir det en BMW 318 eller nått.


varför volvo ?


T4:ans motor är en 1.9 liters medans 2.0t är en 2.0 liters.


Nä men det går utmärkt i Allmänt så jag transporterar över den dit


jag tror att jag skulle ta en t4 i alla väder . speciellt om jag har trimmplaner . T4orna är sköna , ingen racer men helt klart kul bil . däremot 2,0T tycker jag är ganska slö . körde mot en sådan för ett tag sen .


Jag åker T4 och skulle inte köpa en 2.0T om det skulle vara trim planer på gång, det är inte bara motorn som skiljer .... Du kan alltid titta in på http://www.x40nordic.com/ här pratas det bara s/40


T4 är också en 2.0L motor förutom -99 den har 1.9L .. Om du ska ha en t4 så hitta en från -99 i fint skick, den är mer explosiv på låga varvtal än va fas II e.... Du ska helt klart ha en T4 om du ska dra många...stor trimmnings potential.


T4 är ju faktiskt en jävligt trevlig bil original oxå!


2,0T går jäkligt bra den med,, vet själv eftersom jag har en,, och det här med att t4:an måste gå på 98 är en skröna,, det står rekomenderat 98 oktan i papprena men så e de jhu på nästan alla fulltrycksturbo bilar.. men den går lika bra o köra på 95 oktan,, du tappar knappt något där.. och trimma upp en 2,0t kostar itne så mkt till t4:ans nivå,, skulle jag köpa t4 skulle jag nog tagit fas2 eller sent fas 1 typ 00. men som sagt bra bilar båda 2.


Om du vill kunna dra en saab aero (den har la 250 hk!?) ...då e det ändå kanske bättre att du börjar kolla efter en annan bilmodell!?...det blir nog det billigaste alternativet ;-) ...snackade med dom på autotech och dom sa att dom byter inte ut turbon (på en 2.0T modell) för kolvarna e för klena å ska man byta dom , ja dåååå... skulle det vara bra å ha en ruskigt snäll å VÄLDIGT rik farsa ;-) ...rättare sagt så e en s40 (2.0T) inte gjord för sånna påfrestningar... Men har man en T4:a så byter dom turbo till en T19!!! (större turbo än R modellerna (T18)...men dom måste ändå byta framrör och avgassystem och antagligen katalysator. Sen ska bilen mappas. Bromsar (måste!?) i stort sett bytas för att den ska kunna besiktas Klart det blir en äckligt go bil å köra sen men frågan e om det e värt pengarna!? Har man väl bytt turbo, avgassystem, osv, så får man ut runt (ca) 300 hk ...klart det vort nått, men som sagt det blir ingen billig historia... Det skulle nog också kunna ställa till med en hel del problÄm vid besiktinigen, Mitt tips (till slut) ...Köp en s40N T5, s60 T5/R (om du vill ha volvo) så har du myyyycket hk redan från början!


Men just dom här barnsjukdomarna på Fas1. Styrboxen, men många är bytta på. Iaf min. I övrigt har jag inte haft några allvarliga problem. Bytt bromsar o sånt bara men de gör man ju på alla bilar förr eller senare.


Bästa valet är nog en t4 fas2. Ligger på 2 liter och går fans så mycket bättre än en fas1. Skickar du på med Chip å avgas med raekat å filter så ligger du på runt 260 hk.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka