Köpråd: Beggad bil

När man nu ska slå till med köp hos en privat säljare, nån som har bra tips på hur göra med pröjsningen? Alltså, nåt smidigt sätt att betala på. Kontanter känns inte inte så bra att springa runt med. Hur gjorde ni när ni betalade en privat säljare? Förde över till konto kanske?



Svar på inlägget: Köpråd: Beggad bil



hur mycket pengar gäller det då? verkar vara mycket pengar om du inte vågar gå omkring med det. Smidigast är väl att föra över pengarna via konto.


Postväxel ftw.


jag hade 19771,11:- i ett kuvert i min ryggsäck, men postväxel är betydligt klokare.


överföring via internet har jag använt vid senaste bilköp/försäljning.. sist hade köparen nordea och jag swedbank så överföringen tog 3dagar men jag hade plockat alla personuppgifter samt utformat en trevligt kvitto där det framgick att om betalning ej reg. innan vist datum så skulle bilden återgå till min ägp, frakten hit skulle ombesörjas av dem samt ersättning för onormalt slitage skulle betalas, dom skrev på "avtalet", vet inte om det hade varit juridisktbindande men inte kul att bli åtalad för bedrägeri när summan är 16500, jag såg när personen gjorde överföringen, såg även saldot på vederbörandes konto allt funkade smidigt och pegarna kom kanske snabbt. har man samma bank så går ju pengarna över på en gång det enda man behöver är en dator med internet när köpet genomför. använt denna metod 3ggr, funkat felfritt alla tre gånger



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka