köpråd... a4 1,8t eller s40 t4

tjenare jag placerar tråden här då köpråd stängts ner. jo nu är det så att jag ska införskaffa en andra bil och vill då ha nån bil som är lite bättre än den sierran jag har nu (lite mer drag och lite högre kvalitet o främst nyare). jag har tittat runt och läst lite vad andra tycker och säger men känns som om man mest ska gå på vad man själv helst vill ha, då det finns fel på alla bilar (mer eller mindre). jag velar lite mellan om jag ska köpa en audi a4 1,8t 95-00 eller en s40 t4 fas ett. vill inte heller att de ska gått förlångt. Har hört både positivt och negativt om båda bilarna. Anledningen till att jag velar på just de är väl främst utseendet och känns som ganska driftsäkra bilar. priset jag kan tänka mig lägga är väl max 60 000:- +- några tusen. vill nu ha seriösa tips, för och nackdelar. vad jag ska kolla på vid eventuellt köp. PS. hoppas på många och snabba svar då det suger i "biltarmen" efter nått nytt.DS.



Svar på inlägget: köpråd... a4 1,8t eller s40 t4



köp en T4 -00(bästa motorn) undvik -98... väldigt oljämn kvalitet på dem


har hittat två bilar nu som jag tvekar mellan en audi a4 tQ -96 och sedan en volvo s40 t4 -98... är väl själv mest inne på a4:n då jag tycker den ser bättre ut, men skulle gärna ta emot lite tips på vad jag ska tänka på när jag kollar på de olika bilarna.


Skall du välja en A4 så skall du sikta på en tsq 180hk turboquattro. 180hk pinnar på ganska hyfsat ändå och det finns många olika trimalternativ till beroende på hur mycket pengar man har lust att lägga ner på det. Problem med A4:or hmm det finns ett par det mest kända är väl att framvagnen är dålig. Blir väldigt lätt glapp och missljud . Dock finns det relativt billiga alternativ till detta. Komplett med 12 delar att köpa för runt 4000 på nätet! Då är det också förstärkta delar. Det som är tråkigt är lacksläppen. Karosserna är ju galvade och det är väldigt vanligt att galven släpper och därpå reser sig lacken! Vanligast är att det släpper under den nedre listen vilket inte alltid kan vara så lätt att se tyvärr! Oftast är det bara små fläckar som lyfter och är mer eller mindre osynliga. Motorproblem: Det finns kanske inga dirketa stora problem mig veteligen men problem med laddet är inte helt ovanligt! Samt köra med öppet filter är en smaksak ( jag har det) risken finns att lmm kan paja och det går på nån tusing att fixa! Att kolla efter en A4 med bytt kamrem är ganska smart då ett byte på en auktoriserad verksad kostar runt 10 - 12 papp så är det ingen rolig utgift! Samt vattenpumpen kan vara ett problem på vissa bilar men är inte heller alltid jättelätt att upptäcka tyvärr Så nu till dom bra nyheterna! A4:an är en riktigt rolig bil att köra bara man fått sänkt och på med lite väghållningsgrejer! Visst 150 hk orginal på den vanliga 1.8t kanske inte alltid räcker till men det e roligt att ta ut den på kurviga vägar! Sen att det finns oändligt med styling osv till den är ju inte fel! Du sitter skönt, man kan köra långt och man tröttnar inte, jag har inte gjort det iallfall efter 2 år som nöjd A4 ägare!! Se givetvis hade det varit fint med mer effekt men så äär det ju alltid! Volvon kan jag inte hjälpa dig med mer än KÖP AUDI. Alla har volvo!!! Hoppas att detta har varit till någon hjälp! MVH Mikael!


om du ska kika på audin o lyssna noga efter klonkljud i framvagn tex över en vägbula . ingen större kostnad o byta mej jävligt störande . lycka till


tacka så jätte mycket för tipsen kom gärna med fler... jag har hittat en a4 1,8tq tyvärr inte tsq då inte slantarna räcker till det . den har gått lite mer än 15000 mil så kamremsbytelär ju vara gjort, jag har snackat lite med killen som säljer den och han säger att han lämnat in den på service så fort han har märkt något. senastför ca 300mil sedan. han har även bytt fjädrar och dämpare bak och säger att han inte märkt av något strul med framvagnen. och så volvon jag är lite sugen på. det är en s40 t4 -96:a som gått 10500 mil. priset jag fått på de är 64000:- för volvon och 55000:- för audin... vilken skulle ni välja och varför har även börjat kolla på alfa romeo 156 som jag tycker är hur skjust som helst men vet inte riktigt om jag vågar mig på det har hört mycket negativt om motor ras och reparations skador för 43000:-. Så skulle bli jätte glad för lite mer tips om dessa bilar.


Har för mig att A4 1.8t ska ha kamremsbyte vid 18.000 ... Då lär det väl gå på drygt 6-10.000 beroende på var du gör den..


Alfa Romeo är klart roligast och sportigast att köra, men italienarna har ingen snö å därför har alfan bland dom sämsta rostskydden som finns... Det sitter en vild motor i och jag skulle tippa på att en volvo är något driftsäkrare...


var iveckan och kollade på alfan jag sett men den var inget direkt att ha, personen som haft den innan bilfirman hade lackat den pga. repor. men lackade då bara sidorna och fram och bak men inte huven, taket och bagage luckan, så känns som det blir lite dyrta att lacka om får att få det bra. Ska kolla på en audi a4 1,8tq hoppas den är i bra skick för jag är rikigt sugen på den har suttit flera dagar och redan börjat kolla delar. men har nu en liten fråga till kommande projekt vid möjligt bilköp. vad kostar det att lacka ett komplett bodykit (front, sidor och bakkjolar) och om nån har tips på en lackerare i närheten av norrköpignsom gör ett bra jobb och vad han tar för ovan stånde. sen även tips på vad man kan använda när man ska lacka en logype på t.ex. en baslåda. ps. vet att det är kanske lite fel tråd på vissa av grejerna men tyckte det kändes onödigt med en ny tråd för det lilla. ds


12.000 mil är det på b5:an



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka