Köpråd till Förstabil: Alfa Romeo 156 eller Mitsubishi Galant?

Jag är lite sugen på att köpa en bil att ha nu på sommaren, och har hittat två stycken som jag är intresserad av. Den första är en Mitsubishi Galant 2.0 1997 (generation 8) som gått 23 000 mil och killen vill ha 17 000 kr för den. Sen har jag varit och provkört en Alfa Romeo 156 2.0 Tspark 1998 som gått knappt 6300 mil, kostar 25 000. Kan tänka mig att båda bilarna har en viss prutmån. Nu är frågan, vad är mest lämpligt som förstabil? Alfa Romeon är riktigt snygg och roligare att köra, håller bättre kvalite och har dessutom inte gått lika långt. Däremot är den ganska trång och inte så mycket plats om man ska ha polare i bilen och cruisa runt! Till och med som förare sitter man lite intryckt. Sen kostar den några papp mer. Hur svårt är det att få tag på reservdelar, och är dem dyra? Någon som har erfarenhet av Galant? Tycker även detta är en riktigt het bil, fast inte lika sportig kanske. Har inte haft tillfälle att provköra den än, kanske gör det imorgon. Men jag tror inte att den håller samma kvalité inuti. Lite tråkigare motor men det är egentligen ingen större prioritering, jag vill gärna ha en bränslesnål bil samtidigt... Hur förhåller dessa bilarna sig till varandra? tack på förhand !



Svar på inlägget: Köpråd till Förstabil: Alfa Romeo 156 eller Mitsubishi Galant?



tror snarare att galanten håller högre kvalite än alfan, men Alforna e riktigt fina dem me


Jusst det, alfan håller högre kvalitet än mitsun... jusst det Köper du dock bil med hjärtat väljer du alfan, väljer du med hjärnan tar du galanten Ditt val.


Det är nog bara för att den stått på verkstan mest hela tiden


Tjejens morsa har en 156a T-spark. En riktigt snål bil som man, om man kör riktigt försiktigt kan få ner till en 0.55 milen. Dock skulle jag nog ta alfan, endast pga väghållning och känsla!


Ja skulle tatt Alfan mer känsla mer bil .. mer ditaljrikedom i dom inte så plastiga bra väghållning o T-sparken e soppasnål om man kö vettigt. är inte så himmla mycket dyrare i reservdelar som vilken annan bil... men man måste vara mer rädd om alforna typ sköta oljeservicen o övrig service... men annars tycker ja allt att du skall ha dig en fin Alfa, 6300 mil står du dig länge på!!.. men e la dags för kamremsbyte där nånstanns eller är det vid 10.000 mil??


jag tycker alfan verkar en bättre bil kvalitetsmässigt, det är riktigt fint inne i den, medan mitsun känns lite halvt plastig. Jag tror det är en gls 2.0 motor i den. hade jag haft en magkänsla hade jag kunnat välja, men det är det som är problemet. Sen lite ekonomiskt, lägga nästan alla undanlagda pengarna på en alfa, eller köpa en galant och ha lite kvar till annat ? hur brukar galanterna hålla sig? 156an måste vara bättre att fixa brudar med dock hörde att den ska dra 0,85-0,9 på landsväg, det låter inte särskilt snålt... kanremmen får man byta direkt, för säkerhets skull... Det är den billigare versionen, utan fjärr till dörrarna


Vad jag vet har äldre Alfa ofta problem med elektroniken även när dom var nya. Varningslampor som började lysa utan att något var fel osv. Det är inte heller ovanligt att dom vägrar starta. Allt annat än strömbrytare är övermäktigt för Alfa Det positiva är att är roliga att köra när dom funkar. Och startar den inte kan du alltid beundra linjerna.


Galant är väl en rätt trevlig bil, dock enligt mig även den trång. Sitter man med stolen längst bak själv sitter dom bakom inte skönt Sen även lite slö kanske, men det räcker oftast till. Felen då, se upp för rost och dåliga spindelleder. Ta även en titt på dom främre strålkastarna. Annars en bra bil, 17.000 var ju inte så farligt. Men jag skulle nog tagit Alfan ändå. Lycka till!


ja nej nu blev galanten såld för 15 000, det var snabba ryck som gällde... Så nu får det antingen bli alfan eller någon annan om jag hittar något kul. Han verkade inte heller vilja sänka priset till 20, gör han inte det så skiter jag i det. vet ju inte riktigt vad jag ska leta efter, har vidgat mina vyer för innan var jag inställd på att köpa en Prelude 92+, men det är gammal bil för ganska mycket pengar






**********************borta********************



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka