köpråd digitalkamera

är i svängarna på att köpa mig en ny digitalkamera. den jag använder nu är en vanlig 5mp inget märkvärdigt. kan inte så mycket om kameror så alla tipps är välkommna men vill ha en bra kamera som tar färgstarka bilder med bra upplösning. sen vad de finns för coola effekter vet jag inte. kan nog tänka mig lägga 5-6000:- kanske lite mer.



Svar på inlägget: köpråd digitalkamera



jag är nöjd me min 400d.. men du kanske ska specificera va för sorts kamera du vill ha me.. dslr..kompakt ? annan ?.. Storlek osv osv.. bästa är att åka å kika..Du får va du betalar för så köp en som ligger bra i DIN hand.. Prestandan på slr kameror i samma prisklass är så gott som likadant ..kan ju skilja småsaker..


Många använder sig av canos eos 350D och 400D som är bra för en "amatör" och samtidigt bra för en erfarne som kan utnyttja kamerans inställningar. Finns många olika objektiv och tillbehör. Finns även Nikon etc. som duger fint men har själv bara använt mig av canon kameror så kan inte uttala mig om dom. I dagens läge så använder jag mig av en canon eos 20D och är nöjd med denna kamera. Du får prova kameran, hur den känns i handen osv´. Nackdelen kan vara att en digital systemkamera vara lite "klumpig" ifall man ska vara på resande fot eller dylikt men tar fina bilder.. Beror helt och hållet på vad du är ute efter. Mvh


vill ha en kamera som ja kan ha hemma bara. så om den är stor spelar ingen roll. har hört bra om canon ska åka och kolla på lite i affären det är nog bäst.


har du tagit dom bilderna du har på ditt garage me din 400d ?


Ja å alla ja har på http://miklen.net BTW så mena ja naturligtvis DSLR inte SLR som ja råka skriva


verkar ju ta schysta bilder. min mossa har också en 350d ska kolla på den idag så får vi se


400D tar bra bilder och verkar vara en grymt bra kamera i instegsklassen för SLR, perfekt för amatören som vill utvecklas! Själv har jag en Nikon d40x som jag är kanonnöjd med :-)


Är också sugen på en D40... Vet du vad objektiv kostar till en sån? Lånar tråden litegrann Själv så visade en polare mig en kamera, en panasonic, en systemkamera fast med fast optik och 12x optisk zoom, men den hade fortfaronde manuell skärpinstälning och zoomen i objektivet och allt som en systemare har... Tros? Ligger kring 4 - 6000. http://www.pricerunner.se/pi/29-661752/ . nformation Tros? On Topic: Men i allmännhet så är väll alla kameror i den prisklasen bra. Man ska bara välja en som ligger rätt i handen. Inte roligt att fota om man får ont i händena av det...


Ripley: Ska du ha en kamera som du bara ska föreviga det du gör i ditt liv är en systemkamera verkligen inte något att rekommendera.. Då den ofta blir liggandes hemma.. En modern kompakt kamera för 5000kr tar bilder som lätt klarar att skrivas ut i A4 storlek utan att du tappar kvalité.. Vill ma ha mycket zoom så kan man ju köra på en "super zoom" kamera, ex Sonys Cybershot.. Den är ju aningens större än en normal kompakt men tar väldigt skarpa bilder.. http://www.tbh.se/index.asp?id=1&ka . d_id=27797 Vill du ha en kamera för att kunna "åka ut och fotografera" så är det klart att en systemare är roligare då den har fler möjligheter samt ger finare bilder.. Men dom sagt att köpa en systemkamera för att kunna ta spointankort är rätt mycket overkill.. Samtidigt som en system kan väcka ett stort intresse Själv fotar jag med en Nikon D80 som jag är väldigt nöjd med






köp nån me bra zom köpte en olympus 7,1 mpx väderskyddad skit bra tängte jag men det gick fan inte å somma långt me den


Har själv en Nikon D40. Grymmt bra kamera som ger fantastiska resultat även med medföljande kittobjektivet. Det man inte ska hänga upp sej på är megapixelracet! Spelar ingen roll om någon har 12mpixlar i sin kompaktkamera så tar jag endå finare bilder med mina 6mpixlar. 5-6 räcker för dom flesta om man inte ska dra upp extrmt stora affisher tex. Sedan ska man tänka på att om man ska ha en systemkamera så kan du inte kika i skärmen innan du tar bilden utan du får titta i sökaren. Ovant från början men det är så det ska vara tycker jag i alla fall. Både Canon och Nikon är bra grejjer så känn dej för innan vilken du tycker är bäst. En del av mina bilder tagna med D40. http://flickr.com/photos/guza/


väldigt fina bilder. det är antingen d40 eller canon 350d som gäller. finns ju en del erbjudande med hus och 18/55 objektiv. men ljusinsläppet är 3,5 duger det eller ska man satsa på 2,8 eller va de är?


Har en 350D, super nöjd


D40 av den enkla anlednigen som redan diskuterats. Nikons 18-200 objektiv med VR(antiskak) Canon har ingen motsvarighet, och vill man inte lägga en förmögenhet på objektiv så finns det inget alternativ. Har fått larvigt bra kritik, och är smidigt att ha me både i bilen och på resan. Att diskutera om Nikon eller Canon är bäst är som att diskutera lukten på skit. Tänk på att objektiven är det som gör nästan mest när det gäller bra bilder. Å vill du ha ett tele och ett bra vidvinkel i samma så är det bara att slåtill. D40'an är ritkigt bra den också.


finns det inte att köpa enbart d40 hus nån stans?


Allt på www.fotoaverick.se är fotat med 350D eller 400D (har båda) och jag är grymt nöjd med alla canons grejer. Mvh Erick


Jag använder mej av nikon d40 o d100 i skolan och hemma d40 är verkligen bra, finns billga objektiv dessutom. d100 är gammal och tung d40 är lätt och den e bra för nybörjare


ja jag kan också rekomendera Nikon, använder själv D40x men det är inprincip samma som D40 och jag är väldigt nöjd med min!


Läste en helt oberoende jämförelse mellan d40/d40x och 400D och slutsatsen va helt enkelt att d40 är en bättre å lättare kamera att använda MEN 400D riktar sig mer mot fotoentusiaster.. E nog helt en smaksak..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka