Köpråd: Volvo s40 T4

Eftersom man inte kan lägga in ny tråd på Köpråd så va detta det närmaste jag kunde komma. Ska köpa mig en s40 T4. Har hört att det skiftar mellan kvaliten på motorn m.m beroende på årsmodell. Vissa säger att -00 är lättast att trimma upp. Andra säger att -00 har sämsta motorerna och att man ska satsa på över -02. Sen gillar jag den silver metallic färgen som inte började göras förens -01. Så egentligen är ju frågan, ska man ta en -01 eller -02, eller är det någon skillnad? Någon som vet nogot om detta? Även om det är något annan jag ska tänka på innan jag lägger pengarna på bordet? Tacksam för svar!Svar på inlägget: Köpråd: Volvo s40 T4fas 2 skulle jag ha satsat på om jag skulle vilja ha en S/V40. . helst med lucka . . dom är ovanliga men jäla fina


Min kanske är till salu.


Håller med ovan... Definitivt FAS2 som gäller, bra mycket bättre kvallitet, rostskydd.. Dessutom snyggare instrumentering och bakljusen har klarare glas !


bakljus är bara o byta till de nyare inget vidare dyrt o gillar man inte interiören är inte den svår o byta till nyare ihäller


Ska du sälja bilen får du allt ta o plocka av vingen så köper jag den direkt


Vad släpper du den för i så fall?


Köp en T4 -03...bästa bilen utan tvekan


Kolvar och stakar i Fas2 motorerna håller inte lika bra som i Fas1. Vissa säger att det räcker med att chipa så finns det risk för att smälta kolvar.


Har igentligen inga planer på att sälja den, men rätt bud så kanske...


Kan hända alla bilar... Min kusin skruva upp laddtrycket på sin nissan 200s14 med 0.3 bar ungefär (vet inte hur mkt högre laddtryck man får med chip men men...) och han smällte ettans kolv ungefär en kvart innan vi skulle lämna helsingborg och köra upp till elmia. Så det var ganska tråkigt.


Rekomenderar att satsa på en 01< dvs. fas 2 eller fas 3. Många förbättringar från tidigare fas, för att slippa barnsjukdomar. Själv är jag jätte nöjd med min, en fas2. Hoppas du hittar någon fin!


Finns väll även något man skulle kunna kalla Fas3 med den nya instrumentpanelen där tank och tempmätare sitter på vasin sida, vet inte vad det är för övriga förändringar... Någon som vet när denna kom ???


Hallå! Jäkla trevlig bil du tänkt köpa.. Har inga direkta orsaker, men jag har hört att 2.0T ska vara lättare att få bättre klipp i än T4, har nån annan oxå hört det? Många säger det, men nån direkt orsak snackas det mindre om..Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka