Köpråd Bmw 750

Tänkte bara höra lite om det är nån som vet lite om bmw 750, vad det finns för nackdelar/fördelar, vad man ska kolla på när man köper, i största allmänhet vad som är bra/dåligt med bilen. Är det en bil man måste hålla på att skruva i mycket eller håller grejorna? Är själv påväg att köpa en årsmod-88, 11 000 mil, kanonskick, men skulle vara bra å veta lite vad man ska kolla på innan man slår till:) tack på förhand /Daniel



Svar på inlägget: Köpråd Bmw 750



Allt är dyrt nää men tänk och serva en sån:P 12 tändstift två luftfilter jobbigt tycker jag. nää men en dyr bil tror jag, skulle satsat på en med mindre motor.


Jag har ägt 7 st 750i totalt nu, den sista en 750iA-97. E32 varianten 88-94 börjar ju nästan bli en veteran nu, och att hitta en sådan i bra skick är inte lätt. Hittar du en sådan med 11.000 mil i kanonskick är det bara att gratulera. Många har blivit inbillade att 750n skulle vara en problembil och att 740 är bättre, men det kan jag inte alls hålla med om. Mina har rullat problemfritt med endast service och rena slitdelar. Försäkring, skatt och bränslekostnaden blir hög, men slitdelarna är inte så farligt dyra, och begagnade delar finns det gott om. Är du ute efter en bruksbil att köra året 3000 mil året runt med är en gammal 750i helt fel bil. De kommer garanterat att kosta mer än det smakar. Ett exemplar i fint skick att använda som sommarbil/entusiastbil skänker däremot mycket glädje för en liten peng. De bästa tips jag kan ge gick är att satsa på en E38 750i 95- , de är en betyligt modernare bil, med en mycket trevligare drivlina som drar betydligt mindre bensin än de gamla E32orna, dessutom får man en vettig 750i E38 väldigt billigt idag, 50.000 kr och uppåt för skapliga exemplar.


Akta dig för oljeläckage, ett rent helvete att byta oljetrågspackning.


Kolla även om den har nivåreglering eller är konverterad, skulle nivåregleringen va pajj så kostar nya prylar runt 8000kr... per sida + regleringsbomben. Men ofta är de konverterade och pluggade med vanliga dämpare. Stag i framvagnen kan vara idé att kolla också, samt kablarna till tändstiften, även de är svindyra, 4500 per 6cylindrar. Tänddelarna är lite smådyra också, fördelarlock + rotor går lös på ~3000kr totti (dubbel uppsättning). Andra vanliga fel är bensinpumparna, går lös på 2-2500 stycket (två totalt). I övrigt är det en riktigt go bil och är priset rätt så why not.


Om jag inte har fel så är el fel ganska så vanligt på e32:an rätta mig om jag har fel?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka