Nissan 200sx s13 eller Golf Vr6 Köpråd?

Tjena! Jag har länge funderat över vilken bil jag ska välja, började nog med en 850 2.5T (eller T5), de var lite dyra och onödigt stora, så därför tänkte jag på Golf Vr6, perfekt bil på alla sätt utom ett, att den drar så jädra mycket för att vara så liten bil... Nu har funderingarna gått över till Nissan 200sx s13, mest pga. lagom motor (1.8T), lättrimmad och drar inte särskilt mycket, även bakhjulsdrift som är ett stort plus. Alla dessa bilarna ligger i min prisklass, 20-35 kkr. Men jag är inte så high på Nissan och dess bilar, förutom att det är Japanare och håller rätt okej kvalité. Det är dock gamla bilar för ganska höga priser (89-93 för upp till 50kkr). Jag skulle helt enkelt vilja veta det mesta som man bör veta vid förstabilsköp.. - Vanliga problem - Reservdelspriser (var köper man reservdelar till 200sx?) - Bensinförbrukning Är 200sx s13 bilen för mig? // Tack på förhand // JoQ



Svar på inlägget: Nissan 200sx s13 eller Golf Vr6 Köpråd?



jag har själv funderat på en s13 kolla på www.200sx.nu där står mycket om dem allt från historia till trimning.....


vill du ha en bil som rasar typ 2-3 gånger i månaden så köp nissan 200. dom håller ju inte utan att lägga ett x antal pengar på delar till motorn. köp en vr6:a iställe.


Köp dig en golf.


Nja, 200sx:an har ju grym potential, är överladdad och har bra viktfördelning. VR6:an har ju klart bästa ljudet, folk vänder sig om när de hör den. Är nog lättare att få tag på delar till VR6:an då de mesta från golf mk2/mk3/mk4 passar rakt på. Jag skulle nog vilja testa en 200sx och en VR6:a


Jag är inte så säker på Golf, motorn är komplicerad dyr, och bara ett kamkedjebyte går på en förmögenhet. Dessutom är den framhjulsdriven och drar megamycket bensin för den relativt lilla effekt den har. Så Golf lutar det inte åt, och jag har läst igenom ett 30-tal trådar om 200sx s13 och de flesta rekommenderar den. Självklart finns det bättre bilar, men jag har inte hittat många i samma prisklass och helst med bakhjulsdrift (nej jag vill inte ha 740)...


Jag har haft min bil ett tag nu, och den har inte rasat en enda gång 200:an är en extremt rolig bil att köra, ser bra ut, och lätt att få i mer kräm i... Sen vet man ju inte vad du letar efter? Jag tror 200:an är en roligare bil medans VR6:an är mer "rejälare"


Har själv en 200sx, och är grymt roliga att köra, dock så är motorn problemet, du MÅSTE ha oljekylare monterad annars rasar det snabbt (Egen erfarenhet) Och det är inte gratis, mig kostade det 11000:- att renovera motorn (Helrenovering), men har du oljekyl så klarar du dig längre, och som sagt så finns det grym potential för höjd effekt, chip, 3-tums, luftfilter och bränslepump så har du 50-70 hästar mer. Ps. Golfen låter gött, men är inte lika snygg, enligt mig .Ds


Men vafan. Jag vill ju ha en 200sx, så måste göra så den får lite status sen så jag säger att folk inte ska köpa den


jag kan jag säga har dålig erfarenhet av märket Nissan... Mina föräldrar äger en nissan micra 96 jag vet inte om dom har lagt i "sämre" grejer i Micran eller om Nissan bara är ett sådant dåligt märke. iallafal så har våran gått 7000mil stolvärmen har pajat centrallåset har gått sönder en gång fönsterrutorna har gått sönder ( man kan inte veva upp dom ) motorn har börjat skramla vet inte om det är avgasröret som sitter löst nånstans eller generatorn som måste bytas menmen det är några saker som hänt på deras bil.






Vad är felet med framhjulsdrift nu då? Är inte förns vid 220-250hk som du börjar få kraftig understyrning, kan du kontrollera FWD så är det ingen fara. VR6:an dricker så mycket som du trampar på pedalen. Golfen har ju även mera hästar än 200:an 190 mot 170. Men det är lättare att plocka ur hästar ur en 200sx. Så ska du åka på strippen så är 200:an självklar.


200:an röstar jag på pga av bakhjulsdriften, som iaf jag tycker är mkt roligare, och bäst om du ska börja trimma. Motorproblemen löser du som sagt med ett oljekyl.. då ser du till att oljetempen håller sig på en normal nivå och så får du en större mängd olja. Sen vet du ju inte hur motorn mår om den är hårt kört innan utan oljekyl.. och då kan du ju ha ett ras på g, men det kan ju hända alla bilar. Köp ingen bil om du inte vill meka, eller har råd att lämna in den Gå in på 200sx.nu och läs köpguiden och annat.


hade 200sx som första bil, var mycket nöjd med den! hade väl ett fint ex också som inte gav mig några problem heller. vr6:an är fin, men 200sx känns mer sportig, och ser sportigare ut. Finns mer grejer till 200sx som styling å trim. Bakhjulsdrivet är roligast, jag vill ha bakhjulsdrivet igen sen. Hoppas du varit inne på www.200sx.nu, dom grabbarna är väldigt trevliga. köpguiden har du här: http://web.200sx.nu/ombilarna/kopguide.asp Alla bilar kan såklart gå sönder, man får helt enkelt ha lite pengar att om det skulle hända något så får man väl fixa det. Reservdelar finns på mekonomen och nissan såklart. Orginaldelar är såklart dyare, annars så finns det delar på skroten för billig penning.


Inget fel på framhjulsdrift, men bakhjulsdrift är klart roligast. Dessutom har Vr6'an 174 hk för att vara exakt, medan 200sx har 169 hk. Lite enklare och billigare att få ut hästar ur 200sx. Det lutar verkligen åt 200sx s13, men vad drar egentligen den enligt specifikationerna? Och hur är det med rosten? Tack för alla svar!


Vi kan ju också säga såhär. Golf VR6: Sportig vardagsbil 200SX: Ren Sportbil Vr6 har 190hk om det är 2.9l 24v.


Ptja, för 30-35tusen kan du kanske en s13.. men då råder jag dej att köpa en HELT original otrimmad/orörd bil.. köper du en trimmad s13 för 20-35k så kommer du förmodligen få mer problem än du önska dej. vet inte va vr6an ligger i för pris. men annars e ju s13 en rolig bil:) men ska du ha en vettig s13, så måste du lägga ut 35k PLUS minst alltså, o då en orörd. sen om du vill ha en trimmad. så finns det väl vettiga för 45tusen och uppåt. DÅ e det ju bra grejjer du får. usch, borde sova:) lite fuller nu. aja hoppas du fatta nåt iaf:)


Min har hållt kanon.


s13 helt klart. får man trimmat lite så går den riktigt bra, och rolig att köra har haft audi s2 volvo t-gul men ingen va lika rolig att leka med som 200sx. och räcker det inte att trimma orginal motorn, gör som jag köp en RB25DET den har potensial..... vet en kille som bänkade 515Hk med orginal spridare och en redig turbo...


Golfen drar mer är jag ganska övertygad om, 200sx är dock övervärderad på marknaden (tycker jag) Tycker du om att mecka, trimma å bygga om så är valet lätt 200sx då den är en sportbil med potential. Vill du ha en vanlig rolig snabb liten bil och förhoppningsvis mer bekymmersfri så ska du nog ta golfen.. eller nån annan?


Tack för alla härliga tips... Inget mer man bör veta? Det här med oljekyl är ju jobbigt, för oftast finns det ju inte det när man köper begagnat, och ras kan ju vara på G så det kanske inte hjälper att köpa en då...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka