Köpråd: Opel Vectra 1.8GL -96a

Hejsan! Det börjar bli dags för mig att köpa en förstabil. Har tänkt mig något i prisklassen 30-40.000:- Jag är INTE ute efter en bil med 300hk som surplar mängder av bensin. Utan jag är intresserad av en fräsch bil som är billig att äga och någlunda rolig att köra. Har hittat en Opel Vectra 1.8GL -96a med 10.000 mil. För ca 30-35.000:- Men frågan är om det är någonting att ha? Samt vad finns det för vanliga fel man bör kolla efter på en Opel Vectra 96a? Och hur är dem att köra?Svar på inlägget: Köpråd: Opel Vectra 1.8GL -96aTjenare! Jag är en f.d Opel Vectra ägare, Jag hade en -97 som hade rullat 8000 mil när jag köpte den 2002 och redan då vart det rostproblem med den.. Jag lackade om trösklar, tak, huv, och dörrarna samt bakluckan och vi fick igenom det på Goodwill för att bilen var så fin i övrigt.. Efteråt att jag hade lackat om allt och kollat över resten så gjorde jag en underredsbehandling och en lackbehandling.. Det räddade mycket! Så var nogrann med att kolla hela bilen! I övrigt så är det jättefina bilar.. Goa och köra, dricker lite och går bra! Det som du kommer att få göra om du köper bilen är att byta kamrem vid 12000 mil, det kostar en del.. Kolla även så den inte felkodar eller att motorstörningslampan lyser.. Jag hade mycket problem med det! men iom att jag jobbade på opel kunde jag åtgärda allt lätt.. hoppas detta hjälper dig lite!


Tackar! Hur mycket kostar det att byta kamrem på en sådan opel ungefär?


Jag minns inte riktigt, men jag vet att göra det på auktoriserad opelverkstad så vare rätt dyrt..Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka