Köpråd Volvo 850?

Tjena alla! Hittade en 850 på nätet o tänkte höra mig lite för hur dom är. Börjar med det klassiska:Det är en Volvo 850 2,5 SE Årsmodell 1995 Mil 17900mil ACC, Elhissar fram & bak, Airbag, ABS, Servostyrning, Centrallås, Farthållare, Dragkrok, Motorvärmare, Delskinnklädsel, Elspeglar, Vinterhjul, 140HK, Aluminiumfälgar, Svenksåld. 4ägare totalt, dvs två stycken privatpersoner. Nybesiktad Hur är dom maskinmässigt? Visst det är ju inte äkta Volvo-kvalité då det är hälften franskt, men har hittat flera som gått betydligt längre. Hur mycket soppa drar dom? Den lär ju dra mindre än en GLT iaf. Har ju problemet med min Audi att det är för klen motor i förhållande till vikten. Hur billiga är dom att serva o reparera? Hemskt glad för svar. Har inte orken o söka runt på nätet efter info, då den för det mesta målar upp falska bilder.



Svar på inlägget: Köpråd Volvo 850?



Vet inte riktigt vad som är franskt med Volvo 850.. kanske nån som kan upplysa mig? Vet iaf att halva min bil är tillverkad i Väst-Tyskland (740.. good old 80ies). 140-motorn går ju att chippa upp för ett par tusenlappar så den ska gå märkbart bättre (men ingen större effektförändring). Är väl inga större fel på 850 mer än att vissa växellådor var lite dålig på dom tidigaste årsmodellerna och att en packning mellan växellåda och motor brukar gå sönder om den inte är bytt. Ett bättre (allt är relativt) köp med old-school-kvalitet är väl en Volvo 940 med lättrycksturbo (B230FK, finns from 1995). Kostar typ lika mycket, men antaligen lägre driftskostnader (tänker främst på reservdelar, service osv).


Vet inte hur det är med 140-motorn men min drar ca 0,8 vid kärringkörning. Och ja de e ju volvo så reservdelar finns överallt.


Hehe, ja jag är inte den som är direkt go emot mina bilar, men jag resonerar ju lite så där att ju mer hästar desto mindre gas... Mitt Audi-Lik drar 0.85 nästan konstant. Varesej jag drar på eller kör lungt... Mjo men det där med reservdelar... Dom är ju inte som dom gamla 7 o 900 serierna att det står 10-20st på varje skrot, men men... Hur är din i försäkring?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka