Köpråd: Volvo 850 Turbo T5 R

Hej ! Ska nu byta upp mig från en 850GLT, till en T5:a kanske R. Tänkte höra med er om det finns något man bör tänka på eller några tips kanske. Tack på förhand! Mvh//Pontus



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 850 Turbo T5 R



Tips, köp en färdigbyggd Min


Eller min


* Kolla efter oljeläckage. Oftast mellan motor och låda. * Luktar det glykol när man drar på värmen, blött på golvet fram = värmepaketet. * Rost på huven, baklucka. * Tickande lyftare. * Oljerök från turbon..


Du kan aldrig vara 100% säker på att du får en bra bil. Jag var och kollade på en i mars, såg bra ut, gick bra, lät bra, allting verkade okej. 200 mil senare rasade motorn. Då hade Volvo haft den inne 2 månader tidigare för kopplingsbyte, och bytt packning mellan motor och växellåda. Så går det när nån snålar med oljebyte. Kolla all utrustning, finns ju en del på dom här bilarna. Stötdämparna och fjädrarna. Rost under tröskelskydd. Däck, kolla om vänster fram drar snett. Kolla skrammel i bakluckan, inredningen har en tendens till att lossna. Lyssna så att stereo-anläggningen funkar, och så att högtalarna spelar. AC:n, bör ju självklart fungera! De har en tendens till att sluta fungera, dåvarande ägare skiter i det, säljer bilen, och kompressorn rostar ihop för den stannar, evaporatorn kleggar igen eller något annat dyrt händer... Växla snabbt mellan 1an och 2an, och 2an och 3an, skrapar det så är sync-ringarna slut. Klonk i framvagnen tyder på duktigt slitage, då dom har en tendens till att slitas (fråga inte varför ) Kolla på Nordic Rs forum, där finns det R-bilar till salu, många med god dokumentation och de flesta vet vad som är gjort med vilken bil, och i vilket skick den är. Brukar finnas projekttrådar om alla bilar.


Tyvärr bor ni så långt bort =/ sen har dom ju så mycket hästar skulle bara köra ihjäl mig


va ska du ha för din pärla då?


Tack för tipsen TurbOla och TurboKolle, Har varit och kikat på en bil idag och vart ganska så såld på den. Kollade upp det mesta på den och allt verkade schysst, var lite fuktigt under motorn men han sa att det var för att han hade motortvättat den precis. Men annars verkade den super fin både utvändigt och invändigt, vi for och prova den och drog på rejält och den växla fint och gick bra. Som det ser ut nu lutar det åt köp, vad tror ni? kolla gärna annonsen på bilen. http://www.blocket.se/vi/16177076.htm?c . amp;last=1



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka