Köpråd: Audi V8 - bra bil?

Är Audi V8 en bra året-runt-bil??? Driftsäker? Vanliga fel? Dyra "vanliga" fel? I DTM-utförande



Svar på inlägget: Köpråd: Audi V8 - bra bil?



Jag vill minnas att en viss Sharky här en gång sagt att hans Audi A8 är en grymt bra och säker vinterbil


En tuff bil är det i alla fall! 280 HK från en V8 med 4 överliggande kammar och 32 ventiler!


de ända jag har hört är v6an man ska passa sig för men v8 ska va bra klart femmorna som audi har är ju bäst tycker jag


jag har hört att det ska vara äckligt dyra reservdelar till dom


dom ska väll inte vara så blodigt dyr att äga heller har jag hört av en jag känner som har haft en sån... men soppakostnaderna blir ju en slant då dom vill ha en hel del soppa..


Nej delarna är inte ÄKLIGT dyra som någon nämt, Visst audis delar är lite dyrare med ska det smaka så får det kosta! Det är en drift säker bil! Helt klart. Den är inte så jätte törstig för att vara en V8! Gasar du mycket så är det ju klart att den dricker.


Jag har en Audi V8 och det vanligaste felet som blir vid ca 30000 mil är att tändningslägesgivaren i motorn ger upp pga värmen från motorn. Annars har den inga större problem vad jag har märkt. Och pris på reservdelar är ungefär samma man jämför med bland annat BMW och Mercedes. Och en V8 med dubbla 3" rör låter porrigt!! Helt klart en rolig åretrunt bil om man vill det. Klart den drar soppa om man vill det men om man ligger i ca 80-90 på motorväg så drar den ca 0.9L. O det e inte så mycket för en såpass stor motor. Men ska man köra o sladda på vintern så är den något klumpig o lite svårkörd pga vikten. Pris att ge för en sån kan variera väldigt mycket beroende på utrustning mm. Ca 20-40K.


Drar mycket soppa, men Hur mkt den drar kan man ju påverka... har en själv och tycker att den är underbar, bra komfort och grym prestanda. Du känner dig trygg med den. Gillar man att gasa blir det självklart dyrt, reservdelar kostar en del men är inte hiskligt dyra ;P Tips, är att köra med den på isen - skiitkul verkligen! Mvh Lina


Vem f-n ligger i 80 på motorväg? Vad den drar i 130 är betydligt intressantare






Som sagt innan, delarna är inte så dyra, det är service och reparationer som kostar om du vill ha det på papper... En Audi med V8 på vintern är oslagbart, speciellt med 4kraffs.. Audi V8 - driver den bak..?


vad är det som är så dåligt med v6:orna från audi?.Har själv en gammal audi v6:a och det är en mkt pålitlig,snål,och väldigt stark motor har inga problem med den och jag kör manligt ligger inte å sparar på krutet det kan jag lova


Alla Audi V8 är Quattro


ok jag har 2.8.vad var problemet med 2.6:orna?


vad ja vet har v8.an mkt el fel då menar ja inte små fel..men kanske har fel säger bara vad ja fick höra sen tidigare



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka