Köpråd Porsche ca 200K

PGA hörselskada och ändrad inriktning på bilintresset söker jag nu en lite mer driftsäker bil för utflykter på helgkvällara. Om man letar efter en Porsche och har ca 200K i budget va kan man förvänta sig att få för något då? Det måsye ju vara lite pulver i åxå annars kan jag ju åka på min vinterbil... Sökte på blocket inget vettigt under 350K.



Svar på inlägget: Köpråd Porsche ca 200K



Boxster.. men det är ju en tjejbil.


Ursäkta men jag är lite full just nu men en sak fattar jag inte, du snackar om hörselskada och ändrad inriktning på bilintresse och sedan snackar du om Porsche och om det inte är något pulver kan du lika bra köra vinterbilen? Alltså en Porsche för 200k kan du garanterat förvänta dig en hel del både vad det gäller prestanda och kvalité ska du se. Sök vidare och du kommer säkerligen att finna vad du vill ha.


968..vet inte om du får en clubsport för dom pengarna


Hellfire< Om man har en budget på 200 000 Kr och vill köpa en Porsche. Vad kan man tänkas få för någon modell då? pierre svarade då med denna modell:http://sv.wikipedia.org/wiki/Porsche_968 Kommentar: Hmm den tillverkades fram till 95 vilket är samma årsmodell av den räserbil man har nu. Trevligt med driftsäker osv. Känns som att det blir svårt att hålla trimmarfingrarna borta dock.


Porsche 928 GTS GT eller S4


Typ en 911 (964) tidigt -90tal får du ju lätt


Du kan skippa o köpa boxtern, för då kan du likaväl köpa en Audi TT.. 996 Carrera är skitfin bil, men då måste den vara nyare och då hamnar du över 300k. 944 är billig, men oxå den tråkigaste porschen. Du får gå långt tillbaka i tiden om du ska hitta en kraftfull porsche billigt.


968 clubsport kolla på www.porsche.cc


Idag är jag både nykter och vattenkammad. För 200k så borde du få en skapligt fin Porsche t.ex. äldre 911, 944 turbo, 928 eller en Boxter. Naturligtvis lär du säkert få leta ett tag då många äldre Porschar säkerligen är hårt körda men å andra sidan så får man väl antaga att Porscheägare är lite mer seriösa i sin framtoning och vårdar samt servar sina bilar lite mer jämfört mot ägare av t.ex. GTI bilar. När det gäller pulver under huven så kan du räkna med att dom flesta Porschar har tillräckligt med ös för att dom ska kunna klassas som nöjsamma och underhållande men det beror ju också på vad du anser vara snabbt och rappt. Porsche 924, 924S och 944 kan du glömma om du vill ha redigt med drag under sulorna. En 944 turbo kan väl annars vara av klass då dom går att trimma relativt enkelt p.g.a. turbomotor och du borde näppeligen bli missnöjd såtillvida att du inte är ute efter en bil som toppar 300 km/h och accelererar 0-100 på 4 sek. Med andra ord så rekommenderar jag 944 turbo och då kan du med största sannolikhet få en del pengar över till motortrimning. Du skrev att du var ute efter en driftsäker bil för utflykter på helgkvällarna, utflykter som i rödljusrace, 201 meter på industrirakor och drifting på storvaruhusparkeringar eller utflykter så som ta med tjejen på kvällscrusing med guppande avslutning i baksätet eller ensamtripp på öde väg och titta på stjärnorna genom takluckan? Vare sig det är det ena eller det andra alternativet så känns det rätt så överflödigt med att anskaffa en så pass kostsam bilmodell som Porsche om du nu inte har mer än 200k att spendera. Vill du roa dig så går det ju att inhandla en 850 T-gul och trimma, bara som exempel. Porsche och dylika sportmodeller känns mest som pittförlängare hos societet brats eller skrytobjekt för blonda Paris Hilton wannabe som vill visa att dom faktiskt har lyckats med att hitta en pojkvän som har stålar och lyxbil. Men som sagt vill du ha en Porsche så ska du så klart köpa en. Föresten, en Porsche 928 för 200k, det blir inte så nytt, strax över 90:ans modeller. 928 av det äldre slaget är inte så fruktansvärt rappa även om toppfarten är väldigt bra. Körde mot en Porsche 928 med tjejens gamla Opel Kadett GSI 16V, lite trimmad till cirka 175 hk, var på tvåfilig motorväg, han låg före och drog på när jag började närma mig hans bak. Kan säga att det gick oerhört jämt upp till cirka 190 km/h innan vi fick släppa av p.g.a. att vägen gick ihop och trafiken började tätna. Han svängde av på första avfarten så det blev inget mer test tyvärr. Han hade självfallet dragit mig i toppfart då GSI:n bara toppar 215 km, tjejens gick upp till runt 225 km enligt mätare. 928:or från mitten av 80-talet gör i alla fall strax över 250 i toppfart.






Jag kikade lite på blocket och hittade några fina. 968 CS - http://www.blocket.se/vi/12854448.htm?ca=18_s 944 Turbo - http://www.blocket.se/vi/12687388.htm?ca=18_s 911 Carrera - http://www.blocket.se/vi/12999907.htm?ca=18_s ( Skulle bli rå med vinge alá qvarnis style och ett par feta fälgar ) Hoppas detta var nåt du gillade, tyckte dem var riktigt grymma faktiskt.


så vad blev det?


944:an är ju inte så tråkig den tar ju alla andra porschar i kurvorna viktfördelningen är ju 50/50 på 944 och så är dom snygga också


En 993 såklart


Min bror och pappa har en 944 turbo -90 tillsammans. Är du ute efter potent sportbil till billig peng tror jag inte du hittar bättre. Vill du ha en GT-vagn så titta på 928 istället. Köper du en 944T av senare modell (250hk) har du en relativt billig och väldigt driftsäker sportbil. "Familjens" bil är trimmad med enklare trim (Bytt wastegate, mappat och något mindre ingrepp till) och utvecklar nu uppskattningsvis 320-330hk. Det är iaf nog att dra jämt skägg med m3or med 350 bänkade hästar och en bekants 996 Carrera S. Dessutom har frontmotorporscharna fördelen av ett mkt bra forum i www.944sverige.com när man behöver fråga något. (Påkommet senare: Vafan? Det här var ju en skitgammal tråd )



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka