Köpråd, behöver hjälp med att köpa en ny bashögtalare max 5000:-

Tjenare Jag ska eller jag vill köpa mig en ny bashögtalare nu till våren. Som en del läste i andra trådar angående ljud så ska jag börja tävla nu till våren Jag läste att dom flesta som tävlar brukar endast ha en bashögtalare och en del två st, fast som jag förstått så är en det populära, då det viktigaste med ljuder är kvalitén, stämmer det eller? Jag vet inte vad som är bäst, eller vad man ska ha för tum på basen när det gäller att tävla, hade tänkt mig en 12a eller 15tum, fast jag vet ej vilken av dom, det är därför jag behöver hjälp att välja. Jag hade tänkt mig lägga ut max 5000:- per bashögtalare, de bästa vore då om det räckte med en Har kollat in lite märken som Kicker, Rockford, Infinity, Dls, Jbl, JL Audio. Det var dom som jag kom på just nu för tillfället. När det gäller ljudkvalité i bilen, vad är det viktigaste, förutom kopplingen, läst att även att de viktigaste är med framsystem, stämmer det? Tack på förhand. Mvh PappiSvar på inlägget: Köpråd, behöver hjälp med att köpa en ny bashögtalare max 5000:-Tjena... Vad skall du tävla i ? Är det DB-drag eller emma (fin ljud) ? Har du planer att tävla i DB drag så beror storleken och antallet på basarne lite på vilken klass du har tänkt till att tävla i. Själv så spelar jag i Street A, men 2st 10" basar. Har du tänkt till att använda 12" eller 15" så hade jag satsat på 2st 12" och spela i Street B, da man endast får ha 2st 12:or eller 1st 15". En fin bas med att eventuelt börja med är JBL P1224, dom har en känslighet på 97db! Så dom kräver inte så jette mycket effekt för att spela högt ! Men som sagt, det beror lite på hva du har tänkt till att tävla i... Du må gärna pm:a mig om det är något du undrar över... Kolla even dbdragracing.no för mer info...


Hmmm.... När jag hör "5.000 för en bas" så undrar jag ju direkt vilka funderingar du lagt på resten av anläggningen. För att matcha nivån med en så pass bra bas krävs det bra komponenter för resten också. Detta om du vill tävla i välljud, vilket jag fått intrycket av tidigare. Snackar vi "spela-så-högt-det-går" så är det en annan sak.


Kicker L7 15" Lagom sasca bas.. hahha


Hmm... Det står 94dB vid 2,83V/1m på JBL:s hemsida åtminstone, om man räknar ut känsligheten vid 1W/1m så blir det ca 85,1dB. Inte så mycket mer känslighet än en del andra 12". Fast man ska tydligen inte stirra sig blind på en bashögtalares känslighet har jag fått lära mig.


Tjena. Ja du jag vet inte, vore kul med båda, men de går ju inte. Vilket är det roligaste att tävla i? Börjar självklart på nybörjar klassen när det väl blir dags Vad tävlar du i egentligen? För tillfället har jag 2st 12", Street B det är DB drag eller? Ok ska ta och kolla upp basen, jo jag vet, men jag har inte bestämt mig än vad jag ska tävla i men något av dessa två kommer det att bli, vilken genre har man mest chans att lyckas i då Hehe ok tack så mycket, ska kolla upp DB drag hemsidan. Mvh Pappi


jag har hört väldigt goda rykten om denna bas: http://mobile.jlaudio.com/products_subs . ries_id=23 den ska spela väldigt bra och är endast på 6" och 75W. ska du spela välljud så räcker nog två sådana. annars kan jag rekommendera min, den kommer ifrån pioneers "reference serie" som spelar mycket bra. kolla in min sida/gallerit bor du i närheten av GBG så får du gärna komma och lyssna lite.


Hejsan. När jag skrev 5000:- då är det max pris inte en krona över, fast hälst många kronor under Jo självklart det vet jag. Jag hade tänkt använda mig av 2st Magnat Rock Mono slutsteg för att driva en eller två bas. Använder mig av en Pioneer som huvudenhet, fast hade tänkt att satsa på någon Alpine. Kablage har jag, kör med 50mm2 kablar för tillfället och det fungerar fint fint, kör även med ett extra batteri. Jag har allt som behövs för montage, det enda jag behöver är en ny generator som har fler Ah än min nuvarande Visst gillar jag att spela högt självklart, men det är väl inte det viktigaste när det gäller ljud tävlingar eller? Förhoppningsvis så hittar jag 2st bra basar för 5000:- Mvh Pappi


Rockford Fosgate T110D2 Power...tycker jag spelar riktigt nice.. Med egen byggd låda...blir det kanon..ligger på 3298:- Hos BRL.


Tjena Är det 6" bas eller? Tusan vad små isåfall Fast jag ska kolla upp när jag kommer hem, sitter på jobbet nu och hemsidan funkar inte korrekt här. Ska kolla upp den också, ne tyvärr bor ca 25mil från GBG om inte mer Mvh Pappi


Rockford Fosgate har jag hört mycket positivt om, likadant gäller Kicker. Tack för tipset ska ta en titt på dom också


Jag körde med två Kicker 12" mycket nöjd med dem! Testade bla JBL med men vart inte nöjd. Gällande diskanter / mellanreg / midbas är det endast DLS som motsvarat mina förväntningar.


på ljudtävlingar kan man välja att antingen spela högt,spela rent och fint med en snygg och bra instalation eller så har man bassrace med då ska man bara se till att spela på samma volym flera ggr på rad. Men nu till nästa år ska klasserna göras om så ännu kan man inte säga vilken klass du kan tävla i med vad.


Använder du ett extra batteri, så måste du gå upp i Street C, man får inte använda ett extra batteri i Street A eller B. Bassrace är också kul... Det är lite svårt dock , men det skall det vell också vara. Man spelare ju i en "klass" typ 100-119,9 db, då får man inte spela högre enn 119,9, gör man det, så blir man diskat. Man spelare musik i 30sek. har du 2st 12:or så spelar du i Street B.


Jag tycker du skall fundera ut först i vilken klass du skall tävla i och sedan hur mkt pengar du har råd att lägga på stereon , sedan åker du till en välrenomerad bilradio handlare och presenterar dina planer så hjälper han dig med att välja produkter som är konkurrens kraftiga , åk gärna till mer än en handlare också.


...och framsystem då? ...vilken spelare är det du tänkt dig? Tycker för övrigt du ska tänka om när det gäller basar och steg. Billiga steg och dyra basar är inte rätt väg att gå för välljud. Spela högt är ju viktigt i den typen av tävlingar. I välljud är det inte viktigt alls.


Du gurenius, vad tror du om JBL Power p1222 som sidmonterad bas i trunken på en 9000?


Tjena. Fram system hade jag tänkt mig Dls eller Focal kit. Jag vet inte riktigt, någon Alpine i allafall, det finns en del att välja på så. Det stämmer säkert det du säger, fast jag har hittat ett bar intressanta basar. Kicker Kicker Comp VX 12" dom verkar vara nice, och jag tror att ett Magnat Rock Mono slutsteg klarar av att driva denna bas ganska okej, vad tror du? Jo jag vet att det skiljer sig ordentligt mellan de två typerna av tävlingar. Fast nu när jag läst runt lite så tycker jag att spela högt verkar vara ganska mer intressant än välljud. Mvh Pappi


Ska du bara spela högt så funkar säkert steget och basarna ihop. Jag brukar annars ha som tumregel att steget bör kosta ungefär dubbelt upp mot basarna för att matcha i nivå. Tycker hur som helst att du ska bygga ett system du tycker funkar bra, och sen välja lämplig tävling efter det! Finns ju hur mycket som helst nästa år att välja på: Dbdrag, välljud, Bassrace och EMMA Racing... Nåt för alla!


Funkar säkert men hör inte hemma i denna tråd.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka