Köpråd Opel speedster

Tack för alla svar på min förra tråd, nu va de så att jag fastnade för några bil modeller och tänkte gå in lite mer på detalj på dem...!!!! Den första som jag undrar över e Opel Speedster!!



Svar på inlägget: Köpråd Opel speedster



Vad undrar du över? Jag kan ge dig svaren du söker


Allt:P va man ska akta sig för.. grejer som kan kosta..osv! Fördelar nackdelar! Grymt snygg bil föresten!!


Enligt en bekant till mig på SBP så ska spindellederna vara väldigt utsatta om bilen körts hårt... Annars så ska det inte vara ngt som är dålig på den. Kamremen om det är en "äkta" opeltillverkad motor, då skall den bytas var 6000:e mil.


Ok, spindelledarna.. vilket e lättaste sättet att kolla en sån grej?


Först och främst så ska du tänka på att Speedstern är en renodlad sportbil med tillhörande körglädje. Gillar du att köra så är det en bil för dig men vill du ha mer komfort/glidarbil så finns det många bättre val. Inköpspris för en begagnad med 2.2 litersmotorn brukar börja från 160K och uppåt över 200K beroende på skick, tillval, miltal och tillbehör. När det gäller tillval så är hardtop en sak som ökar värdet rätt mycket. Servicekostnader är inte så dyra om man inte köper grejer direkt från Opel.. Själv gör jag sånt arbete själv men en vanlgi service är inte så jättedyr. Vad som däremot är dyrt är delar till bilen.. eller vad sägs om en framlykta för 12,000:- ? Samtliga paneler på bilen är i glasfiber, hela främre karossen är ett och samma stycke, samma gäller för bakre karossdelen. Sidostyckena är limmade på bilen så skadar man dom här delarna så räkna med höga kostnader & arbete. Chassit är helt i aluminium. Värt att tänka på när det gäller komforten är att allting du kör över känns innuti, är vägunderlaget inte det bästa så skakar det och kör du över gropigheter kan det smälla till rejält. Ingen isolering finns så ljudnivån är mycket hög, på motoväg kan du inte prata med din passagerare utan att skrika i princip. Men det är så en ren sportbil är också Växellådan "klonkar" mycket när du växlar. Sen är det heller inte en bil för "Raktframrace", visst 0-100 avbrukas på 5.9 sek med 2.2 motorn och 4.9 sek med 2.0 liters turbomotorn (som är mer baktung också) men det är när det svänger bilen utmärker sig över andra bilar så kurviga vägar samt bankörning får man ut mest av sin Speedster. I kurvor sugs bilen i princip ner mot vägen och man kan köra hur fort som helst genom dom Speciellt med R-däck Inne i Speedstern finns 5 knappar för ljus/varningsblinkers, värme-reglage, styrka för fläktreglage, reglage för var luften kommer in och så fönstervevar i aluminium sen har man inga fler kontroller så förvänta dig en högst spartansk upplevelse där allt man ska göra är att köra... En Turbo kan du förvänta dig ge ca: 240,000:- för Årspremie för försäkring kan variera allt från 6,000:- till 40,000:- beroende på ålder, bonus, var du bor osv (tror ingen betalar över 20,000:- i verkligheten dock). Du kommer inte att kunna använda bilen under vintern heller. (jo visst man KAN men du kommer inte att göra det, tro mig;) har missat en hel del säkerligen men fråga mer så svarar jag.


Speedstern har kamkedja Speedster Turbo har däremot kamrem 2.2 Speedster = Ecotec aluminiumblock 2.0 Speedster Turbo = järnblock


Kanon hjälp:D mkt tacksam för svaren! e ute efter en bil som e sportig och inte så mkt glidare, glidare kan man ha senare i livet;) De låter ju kanon, synd bara att delarna verkar kosta skjortan..... Är de helt omöjligt att köra den på vintern om man har den i varm garage så den inte e fyld av frost när man ska hopppa i på morgonen?


Det går, men det finns inga andra framdäck som passar fram på bilen så du kommer att få skaffa en speciell uppsättning fälgar med dubbdäck vilket kan vara svårt att hitta i rätt dimensioner. Men större problem är att vägegenskaperna i halt väglag kommer vara svårkontrollerade och det tillsammans med skadekostnader är inte så bra. Sen kommer det skitmycket snö kan jag tänka mig att man kan ha svår framkomlighet om dom slarvat med plogning eftersom bilen är så låg. Och sists men inte minst så är vägsaltet dom använder här verkligen inte bra för aluminiumchassit. Engelsmännen kör med samma däck året runt men deras vintrar är betydligt mildare och dom har näst intill ingen snö och ett mycket mildare vägsalt används där. Vet ingen i Sverige som använder sin Speedster på vintern vilket säger en del Just ja, det kan vara bökigt att ta sig in och ur bilen (inga problem när man lärt sig dock men det ser kanske inte så häftigt ut) Men ja, du hittar inget roligare att köra för de här pengarna så där kan jag starkt rekomendera den... jag har haft min sen 2004 och älskar varje stund man kör den


Verkar vara en riktigt grymbil, riktigt snygg är den också






Andra delar som är mer vanliga såsom oljefilter, batteri, småprylar, torkarblad är dock billiga så länge du handlar på rätt ställe, men dom som är helt unika för Speedstern är de som är dyra, men så länge man är försiktig med att inte skada nåt exteriört så är det ingen fara


Jag blir bara mer o mer sugen på en speedster... ska börja kolla runt på allvar efter ett bra köp, funderar på att dra till tyskland i sommar o införskaffa en, nåt man borde undvika där lr ska man bara se till att bilen e så utrustad som möjligt!! För vintern får man kanske skaffa sig en riktig skit bil:P som rullar!!


Jag har skickat dig ett PM med lite detaljer där du hittar ytterligare info



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka