Köpråd Bmw 525tds eller mb250td

Ska köpa bil och valet står mellan bmw e34 525tds touring och Mercedes e250td w124. har svårt att bestämma mig. Mercan är väl på gränsen för motorsvag eftersom den inte finns med kombi och turbo (i sverige) och 300d/300dt har jag hört att den tar alldelles för mycket soppa så 90hk mot bmws 143hk talar ju för bmws fördel, men hur bränslesnål är en 525tds? Vilken bil är driftsäkrast? Vill höra vad ni tycker vad jag ska köpa för bil?, allt bra/dåligt om dom båda bilmodellerna



Svar på inlägget: Köpråd Bmw 525tds eller mb250td



Tja, tror att BMW'n drar lite mer bränsle, är inte helt säker, men är mer driftsäker och lär hålla om du vill trimma lite. Har inte kört en MB så jadu. Tycker dock att du ska gå med BMW'n.


Någon som har koll på hur mycket 525tds drar? Är det dyrare reservdelar mm till bmw?


w124 är ju kända som säkra bilar, speciellt diesel och det finns så gott om delar till w124 så att det är inga problem. Men som du nämnde själv, 2,5l diesel utan turbo är ganska svag angående mercan så är det säkra bilar, enkel att reparera/byta delar. Det som är mindre bra är följande: många är rostiga, finns massor med "dold rost", svårt att hitta en bil som inte var krockad och med oskruvad mätare. är ingen expert om bmw 5 serien, har haft lite erfarenhet av 525tds kombi som drack 7.8-8.8l/milen blandad körning. personligen skulle jag tagit mercan 300td turbo


BMW 525tds drar:0,72 m-vxl. 0,79 automat. Jag hade valt 525an för den har en lagom motor, ej för liten och ej överdrivet stor. Det finns mycke delar till dom, nytt, beg och pirat. Lycka till!


Du kan gå på (www.autopower.se), där kan du se alla slag BMW, det är en bilsajt för enbart BMW och få svar över dina funderingar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka