Köpråd: Ljud - fram och bak - Runt 10 - 12 000 kr

Hej. Har under ett tag nu letat efter ett passande ljud till min volvo s40 -98. Inte mycket bagageutrymme som sagt att leka med, hehe. Hursomhelst, jag har letat begagnat, men där hittar jag endast basar utan framsystem, inget känns rätt. Jag har budgeterat runt 10 000 kr (kan väl öka budgeten marginellt om jag hittar det jag vill ha). Jag vet vad proffsbyggarna tänker, du får inge ljud för 10 000 kr inte är det ju tävlingsljud som kommer ut ur den budgeten, men nått bör det väl ändå räcka till. Och när jag säger ca 10 000 menar jag att det ska räcka till en bas, hur stor, det är upp till era rekommenderingar. Och ett välljudande framsystem som passar bilen, får väl köra adapter om så behövs men vill inte borra nya hål då jag tänkt flytta runt ljudet om jag byter bil. Likaså ett passande slutsteg. Säg max 12 000. Jag kan bygga en låda själv och bara köpa element, men slipper jag så klagar jag inte. Vill ha ett kit jag kan utnyttja = Det ska gå att vrida på och det ska låta bra! Tacksam för alla givande råd !



Svar på inlägget: Köpråd: Ljud - fram och bak - Runt 10 - 12 000 kr



Det är ju helt klart att du kan få ett riktigt bra ljudsystem för 10.000kr! VAd är det du söker? Framsystem? Bas? Slutsteg för att driva dessa? Stereo? Kablar?


Huvudenhet har jag. Det jag behöver är : Framsystem, Bas och passande slutsteg. Jag har kablar färdigdraget i bilen. Några tips ?


du vill altså ha framsystem som passar i originalhål utan modifieringar samt bas och steg till allt. Hur stora och många basar ?


Just precis. Är ganska osäker på vad jag har för tum på framhögtalarna, kan vara 4" men jag skulle tippa på 5,25". I annat fall får man väl slänga in en adapter så det passar, men jag vill inte borra upp nått för att få in t.ex ett par 6,5". Hur många basar vet jag inte, kanske 2, 1 om inte budgeten håller. En 15" kanske - 2 st 10or? Vad tycker ni?


4" till instrumenbrädan, 5.25" till dörrarna (med adapter) och 5.25" till hatthyllan. Iaf enligt BRL:s lista:VOLVO S40 IB 4 tum Originalhål VOLVO S40 HH 5,25 tum Originalhål VOLVO S40 FD 5,25 tum 400SAK3206


Storlekarna som Phaetoon angett ifrån -RL stämmer. Det jag tycker du skall göra är att kila iväg till tex. BRL och köpa adaptern till dörrarna, kostar runt 250kr har jag för mig, sedan kollar du vilka högtalare utav de som är intressanta passar bra i adaptern, tänk på att lufthålen i korgen måste vara fria som det bara är möjligt. Sedan tycker jag nog nästan att du skulle kunna montera trius (n-core) under orginalgallret i brädan och köra de som mellanregister/diskanter. Killarna på N-core hjälper säkert till med att fixa ett delningsfilter. Du kanske tom kan köpa midbasarna där också, men se då till att skicka upp din adapter till dom så du inte torskar på det sen. Sedan tillverkar du bara en liten platta för triusen som du exempelvis smältlimmar på plats under orginalgallret på brädan, se till att du får det så tätt som möjligt så det inte är massa läckande springor mellan undersidan och översidan av monteringsplattan för triusen. EXEMPEL Trius (mellanregister/diskant): 1000kr N-core Tec SPL (Midbas): 1 375,00 kr N-Core Passivt filter av n-core ??? (2000kr kanske? JONAS H???) DLS MW10" (bas) 1199kr Ullareddigital DLS RA40 (4-kanals steg) 4250kr Nardik Mycket kompetent system. Ska bli kul å se om du lyckas låta bli att köpa ett komplett system av Jonas om du nu kontaktar honom angående framsystemet Men jag tror faktiskt att det skulle bli det bästa då jag vet hur "skit" det är att bygga i x40. Hör av dig sen när du skall montera i dörrarna, finns mycket som behöver göras för att det skall funka någorlunda... Mvh Andreas


Jag hade också tänkt att rekommendera N-Cores Trius till brädan. Sen en DLS RW10 som bas. När det gäller slutsteg så kan det vara värt att titta på www.blocket.se Annars så har www.carbonize.se ett Sinus Live monosteg som matchar basen bra effektmässigt.


Jo jag var också inne på dls rw10-12" som bas, men då kommer vi till problemet att han behöver ett monoblock till den (dyrare med 2 steg), eftersom den har enkel 2 ohms spole. Skulle fungera med ett 3 kanals steg då iofs, men det blir lite mer party med en magnesium bas bryggat på 2 kanaler. Sedan är ju det ett jäkla förmånligt pris på magnesium-basen hos ullareddigital. Sinus live steget har jag hört på en Rockford Power 15", tyckte inte det var speciellt imponerande. Däremot har jag blivit imponerad utav den basen vid flertalet tillfällen. Hellre ett kvalitets steg med mindre effekt än sinus live. Tror till och med det finns något Dls RA40 slutsteg till salu på lazzat. för runt 2500-3000kr. Mvh Andreas



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka