köpråd saab 95 2,3t -01

ska titta på en saab 95 2,3t årsmodell -01 imorn. karossen har gått 10 000mil säger han men motorn har bara ått 6000mil. dock finns det ingen service bok och bilen är från italien. finns det något att vara orolig över? den är helt orginal och ser ut som ny invändigt så miltalen stämmer nog. Har aldrig ägt en saab så ni som vet vad som är värt att titta extra noga på får gärna skriva några rader tack



Svar på inlägget: köpråd saab 95 2,3t -01



det säger ju sig självt där, "han säger att karossen gått 10 000 och motorn 6 000 mil, ingen service bok, import från italien" personligen skulle jag aldrig köpa en bil utan service bok, där säljaren säger att motorn gått 6000 mil. finns sv-sålda till bra pris!vilken stad ska du kolla bilen i och vad heter bilfirman?


Finns gott om 9-5, skulle aldrig köpa en importerad som desutom saknar dokumentation. Mitt råd är att du letar vidare


så ni skulle inte ens åka och titta på den? prise är väldigt bra tycker jag 60 000:- kanske mindre. är service bok så viktigt då? de e ju bara en bok man ser och känner ju på bilen m den är välservad eller inte.


jo titta kan du ju göra men har du ingen servicebok har du inte saabs förlängda motorgaranti o då står du där med skägget i brevlådan o får betala dyrt om tex motorn pajar på grund av oilsludge har ju hänt på rätt många 95 så jag skulle aldrig köpa en 95 utan fullstämplad bok.


Nej inte ens om priset var 30 000 så skulle jag åkt och kolla på bilen. Hur känner och ser du om den gått 6000 eller 30 000 mil? Kan garantera dig att du inte gör det.


slitage på rat, pedaler, växelspakskonopp mm. På bromsarna om dom är mycket slitna. Sen allmänt hur bilen går och känns att köra klart du märker skillnad på en nybil och en bil som gått 30k mil. här är anonsen på bilen föresten. http://www.blocket.se/vi/11879319.htm?ca=23_4_s


men garantin har väll ändå gått ut? bilen är ju 6år gammal. hur länge har man garnanti på motorn då?


Saab har 8 års motorgaranti. Förutsatt att man har full servicehistorik över bilen och att serviceplanen är slaviskt följd. Dock skulle jag anta att detta bara gäller svensksålda exemplar. Inget ont om importbilar, men i det här fallet skulle jag nog avråda dig ett köp. Just pga att det saknas sericebok. Om inte annat så är det ett bra argument till ett reapris på bilen.


Ja du gör som du vill... Sedan din beskrivning av slitage håller tyvärr inte, finns bilar som är 1år och gått 50 000 mil och ser fabriks nya ut, så ditt tips fungerar tyvärr inte. och inte är det en 01 heller, bara en sån sak att fel årmodell står i annonsen gör att man undrar:rolleyes:






Precis vad jag tänkte. Det där är ju fruktansvärt, fruktansvärt beroende på tidigare ägare och har väldigt lite att göra med bilens ålder/hur ofta den användts. Vet personer som grisar sönder bilar totalt på några månader, andra som håller dem fina en livstid trots dagligt användande;)


Jag såg det nu. bilen är utagen 2000-11-27 så den räknas väll som 01 endå men jag ska iaf åka och titta på bilen. sen blir det väll en ordentlig service om den följer med hem. tack för alla svar iaf.


Är bilen uttagen 00-11-27 är det en -01a ja. Noterade att bilen saknar stolsvärme. Ingen höjdarkombination då med skinn och svenska vintrar...


tack så mycket för tipset. fin 95 du har inne med



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka