Köpråd: Opel Corsa -03 Automat, bra köp??

Hej! Min svärfar är i tankar att köpa en Opel Corsa Njoy Easytronic (eller vad de nu heter, de med automaten) fran -03 och jag undrar om ni har nan erfarenhet av de bilarna? Kollat runt lite pa olika begtester och de verkar vara ganska possetiva, bara automotorsport som skrev att nan ägare haft problem med automatladan, nan som vet mer om detta?? Skulle vara tacksam för svar, min svärfar har just haft en Fiat Spider med en jävla massa strul och vill ha nat som funkar, inte är pa verkstan varje dag och inte drar för mkt soppa. Körglädje mm. är helt ointressant.



Svar på inlägget: Köpråd: Opel Corsa -03 Automat, bra köp??



Min syster har en sådan från -01. Det första som hände när hon hade köpt den var att lådan slutade att driva ibland plötsligt. De bytte något som hette "växlingsenheten" på garanti (skulle kostat 10000kr) på den. Den hade bara gått ett par tusen mil då, men sedan dess har den funkat klockrent. Den är lätt att köra och kan fås att dra rätt lite bensin. Den varvar en del iofs, tror den ligger på 4000varv i 120 men motorn känns hyffsat tyst och jämn ändå. En egenhet är att den kopplar ur helt mellan växlarna, drivningen och bränsletillförseln upphör vilket är lite ovant i början. Växlar man manuellt så känns det inget konstigt då man hela tiden är beredd. Rostskyddet är bra och kvaliteten känns schysst rent allmänt.


zoopase-> Tack för svaret! Vet du även hur det är med priser pa reservdelar/service? Mvh Sebastian M


.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka