Köpråd Digitalkamera

Så nu har det blivit dags att köpa ny kamera. Har kikat på 3 olika som jag är intresserad av men vet inte vilken man ska välja. Borde finnas kunnigt folk här som vet. 1. Canon PowerShot S2 IS 4665kr Har hört att det blir dåliga bilder i mörker med den här, men den är billigast också. http://se.pricerunner.com/photography/d . 11/details 2. Panasonic DMC-FZ10 Silver 6960kr Får denna kamera av en bekant betydligt billigare Skulle gärna vilja veta av folk som har använt den här vad de tycker. http://se.pricerunner.com/photography/d . 33/details 3. Cannon EOS 400D 6890kr Känns som ett betydligt bättre val än Panasonicen, men nu får jag Panasonicen så billigt så. http://se.pricerunner.com/photography/d . 452/prices Så kom med positiva och negativa komentarer om dessa..



Svar på inlägget: Köpråd Digitalkamera



Vill du ha "en kamera" som i att du bara har en kamera, ett minneskort och ett batteri eller vill du ha ett system med massor olika gizmos som går att kombinera till vansinne. Det första är enklare att få bra bilder med men vill man utvecklas så ska man helt klart ha system. Dyrare och krångligare, men fan så mycket roligare och bättre när man får kläm på't.


Har inte koll på exakt de kameror du har där men jag har ett par snabba tips: Gå in på www.fotosidan.se och titta under produkter/recentioner så kan du se vad ägarna tycker om sina kameror. Brukar vara mycket vettigt. Även Pricerunner brukar ha recentioner som jag brukar läsa in mig på om jag söker något särskilt. Sedan ska du ju fundera på vad du har för behov själv också. Jag menar, en Polo är ingen dålig bil men behöver man en stor kombi är det ändå inte rätt köp. Om någon tycker att bilderna blir gryniga vid iso 1600 kanske du ändå inte har behov av det läget på kameran. Köp efter dina behov. Ska följa upp dina länkar när jag hinner, håller på och lagar mat nu! // Ellen


jag vet : Canon Digital Ixuz 65 !!!


Då har jag varit nere på expert och kikat på 2 kameror. Cannon Powershot S3 och Cannon EOS350D Cannon EOS350D http://se.pricerunner.com/photography/d . 24/details + Bättre Snyggare Tar bättre kort, märkte jag på en gång fast jag inte är erfaren. - Lite Dyrare Lite Zoom 18-55mm S3 http://se.pricerunner.com/photography/d . 72/details + Går att filma med 12x Zoom Då tänkte jag. Hur ofta använder jag 12x Zoom? jo när jag ska prova hur långt det går att zooma. Och det enda jag skulle köpa S3-an för är att det går att filma.. Men nu är det så att jag får båda för samma pris begangnade men jag kan inte bestäma mig ändå.


Länka dem så vi kan följa upp! // Ellen *lat*


Det är väl 12x digital zoom vilket inte alls är bra. En kamera ska ha optisk zoom som verkligen zoomar och inte förstorar upp bilderna som en digital gör. Men eftersom du inte är erfaren förstår jag inte varför du ska ha en proffskamera ? Jag är definitivt inget proffs på att ta kort inte ens amatör är jag men en så bra kamera behöver du inte. Kan tipsa dig om Canon Ixus 60 från Dustin home. Den har en del roliga funktioner och kostar inte skjortan. Kan ta 370 bilder med högsta upplösningen om du har 1gb minne.


Det är 12x optisk zoom på s3. Det kan faktiskt vara bra med en system kamera,då har man iallafall ngt som man kan utvecklas med.Om man gillar att ta kort. -Man blir inte bättre än vad kameran tillåter.. Själv så tänker jag köpa en S3. + Vanliga AA batterier Optisk bildstabilisator 12x optisk zoom Kameran hade jag tänkt att ha till, fota bilen då och då,tävlingar,semester. Jag kommer kanske ta <10-50 kort i månaden,Då är det bra med vanliga AA batterier och inte dom där svindyra batteri packen som man måste ha till vissa kameror. MysdressLarry:Mitt tips. Hur mycke fotar du eller kommer att tänkas fota under en månad.? Är det typ över 50-60 kort så köp en systemkamera under 50-60 köp typ en S3


Hallå, Har inte arbetat nästan nått alls med S3 Men Eos350D har ja använt en hel del. Och den kan jag mer än varmt rekomendera... Mycket trevlig och lätthanterlig kamera , med väldigt väldigt hög klass för att vara så billig... Det är nog en kamera som du säger man kan utvecklas med.. Har själv tänkt att investera i en sån snarast möjligt, kör nu med Ixus 65 som någon tidigare rekomenderade.. Också jätte trevlig kamera, men steget från kompakt kamera till System är väldigt stor... När du lärt dig funktionerna på 350D så är de bara införskaffa lite ny objektiv så lär du kunna har roligt med den i många år.. Mvh Victor


svårt att säga hur många kort man ska ta.. men ca 20-30 kanske, men det måste vara fina bilder. Ja mer säkert om jag skulle köpa 350d'n för att lära mig och utvecklas. Jag vill så gärna ha en 350d men känner att jag borde köpa s3an pga. det kan vara roligt att filma nått nån gång.. Men det beror väll på vilken jag hittar billigast..






Är du beredd på att släpa på en systemkamera då, eller vill du ha en kamera du kan stoppa i fickan? Talar av egen erf, har haft systemkameror i 18 år, och det har hänt mer än en gång att jag inte haft någon kamera alls med mig på grund av att den varit för klumpig att släpa på. Och ändå har jag inte kommit mig för att skaffa mig en digitalkompakt... *korkat* Men jag har digital systemkamera och det är en utmärkt "skola" om man vill lära sig fotografera på riktigt. Men det finns ju även bra kompakter med manuella inställningar som tillåter utveckling. Har du kollat på fotosidan.se som jag länkade till förut. Där har du användarnas egna tankar. Själv har jag Nikon D100 så jag bör inte uttala mig om just dessa kameror som du tittat på. // Ellen


Canon PowerShot S3 IS har jag 6MP, 12x optisk zoom bl.a.. Funkar väldigt fint faktiskt.. rekomenderar fotografering med bra ljus.. har inte provat så mycke med dåligt ljus än men.. provat nattläge men då måste man hålla kameran helt stilla vilket är ganska svårt.. Bra zoom, kan zooma in långt.. har man bara tålamod och låter autofucusen (lr va de heter) fixa bilden så kan man ta bra bilder i full zoom med!


tror jag börjar med s3an, sen får jag köpa nå värre senare.


Bra val. finns myyyyyyyyyycke funktioner på den.. vet inte ens hälften


Hur blev det nu då.? vad blev de för kamera?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka