Köpråd! Söker en bil med körglädje, kvalité och som är stylingvänlig. Max 50000:-

Hejsan. Sitter hos en polare då jag inte har något internet tyvärr. Nu till frågan/frågorna som jag behöver hjälp med. Jag har verkligen dilemma när det gäller att besluta vilken bil jag ska köpa mig, jag velar fram och tillbaka hela tiden, kan verkligen inte bestämma mig Bilarna som jag har dilemma mellan är följande. * Golf VR6 2.8l 1992 - 1997 * Golf GTI 1993 - 1997 * Volvo 850 T5 1994-1996 Jag vet att det skiljer sig mycket mellan dessa bilar, men om ni hade varit i min sits vad hade erat val blivit? Som min rubrik så är jag ute efter en ROBUST bil med körglädje och som är styling vänlig. Det som jag vet är att det finns gott om styling till alla tre bilarna. Jag hade tänkt mig att bygga ljud i bilen ett ganska så seriöst bygge då jag hade tänkt va med på mindre ljudtävlingar. Men jag kan inte så mycket om ljud och vilken bil man ska ha. Ha det bra allihopa och ös på med svar!



Svar på inlägget: Köpråd! Söker en bil med körglädje, kvalité och som är stylingvänlig. Max 50000:-



Vet inte hur mycket du är för att meka mekaniskt med motor o grejer. Funderade på att köpa en golf vr6 2,8 1994. Skrev lite här på garaget och det verkar som att det ofta är problem med dessa bilar motormässigt. Inte så kul kanske men alla e ju olika. En polare till mig har en vr6 och den har pajat en rätt många gånger. Du hittar säkert en i bra skick och som kanske inte pajar så ofta/lätt ju mer du lägger ut på den. Volvon hade jag rekommenderat då jag själv kör volvo och för att 850 är en bra bil . Svårt val faktiskt men jag hade nog gått på Volvon. Mer krocksäker är den nog är de 2 andra småbilarna du funderar på. Säkerheten först brukar det ju heta .


Jag har inte världens bästa mekvana, men jag kan en del saker ändå Jo jag har kollat lite även på vr6.nu och läst om just VR6, uppfattade som att de är ganska så stabila bilar men svåra att meka med om man inte har något vana. Men sen när de gäller problem så är det från bil till bil tror jag, allt beror på även hur förra ägaren skötte bilen osv Visst är 850 en stabil bil som startar i alla väder och som är säker, men har även hört att dessa bilar också har en del problem, oljeläckage osv. Riktigt svårt val för min del när det gäller att välja bil.


1.VR6 2. gti


Vore toppen om du förklarade dig varför jag ska köra på en VR6, GTI och inte en T5


Vilken bil du än väljer kommer du att kunna få bra ljud så länge du kör bra system.. Då menar jag att du kanske inte skulle köpt samma baslåda (exempelvis) till en T5:a som du hade gjort till en golf för att ljudet inte kanske hinner "gå runt" och det lätt bara kan låta "dunk dunk dunk" när du vrider upp volymen. Men det är du kanske insatt på o så så där ska jag inte säga så mycket. Bra ljud får du i alla 3 bilarna, kan inte riktigt välja bil åt dig för det är du som skall köra och jobba med den så det är du som skall tycka om den mest av alla Men kolla runt lite på dem olika bilarna, kolla främst om du hittar en Vr6:a i bra skick för jag vet inte om det finns så många kvar som man egentligen kan satsa på riktigt som du kanske tänker. Lycka till


jag hade en VR6 92a och den var riktigt rolig! Köpte den mest för ljudets skull måste jag erkänna men helt klart en rolig bil 0-100 på 6.7


Tycker du ska satsa på en VR6 med 2.9liter istället


Jag skulle då satsa på VR6 av de där 3 bilarna jag. Grymt ljud i de motorerna:) Sedan går en Golf att få mycket snyggare än en 850 enligt mig iaf.


_Nas_ Jo jag tvivlar inte heller att man kan få bra ljud i en 850, men jag läste i ett annat forum tråd där en skriv ett bilen är väldigt tät när det gäller att få fram ljudet. Det är de som jag vill slippa alltså dunk dunk dunk ljudet och en bagagelucka som skramlar vilket är så jävla fult förstår att du inte kan välja bil åt mig, men tack för tipsen i allafall. Får som du säger leta efter ett fint exemplar av en VR6 -Dude- hehe jo ljudet i en VR6 är riktigt underbart faktiskt, men hur var din bil? mycket krångel eller var du en nöjd ägare? Children-Of-Bodom Okej jag förstår men varför tycker du att jag ska välja Syncro modellen? Har hört mycket negativt när det gäller Viscodiffen sen så ska även Syncro inte vara stabilt om man ska trima vidare bilen då de inte pallar så många hk. Markolainen Jo ljudet i en VR6 är faktiskt helt underbart, jo Golfen går att få väldigt fin faktiskt, men jag tycker att man kan få en 850 i fint skick också, tråka med dom är att de är så fyrkantiga






vr6 extrem roligt bil kan ja säga, gti mycket roligt (inte som vr6) men den e lite billigare i drift.... du skrev att det fanns mycket styling till alla 3 bilar, det fins inte så mycket styling till volvo iaf.


Då finns det bara ett alternativ granada Mk 1.


Tycker inte ljudet ur volvos turboladdade 5'a är så dåligt heller Det är ganska stor storleksskillnad mellan bilarna. Behöver du utrymme eller vill du ha en liten bil? Sen är ju VR6'orna trevliga, men vissa vill ha turbon också som ger lite speciell karaktär och körkänsla. Ska du dessutom trimma senare så är en turbo att föredra. Och.. Inte så mycket styling till Volvo? Det finns oändligt mycket. Vet inte vart du bor, men det är inte direkt svårt att hitta styling och trim till en så populär bil som Volvo 850.


om du gämför styling till golf och volvo till villken bil hittar man flera styling produkter (det e ju nästan bara realcar som har styling till volvo)


VW Corrado VR6 borde väl kunna ha som alternativ också? Lite mer räser


Granada Mk1? Vad är de för slags bil


känner en kille som ska sälja sin s40 t4 med atm steg 4.. går mycket bra.. ´skicka pm för mer info


Ljudet ur en 5:a är inga fel heller faktiskt Jo jag förstår att bilarna skiljer sig ganska så mycket. När det gäller utrymme så spelar det mig inte någon större roll. Det enda jag vill är att ha en bil som man kan bygga ett trevligt ljud i, och när det gäller 850 så vet jag inte hur bra dessa bilar är till ljudbygge, vet du något? Precis där har jag också ett dilemma om jag ska köra på 850 pga att bilen har turbo och allt då jag har planer på att trimma bilen oavsett vilken jag köper. Läste i din blogg att du fått problem med din bil, att den läcker olja osv? Hur kommer det sig för jag har hört att just T5 har väldigt mycket problem med det. Jo det finns ju en del styling till 850 på realcar.se men det finns absolut inte lika mycket som det finns till Golf.


VW Corrade riktigt fina bilar, enda nackdelen är att det är coupé, mitt krav är att bilen är 5 dörrars


S40 T4 är inga alls fel på, men om jag ska köpa mig en sådan så vill jag ha en från 01 och det har jag inte råd med



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka