Köpråd: Volvo C70

Hejsan, TÄnkte köpa en C70 T5 -99 Som har rullat Miltal: 16 000 - 16 999 han har lagt up den för 69 000 som jag anser ganska billigt jämfört med andra bilar jag kollat på blocket. Själva grejen är att jag inte är ett snille när det gäller bilar, så jag tänkte vad borde jag vara rädd för om när jag nu köper en C70 alltså om det finns 10 små/stora vanliga fel på de bilarna. Jag ringde till Bilia i solna och fråga och de svara med "kolla så det inte läcker olja underbilen" så då tänkte det där kan inte vara det enda felet som kan förkomma i en C70 eller i vilken annan bil. Glömde nämna killen har bytt kammrem och allt. MHv Dani



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo C70



Jag har kollat på annonsen och det ser väl ut att vara en bra bil, förutom att skinnet såg hyffsat skitigt ut. Men det är rätt lätt att göra rent bara man har rätt medel och lägger ner lite tid. Sen det här med dolda fel är ju något man aldrig kan gardera sig emot men du kan ju alltid begära att han m-testar den på din bekostnad om du tycker det är värt pengarna. Det är ju att rekomendera om du verkligen är intresserad och vill vara på den säkra sidan.


Men den enda grejen som jag oroar mig över är att den nästan har rullat 17 000 mil. Alltid hört att bilar som har rullat så mycket är inget att ha osv.


det brusar som fan i höger backspegel när man kör på motorvägen ibland, vet en till som det gör det på, kan ju vara nåt att tänka på att kolla:P Lycka till med bilköpet, jag är supernöjd med min, hoppas du också blir det:)


Okej, jo milen har väl kanske börjat dra iväg lite men om bilen är skött ordentligt så ska det inte oftast inte vara några problem. Sen om bilen inte har haft 52 ägare utan bara ett fåtal så brukar det oftast också vara säkrare. Men beslutet ligger ju helt hos dig. Nu är inte jag nån expert på c70 men jag köpte min s70 när den hade gått 15000 och jag har inte haft några som helst problem, det enda som är gjort är att jag har bytt en styrled men det är ju en slitage sak så sånt får man ju räkna med. Annars kan du ju fråga runt på olika bilverkstäder om de vet något särskilt man ska kolla efter på en c70 Men som sagt så är du riktigt intresserad så försök få med dig någon som är lite kunnig om bilar och kolla på bilen, sen om du vill vara helt säker så gör ett m-test. Det kostar lite men är du säker på att du vill ha bilen så är det värt det om du sedan köper den. och hittar de fel så kan du ju anväda det som ett verktyg att pruta med.


Okej tack för tipsen grabbar.


Så lite så, hoppas det löser sig till det bästa för din del.


Går också i tankarna att köpa en C70 men när jag kolla upp en bunt så var 9 av 10 importerade =/ Nått man ska vara orolig för eller gör det de samma ?


Snacka med Davv3 på garaget om ni undrar nått angående C70



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka