Saab 9-5 köpråd?

Hejsan jag har funderingar om att skaffa mig en Saab 9-5 2.3t Undrar om någon känner till några nackdelar ommdenna bil??? Har funderingar om att trimma den och undrar om den är "trimvänlig" eller om det måste göras stora modifieringar? tacksam för svar!!



Svar på inlägget: Saab 9-5 köpråd?



sök på forum finns en del.. Good hunting buddy


Årsmodell? Antal mil? In på www.stcs.nu och vårat forum med, där lär du hitta fler svar än du kan ta till dig...


Bromsrören är gjorda i stål på dessa bilar så de rostar tyvärr bort på nolltid, går att byta mot koppar. Informationsdisplayen för färddatorn brukar glappa och tappa pixlar, går att laga med strykjärn. 9-5 har lågfriktionsmotor med kolvringar i balsaträ vilket föranleder problem med oilsludge och hög oljekonsumtion. Hålls oftast i schack med täta oljebyten. Kan dock leda till motorhaveri. En detalj som kan vara värd att tänka på är att 9-3 och 9-5 är mera datorstyrda än ett rymdskepp i Star trek så förvänta dig inte att kunna installera någonting nytt, eget eller plockat från annan Saab. I alla fall inte utan att programmera in den nya delen i bilen för några hundralappar. Annars är det en trevlig bil att köra. Mycket mjuk och tyst och känns nästan lite lyxig att sväva omkring i på landsvägar. Du kan utan allt för stora modifieringar trimma en Saab till 300 hk+ men då får du byta en del kostsamma detaljer såsom avgasrör, insugssnorkel och insugshus till turbon. Vid den nivån får du räkna med att lägga c:a 20 000 och reparera ofta. Med detta i åtanke kan det i vissa fall vara en bra idé att snegla på en Aero direkt. Annars räcker steg 1-chip för 8000 ganska långt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka