GPS köpråd

Hej! Jag täcker köpa en GPS navigation till mig själv för jag är kass på att hitta vägen. Lite tveksam mellan Garmin Nuvi 200 och Navman S30 . Pris för de är ganska jämna men hur bra är de, funktion osv... vet jag inte vilken ska jag köpa



Svar på inlägget: GPS köpråd



jag hade lagt pengarna på garmin 200, snabb i menyerna och bra kartmaterial!


navigon har trevliga gps:er.. jag har en 7110 och är väldigt nöjd med den. nu var det ju inte navigon du frågade om.. i princip köper alla gps-tillverkare kartor från samma leverantör så det är ingen direkt skillnad på kartorna mellan olika gps-tillverkare. det som skiljer är hur kartorna visas och hur gränssnittet fungerar.


orkar inte kolla på de du skrev, men... om de kostar kring 1500 spänn, då borde du kolla in "tomtom one" oxå... jag köpte en sån och är klart nöjd. 1599 på teknikmagasinet.


lite sugen på Garmin Nuvi 200 nu Är det inte flera som har de?


Finns inget annat inom GPS-världen än Garmin (enligt min pappa iaf och jag brukar lyssna på honom). Jag har själv storebror till 200'an, 350BL, helt underbar GPS med text-to-speech och så vidare. Måste du ha en GPS just nu så köp en 200, annars vänta och lägg pengarna på en 350 eller bättre är mitt råd iaf


Har också en Navigon 7110, den fungerar väldigt fint. Har inte haft några problem än.


Finns två tillverkare av kartor; Navteq och Teleatlas. Mer OT; jag skulle personligen inte köpa Garmin då jag tycker deras kartor ser alldeles för jäkliga ut, hemska färger och allmänt kladdiga. Ganska lätta att ha att göra med dock. I den prisklassen skulle jag hellre ta Navman S30, Magellan RoadMate 1200 eller Mio C220. Eller lägg på några hundra och ta en Navigon 2100.


Jag har en Navigon 7100. Är super nöjd. Har lånat massa olika å provat. Mio ,navman , garmin. Tycker att Navigon har mycket bättre kartor. Å reality view är en super funktion. Även om d här inte var någon modell som du har tittat på, så kan jag varmt rekomendera Navigon 7100. Mvh Martin.......


Även jag har en Navigon 7110, och jag har faktiskt haft problem. Den har hängt sig ett par gånger, medans man är ute och kör. Man kör fram till svängen, den säger "sväng om 200 meter", man kör, svänger, kör en bit, och upptäcker att GPS:en fortfarande står still på sväng. Plus att den inte verkar ha nån återställningsfunktion. Ringde Navigon och undrade hur man gjorde fabriksåterställning, fick då svaret att jag skulle hålla inne ON/OFF-knappen, och då skulle den installera om allt. Problemet är dock att det är så jag använt den för att stänga av och sätta på den sen jag fick den, eftersom att bara trycka en gång sätter den i standby. Och jag behöver då inte ställa in allt igen när den startats. Dessutom verkar den ha problem att få GPS-signal var femte gång eller nåt. Jag står helt öppet och väntar i 5 minuter, men inget händer, sen kör jag runt lite och tillslut hittar den. Stänger jag sen av den och kör tillbaks till samma ställe kan den hitta där då. Skumt. Har haft inne den på service där jag köpte den, och de hittade inget fel efter att ha kört med den till och från jobbet ett par gånger, och säger att de fabriksåterställt och uppdaterat den (fast de hävdade när jag lämnade den att det var senaste programvaran). Är väl ett måndagsex. jag fått tag i. Dock är den bra när den fungerar. Då har jag inget att klaga på. Kostar ju dock en slant.






Tack för alla svaret. Det blev en Garmin Nuvi 200 till mig. Jag är nöjd med det



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka