köpråd: Slutsteg + baspaket från Carbonize

Tjena. Jag har letat ett bra tag efter bas och har nu hittat lite grejer som verkar prisvärda. Sinus Live SL-A1500 & Carpower Sonic 12" Enligt specen kan steget lämna:1500wrms vid 1 ohm. 900wrms vid 2 ohm 550wrms vid 4 ohm Basen har 2x2 ohms talspolar så man kan alltså koppla i 1 eller 4 ohm. basen ska enligt specen klara:Music power 2 x 600WMAX Power rating (P) 2 x 350WRMS http://www.carbonize.se/catalog/product . cts_id=365 Jag antar att specen kan skilja sig "lite" från verkligheten Detta finns alltså i ett paketpris, men tål verkligen basen effekten som finns vid 1 ohms last på steget dvs 1500wrms?



Svar på inlägget: köpråd: Slutsteg + baspaket från Carbonize



Jag har ett sånt dära sinus live steg å de är då as bra iaf.. men basen är jag kite osäker på.. men vet en som har sånna fast 15" å dom spelar då bra iaf


Ok men det svaret hade ju faktist ingenting att göra med min fråga


Tja Fifi Du ska inte ställa upp steget "MAX" det klarar inte basen utan att gå sönder. Tanken är att du ska kuna ha en bra kontroll över basen och inte köra steget maxat! Basen spelar riktigt bra i rätt låda med detta steg. Finns flera på detta forum som kör med denna upsättning så får hoppas att flera kan ge dig en resention. Good luck!


Jo jag har sett massor som har haft det steget och varit nöjd men aldrig någo missnöjd så jag antar att det är bra Tänkte att det var som du menade men med det steget kan man väl bränna basar med steget intällt på MIN synd att inte den basen var på 2x4 ohm istället så hade man kunnat ha 2 st. Tack för svaret iaf. Kom på att ja har en fråga till förresten. tror du att jag klarar mig med en kondensator eller måste jag skaffa ett nytt eller möjligtvis ett till batteri? Steg som jag redan har är ett magnat till framsystemet som skickar ut 2 x 65 wrms.


att elda enbas e svårt om man har koll på grejjorna. se till bara att du har strömtill stegn, o att du inte får en4kants våg inskickat till basen för då har du problem


Du kan mycket väll köra med 2st Sonic 12.or på 1st Sinus 1500 steg i 2ohm ioförsig! Det du ska tänka på när du kollar på kondensatorer är att den tar sin effekt/ström från samma ställe som steget och det vill säga "Batteriet". Har du ett bra orginal batteri så brukar det fungera bra utan extrabaterier och kondensatorer men innan du köper kondning så ska du ha ett HELT OK Batteri. Det är mycket viktigt med mm2 på strömkabel både på + & - sidan, rekomenderar 50mm2 från batteriet bak till säkringen och sen 35mm2 sista 50cm samt på minus sidan till en BRA jordpungt! Good luck!


en 4 kantsvåg?


Ska själv skaffa mig detta paket från carbonize! Men slut på lager får la vänta! Har en 740 så blir nog sonic "10 istället för 12 blir nog för stor för att få en bra låda som spelar bra i 744! Ska lämna in det för koppling så får hoppas dem vet vad dem gör! Ska säkert gå bra hehe... Mina tankar e bara hur jag ska bygga lådan för en 10" sonic... Funderar på att bygga in den under hatthyllan med 4 rör elelr nått upp ur hatthyllan!


4 kantsvåg = enkelt sett, steget går för full muter och har ingen kontroll över basen! Konen fladrar okontrollerat och det låter jävligt illa! Good luck!






Jag tänkte efter nu och jag kan behöva ett nytta batteri. Vad ska jag skaffa för något isf? rött optima verkar vanligt me går det bra att ha ett blått? har inte läst så nog om dem men skulle det funka med ett blått? täkte att färgen skulle passa bättre till bilen


Gultop tror jag dem flesta kör? Tänker du byta ut det gammla mot detta då elelr ska du ha detta där bak?


vet inte riktigt. men det kan ju inte bli sämre av att ha de gamla kvar?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka