S60 Köpråd

Hej, Är inne på köpa mig en S60 T5a. Har tittat på årsmodell 01-02. Några speciella fel eller dylikt som man ska kolla extra på? Hade ju en miss när jag klöpte förra bilen v40 t4 -98 var en miss. haha har planer på att trimma dessutom.



Svar på inlägget: S60 Köpråd



En R så slipper du trimma... Så förlorar du inte lika mycket pengar om du ska sälja.


Nackdelen är ju bara att prisskillnaden mellan en T5'a och en R är ofantligt stort. Så stor är inte skillnaden på bilmodellerna om man inte hårdgranskar bilarna. Jag hade tagit en T5'a och sedan gradvis förbättrat den med det man saknar i den.


T-5an e ett bra inkö köp en som en älder farbroder haft så får du en som gått lungt så du vet vad du får som utgångs objekt .... anars kan du få en som gått hårt eller varit trimmad .. Vet ej som sagt om det skiljer i försäkrings belopet på en T-5a å en S60R .... Ta dig tid å testa många så faller du för den rätta ... //S


finns många vanliga fel på äldre s60 modeller, tex .. spindelleder.. bör du kolla innan du köper .. *Glappande krängningshämmarstag. *chassibussningar *Bromsar bak (rost) *Dörrlister *Centrallås (kan hända att bilen låser upp sig själv ibland) Det där är väl det mesta hoppas jag, säger dock inte att du ska kolla upp allt det där på bilen innan du köper.. men ju mer desto bättre.. hoppas det hjälpte lite iaf! .. ciao! ps. har aldrig haft några av dessa problem på min, förutom att jag fick anmärkning på en spindelled av besiktningen som jag tvingades byta..


Satsa gärna på en T5:a Om du ska trimma så det manuellåda som gäller. Det finns lite problem genom åren, se till att gasspjället (ETM) är utbytt. Annars är det vanliga med länkarmarna, k-stagen samt olika mjukvaror till bilen. Se gärna till att ha en fullservad med bra dokumentation. Vill du veta mer kika in på www.svxc.se där kan du få mycket hjälp.


Jag tror R:en faktiskt inte ligger farligt mycket mer än T5:an per år i försäkring, om inte rent av lite billigare kanske? Jag hamnar på ca 6500:- med max utrustad försäkring på min R.


Men R:en är ju ganska mtk dyrare i inköpspris ändå


Men det är det värt då du tänker på att en s60t5 inte är i närheten en r prestanda mässigt. Tex nivo sensorn som sitter i mer välutrustade r som sänker bilen ifall den kränger för mkt. Hänvisar till http://www.youtube.com/watch?v=7Ud-Ifh3phc Och bilsports köpguide till s/v70r


Gatzone vad har du för försäkringbolag?? Tycker du ska satsa på en r!






Tackar för alla svar. har titta runt nu ett par veckor. "R" har jag bestämt mig för att skippa pga priserna. Har hittat en T5a. 149900:- dock import. skeptisk om Imoprt. Volvo värderade den till 125-130 000:- Är det bra pris? och hur negativt är det med Import?


import är ju inget negativt om den är kollad på verkstad och servad som den ska! Då gärna miltalet! Fast det dumma är ju att folk brukar köpa bilar och sen kolla miltalet! :s


150 000 för en importerad? NEJ! Du borde kunna få en svensksåld i bra skick för 100-150 satsa på det istället!


150´000:- för en imorterad -01 eller var det -02? För dyrt. Jag har min svensksålda -04 med strax över 5000mil på mätaren till salu. Ligger på blocket för 182´000:-, och efter prutning räknar jag med att få runt 170´000:- www.blocket.se/vi/13523086.htm?ca=11_s För svensksålda bilar med mindre än 10´000mil bör det se ut ungefär så här:en -01 bör ligga på runt 120´000 en -02 bör ligga på runt 130´000 en -03 bör ligga på runt 150´000 en -04 bör ligga på runt 170´000 en -05 bör ligga på runt 200´000 en -06 bör ligga på runt 230´000 Självklart skiljer det lite i pris beroende på miltal och utrustning, men jag tycker att ovanstående stämmer ganska bra med tanke begärda priser hos bilhandlare och privat.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka