Köpråd: Audi a6 1.8T 1999 vs Audi a6 2.8Q 1998

Så, jag har nu hittat två bilar som jag verkligen gillar. Den ena är som ni ser en A6:a med 1.8T motorn av årsmodell 1999 med 4 ägare enl vv.se varav minst 2 är bilhandlare. Den blev såld av samma firma som jag nu köper den av vid 10.000 mil, och nu vid 18.x00 köpte dom tillbaka den. * blå solid * 18.800 mil * dragkrok * audi symphony ljudanläggning * helrenoverad klimatanläggning 12.000kr * motorvärmare * fullservad Jag ska och provköra denna idag så vi får se om allt stämmer, det är i alla fall inte läder i denna utan tyg. Säljaren sa dock att den knakade lite i framvagnen och det har jag läst är ett problem med audi, men det skall åtgärdas innan jag köper den isf. Jag fick ett bra intryck av denna försäljare redan på telefon. Den andra bilen är alltså en A6 med 2.8 Quattro av årsmodell 1998 och 7 ägare enl vv.se varav jag vet 1 är bilhandlare, kan ju mycket väl vara fler firmor inblandade men detta är vad jag vet. * blå metallic * 14.500 mil * dragkrok * Ljudet fungerade inte när jag testade * Klimatanl: Står ett o tror jag på protokollet, säljaren sa att man gör så på alla klima för att man inte kan garantera funktionen. * fullservad Försäljaren till denna bil är helt okej, även om jag blev lite fundersam på det där med kliman och att han såg lite snett på mig och förklarade att de testar själva när jag sa att jag skulle m-testa den före köp, även om jag får stå för den kostnaden. Resterande saker såsom elhissar, elstolar tror jag är samma på båda bilarna, jag vet mer ikväll när jag provkört turbon. Det som lockar mig till V6:an (2.8Q) är att den har ljust läder samt motorstorleken, jag vill kunna dra på som bara fan ibland vem vill inte det. Då låter ju 1.8 bra mycket mindre, men jag har hört att den är förvånandsvärt pigg den motorn, sen undrar jag om det finns något som inte kostar skjortan man kan göra för att få upp hästkrafterna lite, sen vore det trevligt med lite fetare ljud på motorn för det behövs inte på v6:an som redan låter förträffligt! Så... till priserna. 1.8T: 85.000kr inkl 3 månader total garanti, dvs dom står för allt, ingen självrisk eller nått. 2.8Q: 109.000 + OKQ8 kort laddad med 10.000kr för bensin. Jag kommer låna till HELA summan så det är ju skönt om den är billig, men det kan ju vara värt att ge lite extra om man får mycket mer bil för de pengarna. Jag kommer nog göra M-testning på den bilen jag tycker känns bäst och efter det besluta om jag ska köpa den. PS! OBS! SE HÄR! Vore väldigt bra om ni som svarar kunde motivera era svar, alltså inte typ 'köp 1.8T, jag har en sådan, den äger !!!!!!!!' Ska också tillägga att jag inte är speciellt insatt så ni får använda ganska enkelt språk. PS! OBS! SE HÄR! Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd: Audi a6 1.8T 1999 vs Audi a6 2.8Q 1998



Kan tyvärr inte hjälpa dig så mkt men kan säga så här iaf 2.8an drar ju betydligt mer och är betydligt snabbare 1.8t det är väl a6 minsta motor alternativ ? 150hk på en stor a6 borde va rätt seg och trött och ingen q på den heller EDIT: men de klart du har ju 1.8t och om du är ute efter lite efekt men ändå vara ekonimisk så är väl de bästa att köpa 1.8an och chippa den så har du väl kanske 190hk i den och den borde ju vara betydligt billigare att äga än 2.8q både i försäkring och bensin pengar osv


största skillnaden mellan 1.8T och 2.8 är väl bränsletörsten, effekten knuffas upp till åtminstone 190 hästar med ett chip som hos en väl rennomerad trimmare typ BSR eller ACE ligger runt 8000:- service är en annan sak som är billigare till 1.8T. jag skulle nog rekommendera 1.8T med tanke på att den går att köra på iaf en deciliter mindre bensin per mil jämfört med 2.8. det som talar för V6:an är det helt underbara bottenvridet, risken för "gubbstopp" är nära nog obefintlig. om du har möjlighet så provkör gärna en chippad A6 1.8T innan du bestämmer dig.


oooh, jag var som sagt och provkörde 1.8T idag... Jag är helt enkelt fullständigt superkåt på den bilen. För det första så var försäljaren en äldre man som kom ut i skitiga kläder fulla med olja och ingen jävla fotomodell som kammar sig med fläskkottlet. Av någon anledning har jag svårare att lita på sådana. Sen så hade bilen helt förträfflig servicebok. Det är ett litet företag som han äger och hade just nu bara två bilar inne. Han gjorde det inte för pengarna sa han utan för att han tyckte det var roligt. Sen berättade han att Sverker Olofsson har köpt sina 4 senaste bilar utav honom, alla borde veta vem det är.. Programledare för PLUS eller vad det nu hette. Kände helt enkelt att jag kunde lita på han, mycket bra säljare som jobbat med detta i 40+ år och jobbat inne i stan massor också. Till bilen, direkt när jag gick och kikade genom fönstret så kände jag att detta kunde vara något. Det var någon slags blå klädsel och inredning överallt, det var bara så otroligt fräsht där inne, makalöst. Stereon lät väldigt bra, sen när jag började köra iväg så kändes den jävligt härlig, det var först när jag bromsade som jag började fundera. Jag började med att göra några hårda imbromsningar för att få lite liv i bromsarna eftersom bilen stått hela soommaren. Men även efter det behövde man trycka ner pedalen nästa ända i botten för att få en bra inbromsning. Är detta normant? Det var samma sak på en Audi 2.4Q jag provade idag, men inte på 2.8Q modellen jag provat tidigare. Han sa att bromsarna är 100% ok! Alla audis jag kollat på har varit jättefina, men det har alltid varit något som inte har stämt, det kan vara att inredningen inte passade mig, eller att den skar sig mot någon annan färg i bilen och då väntar jag helre tills det kommer en bil jag direkt känner att jag vill eller bara MÅSTE ha. Denna bil fick mig i extas! VILL HA!!! Det enda jag kan klaga på är att den inte har färddator, men det kan man ju leva utan. Och chipptrimma den har jag tänkt göra, han föreslog något ställe i örebro som skulle vara bra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka