VW Golf Bluemotion - köpråd

Halloj! Har precis sålt min golf 4 TDI och är på jakt efter en ny dieselbil. Jag kör ca. 4000mil om året så det får gärna vara en bränslesnål bil. Var och provkörde en Golf bluemotion -08 för någon dag sedan. Den kändes perfekt att köra. Dock kostar den runt 200'. Hur är bluemotion bilen att köra? Fördelar nackdelar? Finns det kanske andra bilar som är liknande? som sagt, bränslesnål. Gärna miljöskattad också.



Svar på inlägget: VW Golf Bluemotion - köpråd



Nackdelen med bluemotion är som du säger, högt inköpspris, annars är förbrukningen och effekten rätt okej ju..men räkna på om de lönar sig att köra bluemotion eller en vanlig tdi, skulle nog tro en vanlig tdi i ditt fall..


Tror du verkligen det? Vanliga TDIn kostar ungefär lika mycket i inköp vad jag förstått, rätta mig om jag har fel. Sen att bluemotion klassas som miljöbil är inte helt fel heller. Skatten ligger bara på 2100kr. Sen var just den bluemotionen jag kollade på fullutrustad med allt lull lull vilket inte är helt fel. EDIT: borde inte en bluemotion hålla lite bättre andrahandsvärde också? bara för de e miljöbil och att den drar lite mindre?


Ingen som har några åsikter om Golf IV?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka