Köpråd: Audi A4 1.8T/2.0T Avant/Sedan 2005 (import)

Jag funderar på att ta en weekend ned till tyskland och ta med mig en bättre begagnad bil hem... när det sker är helt upp till när jag får min nuvarande såld, men jag vill kolla upp saker och ting innan... Vilka råd har ni vad gäller import, och är det något speciellt med just dessa bilar man ska tänka på? Det är ju en nästan ny bil jag är ute efter (några tusen mil bara)... borde ju vara skapliga de flesta, utan att vara alltför naiv.Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 1.8T/2.0T Avant/Sedan 2005 (import)Finns en trevlig import guide i www.autopower.se som du kan läsa. Står ganska mycket om vad man ska tänka på, i vilka städer man ska leta efter bilar till ett bra pris och bra kvalite. Främst BMW, men gäller säkert för flera andra märken också!


köper du en audi kommer du gilla den mer än dina saabar ;-)! hihi


Tack! Mycket bra guide!


Lånar tråden snabbt bara. Är mätarskruvning lika vanligt på audi som Bmw? Kanske är lite äldre bilar som är mest drabbade?


Leta efter lacksläpp (små bubblor) på bakskärmar bakdörrar och bagagelucka, inget ovanligt... S-Line?


dom flesta bilmodeller idag kan vara skruvade. . titta bara på alla importer på 850 T5. många av dom är skruvade


ett litet tips bara är att satsa på 2.0t om du ska trimma osv.. hört att trimfirmorna ska satsa mest på den motorn och dissa 1.8t nu


ring VAG sverige och kolla med dom hur man ser att en bil är skruvad. du får säkert råd därifrån! (kanske dom har auktoriserade tyska kollegor som kan kolla igenom mjukvaran?) MVH Andreas


Försäljaren på Arver bil i Eskilstuna skrattade när jag nämnde skruvning. "Vi märker direkt om nån av våra bilar är skruvade" påstod han. Är det något speciellt med just Audi som jag har missat eller?


Vänd på vad han sa. Skulle han ha sagt " vi märker inte alls om någon av våra bilar är skruvade". /Göran


Ptja, ett ärligare svar som "Vi kontrollerar våra bilar och vi har metoder för att upptäcka skruvade bilar". Han var mycket "chockad" och road och förnekade totalt att det ens finns en liten liten möjlighet att mätaren ska vara skruvad... hans reaktion var så pass stark och oväntad.


De tog ju upp det med skruvade bilar i "insider" och jag kommer inte ihåg den exakta % av det de kollade upp som var skruvade bilar, men tror det var riktigt mycket.. sen om man har metoder för att upptäcka skruvade bilar är ju, kolla historiken om något verkar konstigt med serviceintervallen.. för det var en kille som skruvade insiders volvo och då kunde inte bilprovningen märka att bilen var skruvad om de inte kollade upp historiken, så det är nog det enklaste sättet.. att försäljaren säger så, är ingen chock för oss konsumenter eftersom de gör allt för att sälja sin bil och är sällan ärliga om något..Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka