Köpråd: Audi A8

Någon som tycker att en A8 från 95-98 är ett bra köp för 70 000. Kom gärna med För och Nackdelar om ni vet något MVH Jonas:D Just det 4.2 liters motorn pratar jag om



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A8



är väl beroende i från bil till bil ,men ett fint ex så får du himla möe bil för lite pengar . Dom kostade väl typ från 500" när dom va nya


Ojaaa, alltså mer bil för pengarna finns inte. Du åker som en gud i dom.


det är en shysst bil helt klart.. men tycker stolarna och dämparna osv är på tok för hårda för o vara en lyx limmo men å andra sidan gillar man sport så är det en klockren sport limo rätt rolig på steptronic lådan me snygga som få priset går väl att diskutera a8 från 96 ligger från 50k o uppåt


Nackdel: försäkringskostnad?


Grymt mycket bil för pengarna! Men var beredd på att det kan bli dyyyyrt om något går sönder! Farsan bytte stötdämparna bak till sin när han hade en, vid den tiden gick de på 11000 kr styck, förhoppningsvis är de billigare nu!!


Tack för råden


Kolla noga efter oljeläckage från packboxarna, är ganska vanligt på både V8, V6 vid de årsintervallerna. Kan kosta ganska mycket att renovera. Håller med föregående talare om att man får enormt mycket bil för pengarna! Lycka till med bilköpet!


Vilka packboxar? lr alla?:S


kolla efter krockskador då ramen och karossen är limmad alu som är DYYYYRT att reparera (billigare för Audi att ofta skrota nästan nya som var lite krockade)






A8 är en myckt pålitlig bil , men det finns vissa saker som är extra dyra som man skall se upp med. 1. kamremm..... skit dyr att byta. 2. stötdämpare, om det är nivåreglering men det är inte så många ex i sverige som har det. 3. automatlådan är ruskigt dyr både den 4 och 5stegade kostar ofantliga summor 4. försäkringen kan springa iväg lite. det positiva är ju att du får en underbar bil som du kommer ha mycket glädje av , speciellt vinterstid. sen att jag har en hel A8 från -96 i delar gör ju att du vet vem du skall vända dig till när sakerna går sönder (gäller ju alla andra som behöver delar oxå )


Audi A8 är en underbar bil att åka i, den är tyst och "lyxig". Finns i ett antal motor allternativ V8:or på 4,2 eller 3,7 liter samt en V6:a på 2,8. Finns även i Diesel. Visst kostar den pengar att äga och serva, kan man göra mycket själv såsom service samt byta slitagedelar behöver det inte vara så dyrt.... Sedan måste man ju inte anlita en Auktoriserad Audi verkstad heller. Försäkringen kan ju springa iväg lite men det gör det ju på dom flesta "större" bilarna med lite motor i. Det man bör kolla är väl samma som man gör när man köper en "vanlig" bil, läckage från motor, framvagnen, bromsar osv... Vet att det finns många A8:or till salu så man kanske inte ska köpa första bästa!


hade ja varit du så hade jag satsat på en diesel V6.. perfekt motor jue! plus att de drar ner på utgifterna


dieselmotorn som finns i dom gamla A8:orna är samma som i 100/a6 2,5tdi den är på tok för slö i A8..... en annan sak att tänka på är att det finns framhjulsdrivna oxå ... å det suger! ! ! ! ! håll dig långt ifrån dom ..... framhjulsdriven "lyxbil" ??? hur tänkte audi ?


Har kört dom framhjulsdrivna A8:orna och dom är inte så "piss" som man kan tro... Är betydligt billigare att äga än dom med quattro på nästa alla punkter såsom skatt, servce, försäkring och en del delar... Men framför allt i bränsleförbrukning. Dock kan jag hålla med om att 2,5 Dieseln känns lite seg i jämnförelse med 3,3:an som tillverkades runt -00. När det gäller Dieseln så blir skatten ännu dyrare!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka