Köpråd Saab 9-3 aero, 01-02

Tändkasseten menar du Det är en sjukdom som är vanligast på T7 motorerna. Precis den motorn 9-3 01-02 har :/Symtomet blir att bilen dör helt plötsligt eller inte startar. Men det brukar gå och åka in på saab och få den bytt gratis, innan den havererar I vissa sällsynta fall går bilen lite ojämnt innan den pajjar, men det har jag varken märkt på min eller min mors bil när dem pajjade. om saab inte ersätter dem så kostar en ny 2200:- och tar 2 min att byta . Enligt mig så skulle man ha en begangnad liggandes i bilen hela tiden, för att vara på den säkra sidan Btw, jag köper nog oxå en 9-3 aero 01-02 till våren



Svar på inlägget: Köpråd Saab 9-3 aero, 01-02



Se till att den är fullservad så garantin för oilsludge är giltlig. Fråga/kolla så den inte tar någon olja, lite är normalt men inga mängder.


Har haft två T7 bilar, en 2.0T -02 och en Aero -01. Härliga bilar, väldigt lite krångel med de jag har haft! Vissa exemplar kan dra lite olja som sagt (runt 1 liter / 100 mil kan vara normalt) men de flesta drar inget alls. Du kan prova att hälla i en GM olja med rätt viskositet som finns hos din Saab-handlare om oljeförbrukningen är hög så bör förbrukningen gå ner lite. Kolla så att alla pixlar funkar i SID:en, om inte går det att löda själv alt byta displayen, men du bör pruta någon eller ett par tusenlappar om den inte funkar helt 100. Lycka till!


Ja just det tändkasetten va det.. Ja jag har hört att man ska få den fixad gratis av saab men jag va inte säker.. Sen har jag hört att ac ska krångla lite med stämmer det?? Men det verkar ju hittils som om det är en relativt fel fri bil.. Sen är den ju som sagt underbar att köra.. Den enda bilen jag har kört hittils som har, kanske lite bättre komfort och körglädje är s80 -07 men den kostar ju minst 280 tkr och är tung och klumpig.


Du får ju köpa den nya 9-3an istället tycker jag, ser brutal ut framifrån, och så är de en v6:a i den med turbo, den låter som en arg katt! 9-3ans baklister, innanför vid ruterna kan hänga, det kan du pruta för, men de är lätt fixat, dit med lite dubbelhäfftande tape, felet finns fortfarande kvar på visa 08er tillomed. bussningar i bakvagnen blir dåliga fort på alla saabar. Kolla under vid alla plastkåpor fram, vid hjulhusen, dom är ofta sönder, pruta! När du stänger dörrarna så ska de inte skramla, gör de det är de en list innuti dörren som lossnat, också ett vanligt fel. Hoppsa du kommer bli nöjd med din bil sen!


Hehe javisst om man hade haft pengar till den nya så hade jag inte tvekat.. Men sen tycker jag nästan att den viggen karossen är snyggare än dom nya modellerna..


Själv åker j 9-3a med viggen-optik. Är väl mestadels nöjd med min bil, vart lite krångel i början men inget som hade med sakerna att göra utan slarv av Saabverkstaden vid servicen. Min SID display har pajat, så studera den noggrant, ser du ngn pixel som är borta, så börja pruta, ska byta min nu snart. Olja, de dricker dom, inga farliga mängder, men ja häller i lite typ en gång var 4:e-6:e vecka (Pendlar 5 mil om dagen till jobbet, så då drar de lite ) Bilen i sig tkr ja e grymt snygg, går bra, inga större kosmetiska ingrepp behövs för att göra dom snygga. Försäkringen kostar 630kr (på pappa ) på mig hade den kostat 2200:-/mån. Skatt/Halvår ger jag 2200kr för. Bensinförbrukningen är mkt bra vi landsväg,ca 0.7 - 0.8 dricker väl en del i stan, över litern men inte så man mår dåligt av det Mvh


Har den till vänster här men det bör väl vara samma problem med båda antar jag. Jag har problem med min SID-display, ibland funkar den bra och man ser vad det ska stå (är en rad som e död) men ibland dör typ hälften av pixlarna och man har inte en chans att se vad där ska stå. Så att displayerna krånglar kan jag hålla med om iaf, det är väl det lilla jag vet kan gå fel på dom


okej.. men vad kostar det att fixa SID-displayen om den är paj då??



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka