KÖPRÅD!! BMW 316 -89a

Tjenna Nu är moppe tiden över å bil är mitt allt >.< Skit samma, ska köpa en 316 nu snart (iaf titta på den ) Vad ska ja titta på?? vad brukar krongla på en bmw? Har hört att topplockspackningen går lätt, är det så? Å hur mkt kostar de att laga de?:S är det höga kostnader på en bmw osv? Tacksam för en massa hjälp å svar!!



Svar på inlägget: KÖPRÅD!! BMW 316 -89a



Som vanligt på gamla bilar: Rost på bärande delar. Lyssna efter missljud från drivlinan te x.


Topplockspackningen brukar gå på sexorna inte på fyrorna... på fyran är det iställe kamaxeln som är lite känslig.


Sen finns det även en annan downside. BMW-enusiaster kommer ogilla dig för att du kör en 316


va är de för fel på en liten 316 Men den har bara gått 11800mil å bra pris å ja är så JÄKLA bil sugen, övningskör ju helatiden (A)


Jag har inget emot den Köp du! Kanske är skitskoj!


Den är garanterat roligare än din golf!


hehe ja de hoppas ja den är, men serri vad har dom emot 316 bilarna då? :S Dom kan bli jäkla fina om man sänker dom å ett par feta fälgar på de plus toning


ar val inge fel på dem direkt men ja gillar dem inte just for att de ar 316 bmw ska va sexa i enligt mig. Men har man inte råd me storre motor så visst duger en 316. Verkar ju fint me så lågt miltal


De e inte karossen/utseenedet som inte gillas, ser ju lika ut som dom andra, utan motorn, en liten fyra på 1,6 liter ger inte mycket hk vilket resulterar i en bensinsnål men jättetråkig bil. Ett råd när de gäller förstabilsköp är att inte ha för bråttom och köpa första bästa bil man blir sugen på. Vill du lära dig mer om BMW så gå in på www.autopower.se Där hittar du det mesta om BMW






En 316 är nog en jättebra förstabil! Man skall inte ha en för snabb & stark bil när man precis skaffat körkort. Sen brukar inte plånboken vara så tjock när man går på gymnasiet. Det sitter M40 motor i dessa, och det är inte ovanligt att dom tickar lite. Kamaxeln sägs vara den svaga punkten, och kamrem skall bytas ofta (4000 mil har jag för mig). Men lyssna på motorn, går den tyst så ska det nog inte vara någon fara.


mm, ja ahr tänkt att köpa den här nu pga låga mil å inte så mkt pengar som ja kan lägga på bil Sen så köper ja en annan E30 bil me en rolig motorn lagom te körkortet Men vad ska ja titta på nu när ja åker? - ... - ... - ...


tack så mkt för sidan, de står ju en massa bra saker där


Är väl ett hyfsat "bra"/ekonomiskt val om du måste ha just bmw. Tyvärr är motorkonstruktionen (toppen) i m40 (316-318) inte lika trevlig. En välservad m10 (318, 1983-87) kanske skulle vara att rekommendera. Som vanligt finns många ex där ute med mycket rost, illa servade, ungdomskörda (det vet du nog själv vad det kan innebära), fukt, dålig lampkonstruktion. Går du upp en motorstorlek (320) kanske motorn är bättre, men risken finns fortfarande för dåligt underhållen bil = dyrt hur som. Autopower.se har redan nämnts, men det är rätt sida för ändamålet.


Vissa köper 316, vissa köper 540


Allt beror ju på vad man ska ha bilen till. Nu när soppan kostar 13 spänn kan det vara rätt skönt med en bil som inte drar så mycket, speciellt om det är första kärran och man kanske inte har sk*tmycket pengar. Det är ju en snygg klassiker, går ju att piffa till rätt bra. MB 190 kan ju vara ett alternativ.


~


mm förstår hur ni menar, men är ju bara 16 nu å övningskör i en automat,, så kan vill bah ha en egen bil.. Har tittat runt lite å fastnat för dom älder bmw E30 modellerna. Jag såg en svart 316 för ett tag sedan å fastnade för 316 bilarna å nu hittade ja denna fina bil som endast har gått 11 800mil! Men ska byta upp mej innan körkortet te 320 lr nåt annat kul..


LOL? vet hur många entusiaster som helst som kör 316 318 118 520 till vardags..


Nån som vet hur dyrt det är att byta kamremen!??



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka