Köpråd: BMW 318i Coupe (Alla som kan någon om BMW kollar här)

Hej, jag har länge letat efter en bra förstabil som man kan ha och har egentligen inte gillat BMW jättemycket, men fastnade direkt för denna http://www.blocket.se/vi/13344893.htm?ca=23_15_s vad tror ni om den? Tycker den ser fin ut och har inte gått mer än 16.000 mil vilket inte är jättemycket. Kom med för och nackdelar ang bil/modell mm. MVH JalleJ



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 318i Coupe (Alla som kan någon om BMW kollar här)



tycker den ser fin ut på bilden men man kan inte alltid lita på bilder.. åk o kolla på den o provkör den länge o se till att den e kall när du ska ta den så dom inte har haft igång den o sånt piss.. MvH Rs


Jo självklart skall jag åka och titta på den, får se om jag slår till. Fin bil för dom pengarna.


Är den fräsch så är det bara att handla. Relativt bra pris på en E30 som ofta värderas alldeles för högt, dock inte denna.


Han ringde precis och vi snackade en del. Frambromsarna var nya, bakre delen av avgassystemet var nytt, bromsrör bak nya. Men sen var där en liten liten rostfläck på höger bakskärm. Vad tycker ni gorgare? Ska jag slå till på denna fina bil? Vet inte ens om jag vågar göra något med den sen, vad tycker ni? Nästan för fin för att styla eller så.


Jag skulle köpt den om den är så fin som på bilderna , riktigt billig iallafall !


Det var väl modellen som hade problem med övertryck(?) i motorn, pga felkonstruktion eller nåt sånt. samt att kamremsbyte var 4000 mil. i övrigt snyggaste karossen BMW gjort (: kan också rekomendera att titta åp www.autopower.se , står i princip allt du behöver veta om BMW


Men jag tycker nästan den är för fin/ovanlig för att styla eller vad tycker ni? Finns bara en annan 318i -84/85 på blocket och den e rostig och så. Så den är ju lite ovanlig, men vad tycker ni jag ska göra? Låta den vara fin orignial eller?


De räcker med ett par schyssta fälgar för att få den bilen snygg då har du ju ändå inte förstört den liksom


Kolla ifall miltalen stämmer ! såg lite konstigt ut att den inte har gått längre för att vara en 84.Men det kan stämma !






Vad du än gör, så undvik att "korvkioska" den!! Det finns alldeles för många övervärderade rishögar till e30s med 16 tums alu (vilket ägaren gärna prioriterar framför service etc), som ger bilarna i fint skick en kass stämpel. Finns ett otal ex på blocket och de liken åker omkring på vägarna. :S I den bil du nämner, sitter en m10:a, vilket är en hyfsat hållbar motor med kedja. Dock kan det ticka och knacka rejält om den inte är så välservad. En pigg liten sak! Håll den i org-skick om du skaffar en.


Det är m40 motorn som har det problemet, en 318 från -84 har m10 motorn som ska byta rem varje 6000:e mil. I övrigt kolla rost framförallt skärmar/trösklar bakom framhjulet. Milen kan säkert stämma ja hade en 318iS -88 för ett tag sen som hade gått 12k. Lycka till med köpet bmw är det som gäller


Fel av mej läste på lite nu och m10 motorn har kedja ist för rem, lyssna då efter rassel när bilen står på tomgång!


Okej, tror faktiskt också det blir till att låta han vara så fin som han e Vill ju inte "förstöra" en sånhär skönhet Finaste på blocket!


Nja, min är på blocket och är nog finare. Fast den är där mer av "intressekoll".. kanske behåller den.


Jaja men din e ju 316i


http://www.blocket.se/vi/10354775.htm?ca=19_s inte en e30 men jäkligt fin gammal e21a


Men jag e nästan lite osäker nu på om jag ska köpa den eller inte, för den är nästan för fint skick för att köra med (vill ju kunna leka lite med den). Vet inte hur jag ska göra faktiskt, tror nästan jag skall vänta med att bestämma mig. Men då blir den kanske såld så... HUR SKA JAG GÖRA?


Jadu de är upp till dig men om du ska ha en bil o leka me så är väl inte 318 speciellt roligt? då bör du ju ha en 323 minst eller 325 tycker jag iallafall


Men vill du ha den så köp den verkar ju fin som fasen för årsmodellen



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka