Köpråd BMW 520 (E28)

Jag är intresserad av att köpa en BMW 520 (E28) som förstabil.. Vad är + och - med dessa bilar? Finns det styling, trim m.m till dom? Tack på förhand...



Svar på inlägget: Köpråd BMW 520 (E28)



Skall jag anta att den inte är något att ha eftersom ingen svarar?


Hehe, tålamod. Kollade nyss på blocket och jag hittar bara billiga vrak (~5000-8000 kr) som ser ut som rosthögar. Då undrar man om det verkligen är värt att skaffa en sån om man faktiskt ska använda den. Kan tänka mig att det blir till att mecka motorn och laga allt så fort du skaffar den. Kör på en E30 istället kanske? Men du kanske är intresserad av att mecka o är redo att lägga ner mer pengar på reperation än på inköpspriset.


Styling och reservdelar finns att köpa på http://www.schmiedmann.com/ och http://www.motornord.se information om e28:or finns på http://www.e28.se/


kevinw: Jag vill ha E28 då dom e så råa... Sen får dom inte kosta för mycket eftersom bara ska ha den som förstabil.. TurboTimpa: Tack för bra länkar!


Mm, visst verkar dom råa, men ändå; det kommer att kosta mycket om du köper en bil som nästan är ett vrak och du vill behålla den på alla fyra i bra skick Jag vet inte hur petig du är, men jag är petig när det kommer till skicket på bilen.


Det gör inte så mycket om den inte är 100% överallt, jag kan skruva så det e inte de....


Ok, dåså Har du frågat på BMW forum? www.autopower.se är ett bra BMW community.


Nej, var precis inne och kollade när du skrev de...


Vi har en e28 520 -86 här i stugan, varit i min fars ägo sen 88. Den har rullat 360tkm, och fungerar mycket bättre än många andra nyare bilar gör. Rost har inte heller varit något större problem förrens nu, då en litet hål uppenbarade sig i vänstra framskärmen. Sjukt bekväm att köra (sålänge man inte menar förstöra bilen med överdimensionerade fälgar eller något sånt, passar inte på e28) samt m20b20 motorn är mycket fin, om den sköts varsamt. Dock så tickar ju nästan alla dessa motorer, men det är relativt "snabbt" åtgärdat. Köp en, men förstör den inte!






Jag har en 520 e28 till salu 83 årsmodell inte speciellt mycke rost för årsmodellen. Manuell 5växlad. Rödsportskinnsinredning. Defekten är obes o oskattad samt kass kam o vippor. fina vinterdäck på fälg.Guld metallic. den vill ja väl ha ca 5 för eller ett bra bud enda kruxet är väl att den är på gotland har en som kanske köper den i helgen men man vet aldrig med han de har han sagt i några månader nu.


DiamantSchwarz: Okej, det låter ju bra, ne jag lovar att inte förstöra den om jag köper en fredde85: Okej, ligger den på blocket eller någonstans så man kan se bilder och info m.m?


Nej den finns ej på blocket tyvärr men bilder kan ja fixa me digitalkameran kan ju ta om han inte säger att han ska ha den i helgen va vill du mer veta då har snart gått 30 men bra skick ändå



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka