Köpråd: Audi A4 00-01?

Tjena! Är ute efter en A4 och har kikat runt lite, dock inte provkört någon ännu, vill höra lite mer om bilen först. Tänkte höra mig för lite här om hur A4:an är att köra och äga och isåfall vilket motoralternativ man ska välja? Har kikat på bilar mellan årsmodell 00-01. Först och främst, hur är bilen att köra? Känns det att man har hästar under huven när man trampar på gasen eller känns det som ett gäng pensionerade mulåsnor? Bilen måste vara rolig att köra, ha bra acceleration för nu är jag så jäkla less på min slöa 1,6 liters toyotamotor. Ska man välja en diesel eller en bensindriven version? Hur är A4:an att äga? Jag menar hur mycket soppa drar dom på blandad körning? Finns det mycket "Audi-sjukor" och andra fel som är vanliga som man ska vara försiktig och noga med att kolla efter innan man köper bilen? Har ni några andra tips eller förslag på bilar i samma klass som man kanske kunde kika efter? //ChristofferSvar på inlägget: Köpråd: Audi A4 00-01?Bilar är ju mycket smaksak, många har olika åsikter om hur en bil är att köra.. Bäst är nog att prova själv. Men jag gillar verkligen audi a4 som bil på dom flesta punkter , bra kvalitetskänsla, tyst, snygg,lagomt stor bil (lite trångt med många passagerare då baksätet är ganska trångt) + mycket mer! Angående motoralternativ så är ju 1.8T (150hk) som jag har den vanligaste, helt klart en fin motor, perfekt "bruksmotor"! Sen med ett chip på det så brukar dom bli på 193 hk om jag inte missminner mig! Sen är tdi motorn ganska fin också , chippa en sån så får man ganska fint vrid Angående sjukdommar så är väll framvagnen mest känd för att krångla men ska vara lite förbättrad från -99b , var värre på dom äldre 96-99 tror jag! Sedan ska kamremmen bytas vid 12000 mil (dyrt) Men jag tycker att det är en kanonbil , men som sagt allt är ju smaksak


Kan nog påstå att accet är rätt bra i min. Personligen tycker jag att den är lätt att köra, har aldrig fått kärringstopp. Körglädje finns det alltid, har haft 2 st: en A4 1.9 tdi -96a och den nuvarande 2.5an var fint med körglädje i båda men nu när jag har testat 1.9an igen efter att jag har kört 2.5an så var det inte lika kul. Den drar 0.55 milen landsväg och ungefär 0.8 stadskörning. Det som krånglar är väl spindelleder och länkarmar.


2,5 dieseln går att få riktigt bra tryck i med ett chip!


Det är ganska vanligt med lacksläpp i nedkant på dörrarna och på skärmkanterna på A4an. Jag har 1,8T motorn ioförsig i en passat -98 men det ar samma motor som i a4an och jag är riktigt nojd med den. Den drar ca 0,8-0,9l/mil.


Skall du välja en A4 så skall du sikta på en tsq 180hk turboquattro. 180hk pinnar på ganska hyfsat ändå och det finns många olika trimalternativ till beroende på hur mycket pengar man har lust att lägga ner på det. Problem med A4:or hmm det finns ett par det mest kända är väl att framvagnen är dålig. Blir väldigt lätt glapp och missljud . Dock finns det relativt billiga alternativ till detta. Komplett med 12 delar att köpa för runt 4000 på nätet! Då är det också förstärkta delar. Det som ovanstående berättade om är lacksläppen då! Karosserna är ju galvade och det är väldigt vanligt att galven släpper och därpå reser sig lacken! Vanligast är att det släpper under den nedre listen vilket inte alltid kan vara så lätt att se tyvärr! Motorproblem: Det finns kanske inga dirketa stora problem mig veteligen men problem med laddet är inte helt ovanligt! Samt köra med öppet filter är en smaksak ( jag har det) risken finns att lmm kan paja och det går på nån tusing att fixa! Att kolla efter en A4 med bytt kamrem är ganska smart då ett byte på en auktoriserad verksad kostar runt 10 - 12 papp så är det ingen rolig utgift! Samt vattenpumpen kan vara ett problem på vissa bilar men är inte heller alltid jättelätt att upptäcka tyvärr Så nu till dom bra nyheterna! A4:an är en riktigt rolig bil att köra bara man fått sänkt och på med lite väghållningsgrejer! Visst 150 hk orginal på den vanliga 1.8t kanske inte alltid räcker till men det e roligt att ta ut den på kurviga vägar! Sen att det finns oändligt med styling osv till den är ju inte fel! Hoppas att detta har varit till någon hjälp! MVH Mikael!


Detta har varit till bra hjälp, jag har fått en del att tänka på innan jag bestämmer mig. Det verkar vara en bra bil om man vet vad man ska vara försiktig med innan man köper en och sen så får jag väl ta och provköra några olika motoralternativ så att jag kan bilda mig en uppfattning. Tack för infon! //ChristofferKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka