köpråd BMW m5 e34

Hej Är sugen på en e34 bmw m5 och skulle gärna vilja ha lite tips vad man ska titta efter på en sådan. Var och provkörde en idag men ac var ur funktion, vibrerade i farter över 100 och när man bromsade samt saknades alla papper på den, import -03. Bilen fanns på firma. Är det bortkastade pengar att köpa en sån här bil utan papper? Väldigt tacksam för alla tips och råd jag kan få från folk som kan dessa bilar. Mvh



Svar på inlägget: köpråd BMW m5 e34



Problemet med den kan ha varit bromskivorna som var slitna eller så behövdes en ordentlig hjulinställning. Men jag hade inte köpt utan papper.


Är det nån som har koll på vad acn kostar att reparera? byta gas alt. konvertera


Jag skulle aldrig köpa en M5 E34 utan papper, om det inte var riktigt riktigt billigt. Historik är väldigt viktigt när det gäller dessa bilar. Dessutom ska bilen kännas fräsch i min mening, men jag vet inte. Du kanske gillar att meka? Räkna bara med att det kostar en del med grejer till en sådan. Så mitt tips är att köpa en fräsch med alla papper och servicar i ordning, det tjänar du på i längden.


Servicebok är nått man vill ha på en sådan här bil, att motorn är skött som den ska är A & O gå in o kolla på autopower under köpråd, finns även listor på vad man ska kolla, vibrationer i ratten över 100 och vid inbromsning är antagligen skeva bromsskivor eller keff framvagns inställning, inge större problem. Du hör ofta på motorn och ser ofta under huven om bilen är skött som den ska eller ej, i annat fall så ser man o hör snabbt om den är missvårdad. EDIT: acn kan bli svindyrt eller svin billigt, antingen behövs det bara fyllas på gas så kostar det inte mkt alls eller så är hela ac mekanism men paj o blir bajs dyrt, Men acn går ju självklart att demontera tar bara massa hk ändå ;P EDIT2: på det du säger om bilen skulle jag uppskatta värdet till runt 35? 40max? förmodar att det är en 3,6? finns "ok" sånna från 45 o uppåt.


Okej, tack för svaret. Det är en -90 som gått 24000 mil, dem begär 49000:- men kunde gå ner lite pga ac:n. Känns inte som den är särskilt intressant. Har hittat likartade med alla papper och ordentliga servicar gjorda på blocket för samma pengar. Något mer man ska tänka på? Har läst på autopower


49 hade den varit värt med papper hel ac o felfri framvagn finns ju några på blocket i den prisklassen, nja autopower har nog svaren på de mesta du behöver veta, bilen ska ju kännas "tight" i chassie o låda osv. Sen skadar det ju aldrig att kolla efter rost heller..


Blev det nån M5:a kimpan? Tips och informationer om de här bilarna hittas annars på hemsidan i min signatur.


kolla dämpare har för mig att det går på 5 papp styck om man ska orginal.. men som sagt papper och service böcker är a och o i sånna här bilar om man inte får dom nästintill gratis.. sen har e34 veka brommskivor som lätt slår sig vid lite tyngre inbrommsningar ps en bmw m5a e34 ska aldrig vara chippad


Tänk på att en vibrerande M5 kan ha sliten drivlina... Typ kardanens stödlager eller hardyskiva. Inte alltid det är framvagnen som är boven i dramat. Och har den slitna sånna delar har den antagligen gått hårt. En M5 skulle jag kolla upp noga innan jag handlade. Mao kanske vettigare att handla en för 70-80 som iaf har historik/servicebok, så du vet vad som är bytt. Det är ju småpengar i detta sammanhang. 50 000:- kan lätt bli 100 000:-...






fakta ifrån autopower M5 3,6/3,8 S38B36 89-92, S38B38 92- (Rak 6:a ­ 24 ventiler) Mycket slitstark bil, särskilt i beaktande av den höga motoreffekten. Det finns exemplar med över 40.000 mil (i Tyskland) utan att vara utslitna. Välbärgade tyskar köpte med få undantag inte bilarna för att putsa på hemma i garaget utan för att lägga så många och långa mil på Autobahn som möjligt. Det gör den till mätarfifflarnas favorit. Vanliga fel på M5 är de elektroniska stötdämparna (EDC) vilket är dyrt att komma tillrätta med. Motorn kan svettas lite olja, titta efter fläckar under bilen. Titta även efter reparationer efter krockskador. Rost på konstiga ställen kan indikera detta. 3,6-litersmotorn brukar anses något tåligare mot abuse än 3,8:an, men även en välskött 3,8 går hur länge som helst. Undvik postorderchippade och tveksamt vårdade exemplar, då dessa har en tendens att dra på sig svindyra motorskador.


http://www.m5board.com/vbulletin/e28-m5-discussion/


Ta en titt här för detaljerad info om brister och fel: http://www.e34m5.se/forum/kontrollpunkter.asp Hela den avdelningen rekommenderas samt även M5-forumet där de flesta svenskregade M5 finns nämnda i någon tråd. Bilarnas specar från fabrik är även upplagda i de trådarna, så all info finns samlad på samma ställe. Dessutom finns det listor på hur många som var tillverkade i varje färg samt även färgnamn på de bilar som hade Individual-lack. Som någon så vettigt nämnde längre upp så är det klart bättre att köpa en omhändertagen och påkostad entusiastbil för några tiotusingar mer än att köpa nån fifflad och lågprisstylad rostburk som rullat som rökshow-attraktion vid den lokala korvkiosken. Det är en jäkla skillnad på körupplevelse mellan en pedantiskt skött vagn och nån stackare till bil som 20 ägare lekt skiten ur utan att betala för service eller reservdelar. Uppskattningsvis är ungefär var fjärde svensk M5 en skrothög, så det är lätt att gå på pumpen om man inte kollar upp saker. Finns för övrigt bara drygt 400 st M5 E34 i hela Sverige. År 2001 fanns det nästan 800 st så de försvinner snabbt genom skrotning, stöld och krockar. Har även börjat exporterats en del bilar, både tillbaka till Tyskland (fina originalbilar) och till våra grannländer Norge och Finland. Vad jag menar, det blir inte lättare att få tag på en med åren.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka