Köpråd Bmw 525 Lim Sport 02 eller Bmw 540 ia 97

Har kollat runt lite på blocket för jag har tänkt att jag ska köpa en bil. Har hittat 2, enligt mig, riktigt fina bilar men jag är lite kluven! Så lite proffs hjälp skulle uppskattas . Som ni såg i rubriken så väljer jag mellan: Bmw 525 http://www.blocket.se/vi/16316737.htm?ca=9_s eller Bmw 540 http://www.blocket.se/vi/16367540.htm?ca=9_s Båda ligger i prisklassen 80 - 90 tusen där jag har tänkt mig. Det jag vet är att 540: in är en import men när rman läser annonsen verkar killen väldigt seriös och jag tror att den stämmer bra överrens med verkligheten. Men bilen hade gått ca 4 år i tyskland och är 19 000 mil i minsta laget då? Jag vet ju att det är ganska populärt att fiffla med mätarna på import bilar. 525: an är svensksåld men man får ju inte en lika rolig bil. En kompis till mig hade en Bmw 740 och den var det ju drag i om man säger så . Bensinförbukningen spelar ingen större roll då jag inte är allt för tung på foten, bara vid väl valda tillfällen . All hjälp och förslag uppskattas!!



Svar på inlägget: Köpråd Bmw 525 Lim Sport 02 eller Bmw 540 ia 97



Utan tvekan 525:an.5 år nyare,drar mindre soppa,svensksåld (betyder fortfarande mycket för många bilköpare,=mer lättsåld den dagen det blir aktuellt),förmodligen MYCKET billigare att äga.Att 540-ägaren kostat på den 30' redan betyder kanske bara att han börjat reparera och byta delar,men insett att det blir för dyrt att fortsätta.. Så förutsatt att 525:an är i bra skick och ALLA servicar är gjorda så hade jag tagit den. Fråga också din kompis hur mycket den kostade att äga,vad servicarna kostade och hur mycket (eller lite) han fick vid försäljningen...


Det är bra drag i 4.4:an, men den drar ~3dl mer/mil om man kör som normalt folk och den kostar dubbelt så mycket att försäkra. Letade själv efter 540 förr men efter gnäll från min pappa så blir det en 525 -02/-03 när Audin är såld.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka