Het Diskussion Ang Volvo!

Hej, ja idag när jag var på jobbet fick jag en massa klagomål över hur dåliga Volvo bilar är och när jag då påstod att en Volvo 740 & 240 kunde man ha mycket kul med så fick jag ett stort skratt, troligtvis har inte den här personen mycket i huvudet och efter jag berättade att en Volvo 740 & 240 säkerligen körde ifrån hans sardin-burk skrattade han ännu mer, Jag är inte den som som ger mig ut på vägarna och kör rally mot en kille för att visa att Volvo visst går i 190km/h eller mer, så finns det ingen dokumentation över det här så jag slipper tänja på lagen bara för att visa att jag har rätt? Och visst, Volvo 740 och 240 är kanske inga sportbilar, mer bruksbilar, men rätt ska vara rätt!



Svar på inlägget: Het Diskussion Ang Volvo!



bottade min 740 GL -89 till 200 nåt på vägen. volovo är juh en av de bilar som är säkrast. men jag förstör inte heller på vad folk klagar på. visst de äldre bilarna är juh en 'container' som man säger. är det bara det folk stör sig på eller? eller är de bara de som är avundsjuka och vill köra runt i sina sardinburkar?


Troligtvis har dom haft sig ett ex som är helt igen-sotat och bilen kanske inte har gått speciellt snabbt, Killen ifråga säger att han själv äger en 745 och han har aldrig själv fått upp sin i mer än 160, vilket jag tycker låter väldigt konstigt, för en Volvo 360 gör till och med mer!


Hade en kompis som hade en 740 GLE och han var uppe i 260. Hitta nån annan bilmodell då du fortfarande kan köra bilarna från 80-talet.


Stod mätaren på 50 vid stillastående eller?


Min 740 GLT (8v) ville jag inte köra mer än 160 med. Helt otroligt vilken känsla när allt börjar skaka redan vid 140km/h och det låter högt som satan Tror att det gick att ta den lite längre än 160, men jag vågade aldrig Nuvarande bilen är lite lättare att köra snabbt med. Men det va lite off topic


Tillbaka till min fråga kanske? Jag bryr mig faktist inte så mycket om hur snabbt ni har kört med era bilar, jag vet vad en 740 och en 240 går för, och 190-200ska inte vara några problem! Min fråga är! "så finns det ingen dokumentation över det här så jag slipper tänja på lagen bara för att visa att jag har rätt?"


http://youtube.com/watch?v=xejKQOBGTjM Den fixar nog det Men t.o.m. jag är rätt säker på att åtminstone en 740 kan närma sig 200-strecket.


Bästa "fakta" du hittar tror jag är att se hur populära dessa bilar är och vad de flesta tycker om dom. "Slitvargar som aldrig sviker", "Bara går och går och går..", "Evighetsmaskiner". Finns massa uttryck för 240/740. Har du föresten sett 0-100 -tester och fabriksuppgifter om toppfart m.m?


vad är en sardinburk?






min förra GLE fick jag upp i 185 den jag har nu ca 190 och då har jag inte bottnat den på 4an än kom uppförsbacke båda gångerna. Hade uppe polarens 360 med b200k motor i 170 utan problem


det där var väll lite till underdrivt nästan? . snarare 80.


Anledningen till att jag har en "sardinburk" och inte en Volvo är för att det inte finns (Jag har inte hittat någon iaf) någon Volvo som uppfyller mina krav. Alla prioriterar vi olika saker och letar olika egenskaper i en bil. Om jag skulle beskriva en Volvo med ett ord hade det nog blivit tråkig. Detta pga tråkigt utseende och katastrofal understyrning som alla Volvos jag kört lidit av (kan tillägga att jag inte kört något modernare än en 855 T5-R så det är möjligt att de fått bort understyrningen nu). Just därför blir det ibland lite komiskt när man hör Volvoentusiaster prata om deras fartmaskiner som är bäst på allt! Man undrar vad dem har för referensramar för inte kan det vara samma som mig! Men vafan, det finns säkert många som tycker min 635:a är ful som fan och har roligare i en 740, och bra är väl det! Annars hade vi inte haft så många olika bilmodeller på den här planeten! Och det är väl bilar vi gillar?


A jo en 740 GLE som gör 260...jo tjena...


Många ggr handlar det nog om att folk upptäcker dom lagt massa pengar på en dyr bil som inte är så bra som det sved i plånboken, Då måste dom hack ner mer på bilen. Så länge man själv är nöjd vad spelar det för roll.


Toppfart Enl. Volvo. Taget ur "All världens bilar 1987" 340 DL - 155 km/h 360 GL - 170 med kat, 180 utan 360 GLT - 180 km/h 480 ES - 190 240 DL - 173 gör den snabbaste, kombi med manuell låda. Sedan gör 163. 240 GL - Se DL 240 GLT - kombi - 175, sedan - 172 740 GL - snabbaste gör 178 km/h, Manuell utan kat. slöast är kat automat - 165 km/h 740 GL diesel - 155 <-- piggelin 740 GLE Turbodiesel - toppfart 181 <-- trodde jag aldrig faktiskt 740 GLE - kombi - 185, sedan - 182 740 TURBO - Prestanda ej angivet! Jag gissar 200 för sedan, 210 för kombi. 156 hk... 760 GLE - kombi 186, sedan 181 780 - 182


Toppfarten på en Volvo är beroende helt på hur brant och lång backen är som aktuellt fordon befinner sig vid ett visst givet tillfälle. Skämt åsido en 240/740 är utan tvekan ibland dom hållbaraste fordon som någonsin har byggts. Har svårt att komma på något annat märke som kan snurra lika länge.


Men är inte även det en liten myt från volvofolk? Om man åker ned på kontinenten finns där inte audis och fiats och renaults som gått likalångt och inbitna fanatiker som påstår exakt samma sak om deras bilar? Eftersom Volvobilar och Volvotokar är rätt vanligt här borde det ju sannolikt finnas måna extremmilare här med! Säger inte att en 240 inte är en tålig bil, men att den skulle vara så mkt tåligare än vad någon annan tillverkare kan bygga tar jag för osannolikt. En kompis till mina föräldrar har avverkat hur många 240:s som helst och alla har varit riktiga skitbilar! Nu är jag rätt övertygad om att han har en unik förmåga att hitta de riktigt risiga objekten men det bevisar ändå att även 240n är dödlig!


ännu en till tråd om folks toppfarts prestationer med gamla volvos när ska man lägga ner diskusionen och acceptera att man inte kör en gammal volvo för att sätta fartrekord??


Inte jag... Saab Mercedes BMW Toyota Bland annat...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka