Köpråd: Honda CTR 03-05

Kollat lite på CTR 03-05 och undrar vad det är för skillnad mellan dessa bilar? Var kan man bara läsa mycket om bilen överlag? Några skillnader på inredningen på dessa årsmodellerna? Lätt att hitta reservdelar till bilen? Har den några kända problem? eller är det bara att byta oljan och lämna in bilen för service? Är servicarna billiga eller dyra jämfört med genomsnitt? Vid vilket miltal är de stora servicarna på ? Någon som kan ge några råd om denna bil???



Svar på inlägget: Köpråd: Honda CTR 03-05



Inga CTR ägare som kan säga något om bilen?


www.hondaklubben.com/forum är nog bäst på info Inredningen skiljer lite. Röda inlägg i stolarna på 04-05 Utsidan kanske du själv har sett. Nya lampor fram (med xenon) och bak samt ny front. 04-05 har även lättare svänghjul orginal som förbättrade 0-100 tiden lite. Det ska inte vara några svårigheter alls med reservdelar, och dom är inte dyra. Den har inga kända fel alls såvitt jag vet eller hört talas om. Kamrem har den ingen, det är kedja utan serviceintervall. Till sist: Det är en riktigt rolig bil som i mina ögon är den perfekta moderna GTI bilen. Måste provköras (och testa då en med avgas och filter monterat, helt annan känsla). Lycka till!


är det bara det röda på stolarna? har märkt det men tänkte om det fanns något annat också. Ser bara xenon och ny front, men ny bak också? eller menar du bara baklamporna?


Japp, det är bara nya baklampor.


ok, så det finns ingen storservice eller? verkar ju hur bra som helst..


Det kan jag faktiskt inte svara på, men visst. Ingen där du "måste" byta kedja såvitt jag vet.


enda man sett är att 02:er på blocket exempel har ofta bytt motor pga olika ras. Men du tittade ju på 03:er så det är väll lugnt annars verkar det vara riktigt trevliga bilar som börjar ligga rätt så bra i pris nu.


Som Eisenhut säger, fast på 04-05 kom fabrikstonade rutor också. Svänghjulet som kapar 0.2s från 0-100 Service (obligatoriska) är på 2/4/6/8/10k intervaller Delarna vet ja inget om för jag har inte behövt bytt något än Betalade 2900 när jag va på service ( 6000 mils )då dom bytte olja,filter och bakrutetorkaren.


märkte precis att alla 04-05 jag kollade på har fabrikstonade rutor. märker man mycket med 0,2sec eller ? har ju läst att byta cat back och extraktorrör och öppet kall insug filter ökar med ganska mycket hästar än vad det brukar göra. bilen verkar ju perfekt. lagom med hästar och billig att äga och ganska snygg.. ingen som har något negativt att säga förutom motorras på 02:orna?






Dyra servicar då alltså? Min har precis vart på service och den innehöll mer än det du sa, och kostade ganska mycket mindre.. Är dom så dyra att serva?


Jag servade precis min bil 12000mil service och den innehöll luftfilter/motorolja/filter/kylarvätska/bromsolja och den gick på 3300 men eftersom jag inte ville ha luftfiltret så gick det på 3100. Billigare men ändå, ingen storservice som behöver bytas. Nä, när jag har sålt min bil så köper jag type R. Om någon har något positivt och negativt att tillägga så är det bara skriva.


Helt underbar bil....riktigt rå original och med CAI och Cat-Back ännu värre! Negativt e väl att den e bullrig och obefintlig komfort hehe men det skiter man i. Törstig om man gasar o det gör man. 1,2l/mil ungefär i stan. Men asso ljudet med öppet filter o Cat-Back e helt underbart...överröstade en Ferrari häromdan


Växel lådan mellan etta å tvåan kan vara dålig med på 02an.. Men dä felet är oftast fixat på garatin.. Jag har inte haft några problem med min under dom två åren jag har haft min.. Betalade 2300 på min senaste service.. Är service varje år eller minst var 1500mil eller 2000mil.. Tror det är en lite dyrare service vid 4000mil med några lappar till.. Rolig bil att köra å riktigt gött motorljud..


Helt underbart ljud är det tycker jag. Men kan man med hög volym med stereon motverka bullret om man inte orkar med ljudet ibland? Läst att den drar 0,8 landsväg 1,2/mil i stan, men när man har tung högerfot vid varje tank vad drar den i genomsnitt då?


Alla barnsjukdomar är fixade till 03 eller? Så har 03-05 har inga fel som kan leda till stora kostnader? Vad är det för service vid 4000mil? Vad är det som byts då?


förresten, de flesta bilarna på blocket är inte chippade, varför? inga chip som är bra?


Det beror ju helt på original avgas e tyst sen finns det ju lite olika Cat-Back o välja mellan vissa låter mindre än andra....GT300 som jag har anses som högljutt men gasar man inte så låter det inte så farligt


Finns inga chip direkt vad jag vet...it´s fun har ett som ska ge 26 hk men det kan jag inte uttala mig om....de flesta trimmar nog med avgas, filter, grenrör, k-pro....dyrt o trimma sugis


Nej, finns inget chip på marknaden som fungerar ens i närheten så bra som det behövs. Itsfun chippet lirar väldigt dåligt ihop med avgas/filter och tar man dom två trimmen jämte varann så vinner avgas/filter. Itsfunchippet ger inte heller 26 hk i toppregistret utan i mellanregistret så du har väl en toppeffekt på runt 210 hk istället för orginal 200. Just att öppna andningsvägarna på detta sättet gör väldigt mycket på CTR. Polaren bänkade sin till 217hk med Invidia avgas och AEM CAI. Med extraktorgrenrör och kattersättare var där många hästar till men exakt vet vi inte då vi aldrig bänkade efter den modden.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka