Köpråd: Tyskland importera Subaru

Hallå, som rybriken förtäljer så har jag tänkt att hämta mig en bil från tyskland, Har kikat på massa olika modeller bland annat Audi s3, Subaru Impreza Wrx mm, Men gillar verkligen Subarun, o dom jag tittar på års 01-03 så är pris skillnaden mot sverige otroligt stor, kan skilja så mycket som 100 000:- Då det handlar om en del man har att göra med vore jag väldigt tacksam för alla tips och råd, Någon som har importerat en sådan eller liknanade bil från tysklan? Vad bör man tänka på generellt? Och vad specefikt bör man tänka på när de gäller just den modellen,? Har hittat fina -01 med knappt 10 000 på mätaren för runt 120 000:- tycker det låter väldigt billigt i alla fall, Eller? Mvh VictorSvar på inlägget: Köpråd: Tyskland importera SubaruDet är mycket bra pris om man gemför emot i Sverige. Ring och hör med verkstäderna som har servat bilen och kolla så att allt stämmer i service boken. Oftast vet dom om den har varit krockad och vilka reparationer som har utförts, t.ex. kamremsbyte m.m...


Okej, ska göra det.. -SpeedFirE har du imoprterat din bil själv?


När man importerar en bil från Tyskland ska man köpa av en seriös ägare som kan Engelska ordentligt. Fråga efter regbevis och service boken samt alla kvitton om han sparat dom. Du kan kolla i motorn och i bagageluckan efter färgskiftningar, finns det så är bilen kanske omlackad. Hör med verkstäder som servat bilen också sen kanske du kan ta kontakt med tidigare ägare som haft bilen. När jag köpte min bil tog jag reda på allt som hade hänt med den och jag var i kontakt med verkstäder samt alla ägare. Då vet jag vad som är gjort på bilen och inte gjort. Det här med alla mätarhistorier om Tyskland där folk säger att dom ställer om sina mätare är inte sanna, det är lika många i sverige som i tyskland. Lycka till med bilköpet iaf och ta inte första bästa och billigaste utan åk runt och kolla på några.


Nej jag köpte av en importfirma. Men har man möjligenheten så är det nog bättre att importera själv! Lyckat till med köpet!


tack Fredrik.Gustavsson Ja tänkte kolla på en flertal bilar, provköra ordentligt o ta reda på all fakta så man har lite o jämföra med, Tack så mycket för tipsen.!


Tjenare! Hur gick det med importen av en Impreza?? Sitter själv och letar efter en Impreza WRX (mkt troligt STI-modellen). Hörde av någon att de kunde skilja en del på pris utomlands och i Sverige (där priset knappast understiger 200.000kr iaf). Så kikade in på www.mobile.de, där hittade jag en Impreza WRX STI -02 som hade gått 2980mil och den kostade (bara!) 6.400EUR, vilket är, i svenska mått mätt, ungefär 59.000kr (enligt Forex 23/1). Men det känns sjukt billigt, är dom så jäkla billiga i Tyskland?? Åker ner och köper flera stycken i så fall... hehe.. För övrigt, vad ska man räkna med för pengar för att registrera bilen i Sverige? Vad är kriterierna? Hört att försäkringsbolagen inte vill försäkra bilen om det inte finns startspärr, men är det något mer utöver det? Bilen hittar ni på:http://www.mobile.de/SIDBHXp8JfQxkzFTPa . 96476& Just denna bilen i annonsen verkar vara "föör" billig, kanske stulen, krockad lr så menar han 29800mil och är helt slutkörd. Men då det, överlag, verkar vara billigare i Tyskland så lutar det nog åt att köpa en bil där. Dock ej denna kanske...Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka