Köpråd Calibra

Hejsan! Skulle vilja höra om det är nån som har några erfarenheter av en Opel Calibra, ex vanliga fel, skatt, försäkring m.m.



Svar på inlägget: Köpråd Calibra



Vanliga fel på calibran har jag ingen aning om. Men skatt är ju bara att kolla på vägverket. Försäkringen är ju sedan individuell så den får du också kolla upp själv på t.ex lansforsakringar.se Mvh Christian


inga fler??


Vanliga fel är rost i sparklådor och trösklar, sedan är det väl samma som alla andra bilar.. Försäkring beror helt på vilken modell, finns ju 8v, 16v, V6 och Turbo.. Jag rekommenderar helt klart 16V, jäkligt skön motor och den går bättre än man kan tro med 'bara' 150hk. Kostar väl runt 400 i trafikförsäkring om man är under 24, helt omöjligt att säga på rak arm, beror på vart man bor och så..


trevliga bilar som inte kostar skjortan att äga. men ändå med ett vackert utseénde och går bra som föregående talare. 16v är rekommenderat, 8v går helt okej även den.


Har hört att fördelningen till 4wd på Turbon lätt går sönder. Jaja, är det fel kommer säkert nån att dementera det.


Rost har jag också hört är ett problem, i övrigt tycker jag det verkar vara ganska vettiga bilar som ser rätt schysta ut med tanke på att de har några år på nacken.


Nej är nog ingen som säger emot dig där, 4wd-systemet suger men det finns förstärkta fördelningslådor att köpa för ~3000 spänn så håller det för runt 600hk sedan


Rost finns det på alla gamla bilar men vissa är naturligtvis värre än andra, men gå in på www.calibrateamsweden.se och sök i forumet på saker du undrar över så får du nästan garanterat svar! Fråga bara inget utan att söka först, mvh


har en polare som ska köpa en calibra 16V ... vad ska man kolla på förutom sparklådor ? bra o veta tacksam för svar



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka