Köpråd: Eclipse -97 eller A4 -00

Tänkte köpa bil och gillar både eclipse och A4, men vad för kända fel har dessa modeller? Inga av bilarna har dragkrok, men det är ett måste för mig för jag måste kunna dra en husvagn.. Roligast att köra? Bensinkostnader? Reperationskostnader? Försäkringkostnad? Har två eclipse som jag har kollat på.. låga miltal och ser fina utvändiga, den ena är svensksåld och den andra är importerad förmodligen eftersom regskylten kommer från i år. Är mer sugen på den röda men den kostar 10k mera, är detta bara för den är svensksåld? http://www.blocket.se/vi/8671561.htm?ca=23_16_s http://www.blocket.se/vi/9299288.htm?ca=23_16_s Annars om man inte kan dra en husvagn med en eclipse så tänkte jag mig en Audi, en 00 för jag har inte råd med nyare just nu, denna såg fin ut i lacken och billig.. prutbar? http://www.blocket.se/vi/9338960.htm?ca=23_16_s Har svårt för att bestämma mig, antingen en "familjebil" eller en mer sportig..Svar på inlägget: Köpråd: Eclipse -97 eller A4 -00eclipsen är roligast att köra. båda går köra lika billigt kanske lite billigare på audion men det är marginellt finns mycket billiga delar till eclipsen även till a4an men ska du ha original så är eclipsen billigast eclipsen är dyrare. sen så är ju eclipsen rätt lättmeckad och bra mycket snyggare även ovanligare..


tänkte köpa ett blitz body kit det kostar 9200 från xtremestreetstyling och lacka det, sen framtidsplaner är att fixa ny ratt och pedaler och sedan lite neon och omlackering invändigt och utvändigt, nya sportstolar, men motorn ska behållas original..


Frågan är om det ens går att ha en dragkrok på en Eclipse? Vissa bilar är ju inte intypade för att användas med dragkrok.. Som husvagnsbil skulle jag nog föredra A4:an!


Eclipse har tillåten dragvikt på b körkort : "REKOMMENDERAS EJ" står d iaf i regbeviset..


oh faan, shit.. det är det nästan uteslutet att köpa en eclipse kollade upp lite information på vägverkets hemsida, och förstår inte riktigt.. menas max lastvikt 320kg att den inte får dra ett släp? Tekniska data Effekt kW: 104 Antal passagerare: 3 Max släpvagnsvikt:Max släpvagnsvikt B-behörighet: 1430 Max lastvikt: 320 Kopplingsanordning 1: Kopplingsanordning 2:Däckdimension fram: Däckdimension bak: 225/40R18 Kaross: Täckt (01) Skattevikt: 1430 Totalvikt: 1750 Tjänstevikt: 1430 Längd: 440 Bredd: 175 Drivmedel: BENSIN Alternativt drivmedel:


Tänkte kolla på bilen i helgen, bara undrar, hur kollar man så styrleder och kamremmen är bytt (om han säger att han inte har kvitto) med ett otränat öga, och om milen stämmer överens, ska man dra till bilprovningen? kostar det något? isåfall hur mycket? Annars kopplingen kollar man så den inte har slirat så mkt genom att den inte dragläget sitter för långt upp? Räcker det med att kolla avgasröret så det inte finns rost så är det relativt bra?


Dom data du har där så får ju bilen dra 1430kg släp på B körkort ? .. Lastvikten är ju hur mycke folk å last du får stoppa in i bilen.. Styrleder ser man väl på skicket..å om bussningar osv e fräscha.. Sen kamremmen e ju helt omöjligt att se om den e bytt.. du får ju skruva isär litegrann för å se remmen å inte ens då e d ju säkert att du ser om den e ny eller inte.. D enda du isåfall kan gå på e å kolla ifall bultar / muttrar e lossade nyligen..men inte ens d hade ja litat på..Du åker nog på att byta remmen igen... Om inte.. fråga vart han fick remmen bytt å åk dit å hör me dom om dom bytt remmen.. Sånt e svårt att lita på..


ok tack, såg själv också det med släpvagnsvikt nu .. tack för svaretKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka